Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2012 - Anul XVII, nr. 261 (5166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedinţie: Băsescu şi Ponta vor avea o nouă întrevedere privind exerciţiul bugetar al UE 2014-2020

Miercuri, 7 Noiembrie 2012 (14:57:28)

 UE 2014-2020, că urmează să aibă o nouă întrevedere după participarea premierului la întâlnirea "Prietenilor coeziunii", conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale

"În privinţa exerciţiul bugetar al UE 2014-2020, preşedintele României, domnul Traian Băsescu şi prim-ministrul României, domnul Victor-Viorel Ponta, au stabilit că urmează să aibă o nouă întrevedere după participarea premierului la întâlnirea «Prietenilor coeziunii», din data de 13 noiembrie, ce va avea loc la Bruxelles", se precizează în comunicatul menţionat.

Potrivit sursei citate, în cadrul consultărilor desfăşurate la Palatul Cotroceni, la solicitarea şefului statului, preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au convenit în ceea ce priveşte negocierile cu delegaţia FMI şi a CE care se află la Bucureşti şi au stabilit o viziune comună de lucru în legătură cu privatizarea societăţilor de stat, cei doi înalţi oficiali agreând, în acest sens, importanţa implementării strategiei de management privat cât mai rapid cu putinţă.

Şeful statului şi premierul au căzut de comun acord, se mai arată în comunicat, cu privire la măsurile pe care Guvernul urmează să le întreprindă în perioada următoare pentru deblocarea plăţilor pe programele cu finanţare europeană, precum şi în ceea ce priveşte onorarea plăţilor restante pentru proiectele aflate în fază de implementare, care trebuie să se facă în cel mai scurt timp posibil.

Potrivit comunicatului menţionat, în cadrul consultărilor s-a făcut şi o evaluare a stadiului implementării criteriilor din cadrul MCV şi s-a discutat necesitatea ca raportul din luna decembrie 2012 să cuprindă evaluările exacte şi corecte privind statul de drept din România.

Premierul Victor Ponta se va afla la Bruxelles în 13 noiembrie, pentru o întâlnire cu prim-miniştrii din statele UE membre ale grupului "Prietenii coeziunii".

Discuţia de miercuri de la Palatul Cotroceni a vizat în principal negocierile din aceste zile cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, nivelul absorbţiei fondurilor europene, Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe justiţie (MCV) şi "probleme generale" legate de bugetul pentru anul viitor, dar fără să fie abordată şi problema reprezentării României la următorul Consiliu European, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse participante la discuţie.

"Nu s-a discutat şi despre nivelul la care România să fie reprezentată la următorul Consiliu European. Preşedintele şi premierul vor avea o nouă discuţie după ce şeful Guvernului se întoarce de la Bruxelles, în care se va discuta mult mai concret şi despre bugetul multianual de la nivelul UE pentru perioada 2014-2020", au arătat sursele citate.

Întâlnirea preşedintelui Traian Băsescu cu premierul Victor Ponta a durat aproape o oră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedinţie: Băsescu şi Ponta vor avea o nouă întrevedere privind exerciţiul bugetar al UE 2014-2020.
 Vizualizări articol: 484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedinţie: Băsescu şi Ponta vor avea o nouă întrevedere privind exerciţiul bugetar al UE 2014-20200.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei