Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 dec 2012 - Anul XVII, nr. 287 (5192)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Conferinţa de la Doha: România îşi va asuma toate obligaţiile conform Protocolului de la Kyoto

Vineri, 7 Decembrie 2012 (16:21:43)

România îşi va asuma toate obligaţiile care îi revin în urma adoptării Protocolului de la Kyoto în cadrul celei de-a doua perioade de programare, a declarat, joi, la Conferinţa ONU privind Schimbările Climatice de la Doha, şeful delegaţiei române, Elena Dumitru, secretar general adjunct al MMP.

Cea de-a 18-a Conferinţă a Părţilor la Convenţia-cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (UNFCCC) a avut loc în perioada 26 noiembrie - 7 decembrie, în capitala Qatarului, Doha.

Din delegaţia României la această întâlnire au făcut parte reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi Pădurilor (MMP) şi ai Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Delegaţia a fost condusă de Elena Dumitru, secretar general adjunct al MMP, se arată într-un comunicat al ministerului.

Principalele teme de discuţie ale negocierilor de la Doha au fost continuarea Protocolului de la Kyoto, printr-o nouă perioadă de angajament după anul 2012 (CP2), şi pregătirea viitorului acord global post 2020, obligatoriu din punct de vedere juridic.

În acest sens, şeful delegaţiei României, Elena Dumitru, a subliniat, joi, în cadrul intervenţiei în plen, faptul că "România îşi va asuma toate obligaţiile care îi revin în urma adoptării Protocolului de la Kyoto în cadrul celei de-a doua perioade de programare şi va încuraja implicarea celorlalte Părţi la Convenţie, alături de Uniunea Europeană".

"Guvernul României acordă o atenţie particulară eficienţei energetice la nivel naţional, prin implementarea măsurilor adecvate în scopul respectării legislaţiei de mediu, şi a respectării mecanismelor flexibile conform Protocolului de la Kyoto", a mai spus Elena Dumitru.

În ceea ce priveşte cel de-al doilea aspect major discutat în cadrul întâlnirii referitor la continuarea lucrului sub Platforma Durban, care pregăteşte viitorul acord global în domeniul schimbărilor climatice, menit să stabilească angajamente obligatorii pentru toate Părţile la Convenţie, Elena Dumitru a afirmat că România susţine acest proiect şi încurajează o abordare globală a acestei problematici.

În încheiere, delegaţia României a subliniat importanţa colaborării eficiente cu întreaga societatea civilă, cu organizaţiile non-guvernamentale şi cu toate celelalte Părţi ale Convenţiei în scopul respectării şi implementării eficiente a măsurilor Protocolului de la Kyoto.

Protocolul de la Kyoto, intrat în vigoare în 2004, este un acord internațional privind mediul, care prevede, pentru țările industrializate, reducerea emisiilor poluante cu 5,2% în perioada 2008-2012, în comparație cu cele din 1990.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conferinţa de la Doha: România îşi va asuma toate obligaţiile conform Protocolului de la Kyoto.
 Vizualizări articol: 448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conferinţa de la Doha: România îşi va asuma toate obligaţiile conform Protocolului de la Kyoto0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei