Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2012 - Anul XVII, nr. 261 (5166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Organizare

Programări online la Serviciul Înmatriculări Vehicule şi Eliberarea Permiselor Auto Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii pot să se programeze online pentru a susţine examenul pentru obţinerea permisului auto şi pentru a-şi înmatricula definitiv autoturismele. Prefectul judeţul Suceava, Florin Sinescu, a anunţat că de pe data de 12 noiembrie 2012 va deveni funcţională o aplicaţie informatică prin care se vor putea face programări online la Serviciul Înmatriculări Vehicule şi Eliberarea Permiselor Auto Suceava. „Am realizat această aplicaţie informatică pentru programări online pentru a scurta timpii de aşteptare şi a facilita accesul populaţiei la acest serviciu. Asta deoarece am avut probleme legate de prezenţa în număr mare la primele ore ale programului ale persoanelor care solicitau înscrierea pentru examenul pentru permis sau pentru înmatricularea autovehiculelor, după care, în jurul prânzului nu mai exista aproape nici o solicitare”, a explicat prefectul judeţului Suceava.

El a adăugat că aplicaţia informatică este disponibilă pe site-ul de internet al Prefecturii Suceava, www.prefecturasuceava.ro, la secţiunea „Serviciul Înmatriculări Vehicule şi Eliberarea Permiselor Auto Suceava”.

La rândul său, şeful acestui serviciu, Florin Chiaptanaru, a explicat că aplicaţia permite efectuarea de rezervări online pentru programări la examinările pentru obţinerea permiselor auto şi pentru înmatricularea definitivă a autoturismelor. „Am încercat să punem la dispoziţia cetăţenilor un soft relativ simplu şi accesibil în vederea efectuării, pentru început, a două operaţiuni, una de programare la examen a candidaţilor în vederea obţinerii permisului de conducere şi a doua pentru înmatricularea definitivă în circulaţie a vehiculelor”, a spus Chiaptanaru.

El a adăugat că pentru programările la examinările pentru obţinerea permiselor de conducere este necesară declararea numelui, a seriei şi numărului actului de identitate, a unei adrese de e-mail, de menţionarea datei pentru care se doreşte rezervare, iar opţional se poate înregistra şi numărul de telefon al solicitantului. Pentru rezervările în vederea înmatriculării definitive a autoturismelor, pe lângă informaţiile prezentate anterior, mai este necesară declararea Codului Unic de Înregistrare, în cazul persoanelor juridice, şi a seriei de şasiu pe care o are autovehiculul.

Persoanele care vor să se prezinte la acest serviciu pentru examene sau înmatriculări au la dispoziţie o perioadă de 14 zile în care pot să-şi facă rezervarea, fără sâmbătă, duminică sau sărbători legale. Din momentul efectuării unei rezervări, nu se va putea face o nouă programare decât după data expirării primei dintre ele. După realizarea unei programări, solicitanţii vor primi pe e-mail data şi ora exactă la care trebuie să se prezinte la sediul Serviciului Înmatriculări Vehicule şi Eliberarea Permiselor Auto Suceava, cu documentele solicitate pentru examene sau pentru înmatriculare.

„În paralel cu rezervarea online, o perioadă de timp, până când populaţia se va obişnui cu acest soft, vom lucra în continuare şi cu tichete. În primul rând vor fi deservite solicitările prin înregistrarea online, iar ulterior diferenţa până la un anumit număr de operaţiuni pe care le putem efectua le vom face prin tichete”, a mai declarat Florin Chiaptanaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programări online la Serviciul Înmatriculări Vehicule şi Eliberarea Permiselor Auto Suceava.
 Vizualizări articol: 8201 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Programări online la Serviciul Înmatriculări Vehicule şi Eliberarea Permiselor Auto Suceava4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei