Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2012 - Anul XVII, nr. 261 (5166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta i-a cerut lui Băsescu mandatul pentru Consiliul European, Băsescu a propus o nouă discuţie

Miercuri, 7 Noiembrie 2012 (17:19:07)

Premierul Victor Ponta a anunţat că a cerut oficial preşedintelui Traian Băsscu mandatul de a reprezenta România la următorul Consiliu European, dar şeful statului a propus ca decizia să fie luată după o discuţie finală care să aibă loc ulterior discuţiilor pe care premierul le va avea la Bruxelles.

Întrebat dacă în discuţia cu şeful statului a cerut oficial mandatul de reprezentare a României la următorul Consiliu European, premierul a răspuns afirmativ.

"Da, în cadrul discuţiilor de astăzi, iar preşedintele a propus, şi evident am acceptat, ca decizia şi discuţia finală să o avem după ce eu finalizez în data de 13 negocierile la Bruxelles în cadrul «Prietenilor coeziunii», a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta se va afla la Bruxelles în 13 noiembrie, pentru o întâlnire cu prim-miniştrii din statele UE membre ale grupului "Prietenii coeziunii".

Preşedintele Traian Băsescu şi primul-ministru Victor Ponta au stabilit, miercuri, în ceea ce priveşte exerciţiul bugetar al UE 2014-2020, că urmează să aibă o nouă întrevedere după participarea premierului la întâlnirea "Prietenilor coeziunii", conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Discuţia de miercuri de la Palatul Cotroceni a vizat în principal negocierile din aceste zile cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, nivelul absorbţiei fondurilor europene, Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe justiţie (MCV) şi "probleme generale" legate de bugetul pentru anul viitor, dar fără să fie abordată şi problema reprezentării României la următorul Consiliu European, au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX surse participante la discuţie.

"Nu s-a discutat şi despre nivelul la care România să fie reprezentată la următorul Consiliu European. Preşedintele şi premierul vor avea o nouă discuţie după ce şeful Guvernului se întoarce de la Bruxelles, în care se va discuta mult mai concret şi despre bugetul multianual de la nivelul UE pentru perioada 2014-2020", au arătat sursele citate.

Întâlnirea preşedintelui Traian Băsescu cu premierul Victor Ponta a durat aproape o oră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta i-a cerut lui Băsescu mandatul pentru Consiliul European, Băsescu a propus o nouă discuţie.
 Vizualizări articol: 696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta i-a cerut lui Băsescu mandatul pentru Consiliul European, Băsescu a propus o nouă discuţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei