Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 dec 2012 - Anul XVII, nr. 287 (5192)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Iarnă cu bucluc

Patru răniţi în urma accidentelor cauzate de zăpada de pe carosabil: drumarii spun că nu au nici o vină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Două accidente cu victime s-au produs în decurs de numai 12 ore pe drumurile naţionale din judeţ, respectiv DN 2 şi DN 2H, ambele din cauza carosabilului acoperit cu zăpadă sau polei. Pe ambele tronsoane de drum deszăpezirea este asigurată de firma lui Constantin Conţac, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, acum în puşcărie pentru o perioadă de trei ani pentru fapte de corupţie. Chiar dacă mai mulţi şoferi au reclamat că nu s-au împrăştiat materiale antiderapante în timp util, ceea ce a dus la formarea poleiului, reprezentanţii SC Transporturi Auto SA Botoşani şi cei de la Secţia de Drumuri Naţionale Suceava susţin contrariul.

Cert este că atât accidentul de miercuri seară, de la Bivolărie, cât şi cel de ieri dimineaţă, de la Pătrăuţi, de pe drumul european 85, au avut aceeaşi cauză: zăpada de pe drum.

Din păcate, în urma celor două accidente au avut de suferit patru persoane, printre care şi o fată în vârstă de 13 ani.

 

A intrat cu maşina pe contrasens şi a lovit un alt autovehicul

Joi dimineaţă, în jurul orei 6.00, un şofer care venea dinspre Rădăuţi spre Suceava a provocat un accident grav pe drumul naţional 2, cunoscut şi ca drumul european 85. În apropierea localităţii Pătrăuţi, Dumitru Bogdan Costescu, de 31 de ani, din Rădăuţi, a pierdut controlul autoutilitarei marca Volkswagen LT pe care o conducea şi a intrat pe contrasens. Din nefericire, în acel moment, din sens opus venea un VW Passat condus de Niculai Moroşan, de 34 de ani, din Suceava. Impactul dintre cele două maşini a fost violent, iar VW-ul Passat a fost aruncat în şanţ, în timp ce autoutilitara s-a răsturnat pe carosabil. Martorii au reclamat că maşinile de la deszăpezire nu erau pe drum şi nu au aruncat cu material antiderapant, iar din acest motiv circulaţia s-a derulat foarte greu.

În urma accidentului au fost rănite trei persoane, cei doi şoferi şi Alexandrina Costescu, persoană aflată în maşina care a derapat şi a intrat pe contrasens. Cei trei au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Suceava, dar internat a rămas doar Niculai Moroşan, care a suferit multiple fracturi costale şi ruptură de splină.

 

Fetiţă de 13 ani, lovită de maşină la Bivolărie

Un alt accident, care din fericire s-a soldat doar cu rănirea uşoară a unei fetiţe în vârstă de 13 ani, a avut loc miercuri seară, în jurul orei 18.00, pe raza localităţii Bivolărie. Vasile C., un bărbat de 49 de ani, din Putna, care a încercat să execute o depăşire, nu a mai putut controla maşina şi a derapat. Minora care se deplasa pe partea stângă a drumului naţional 2H a fost acroşată şi lovită uşor.

Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au deschis o anchetă şi l-au testat pe şofer cu aparatul etilotest, constatând că acesta nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

„Suntem monitorizaţi prin GPS, iar tot ceea ce am făcut se poate verifica”

În ciuda faptului că şoferii care au fost implicaţi în cele două accidente şi martorii susţin că accidentele s-au petrecut pentru că drumarii nu şi-au făcut treaba corespunzător, cei care administrează tronsoanele amintite spun că singurii vinovaţi sunt chiar conducătorii auto.

„Noi am acţionat prompt şi la timp, conform graficului de intervenţie. Suntem monitorizaţi prin GPS, iar tot ceea ce am făcut se poate verifica”, a declarat Dan Lăzăruc, responsabilul SC Transporturi Auto SA Botoşani pentru drumurile naţionale din judeţul Suceava.

Reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale (SDN) Suceava sunt de aceeaşi părere şi spun că şoferii ar trebui să fie mai atenţi cum circulă în asemenea condiţii şi să nu încerce manevre bruşte ori să calce prea tare acceleraţia.

„Din punctul nostru de vedere, atât ca personal, cât şi ca număr de utilaje, este un început promiţător. Firma din Botoşani are oameni cu experienţă şi suntem convinşi că se va descurca în această iarnă. Într-adevăr, pe DN 2H a fost o întârziere în a interveni din caua unei defecţiuni tehnice. Este un incident izolat şi sperăm să nu se mai repete”, au arătat reprezentanţii SDN Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru răniţi în urma accidentelor cauzate de zăpada de pe carosabil: drumarii spun că nu au nici o vină.
 Vizualizări articol: 3597 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Patru răniţi în urma accidentelor cauzate de zăpada de pe carosabil: drumarii spun că nu au nici o vină5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PRIN gps trimis de
( 7 dec 2012, 11:32:12
mai chiar atit de prosti ne credeti?Ati pus aparatele gps intr-o masina mica sa se plimbe sa nu consumati motorina cu masinile mari si materiale anti-derapant caci se consuma si aruncati banii din cont,de ce nu se pune si saci sau contenedoare pe marginea soselei la 500 m. distanta umplute cu nisip-sare sa se foloseasca soferii cind au nevoie.Iar daca patronul e arestat pentru coruptie de ce nu liciteaza alta firma sa faca treaba Rusine
1.1  RE: PRIN gps trimis de
( 7 dec 2012, 16:14:11
"de ce nu se pune si saci" spune un capsunar! Nu mai comenta daca nu stii situatia. Voi cei care stergeti mosnegii la cwr in afara tarii nu mai postati ,ca nu stiti cum sta treaba aici ,mai slugilor! Si mai invatati limba romana ca altfel si copiii vostri care oricum sunt analfabeti, vor muri de SIDA in strainatate!!!
2.   Cauciucuri de vara trimis de
( 7 dec 2012, 16:47:17
Nu vreau sa iau aparare nimanui, dar ne-am invatat sa dam vina mereu pe autoritatio iar noi stam cu mainile in sin si asteptam sa ne faca altii. Dimineata am trecut pe la locul accidentului, atunci ridicau LT-ul care avea CAUCIUCURI DE VARA. La vremea asta, in 06 decembrie, ala nu si-a pus inca cauciucurile de iarna. N stiu care e vinovat de accident dar ar trebui asta cu cauciucuri de vara sa fie facut raspunzator macar pt 50% din pagubele produse( materiale si umane).
3.   Bv opiniasv trimis de
( 8 dec 2012, 15:00:03
sunt de aceeasi parere ca si tine nu pune nimeni cauciucuri de iarna si pe uram se plang,,,

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei