Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2012 - Anul XVII, nr. 261 (5166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tablou

Bălan susține că România este blocată de „incompetența guvernării USL”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secretarul general al Organizației Județene a PDL, deputatul Ioan Bălan, susține că România este blocată în acest moment de „incompetența guvernării USL”, arătând că investițiile publice au fost anulate, inflația a crescut, prețurile au explodat, iar creșterea economică se apropie de zero. Bălan, care deține și funcția de secretar general adjunct al PDL la nivel național, constată că USL a pus frână dezvoltării României și afirmă că Alianța România Dreaptă are drept obiectiv repornirea României din decembrie, după alegerile generale.

„Anul acesta, creșterea economică se apropie de zero din cauză că vreme de șase luni România nu a fost guvernată sau a fost guvernată prost. Guvernul USL a găsit un buget centrat pe investiții și l-a transformat într-un buget electoral pentru nevoile USL. Fondurile tăiate de la investiții, peste 3,5 miliarde de lei de la metroul bucureştean, Autostrada Transilvania, reabilitări de drumuri județene – au fost dirijate pentru a îngrăşa primăriile USL. Aproape 95% din banii daţi în teritoriu la rectificarea bugetară de acum câteva zile au mers către primarii USL”, a declarat Bălan, care candidează pentru un nou mandat la alegerile din 9 decembrie în Colegiul uninominal 2 pentru Camera Deputaților ce cuprinde cartierul Burdujeni din municipiul Suceava, orașul Salcea și comunele Adâncata, Ipotești, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.

 

„Guvernul USL dă cu o mână și ia înapoi cu două”

Deputatul democrat-liberal a arătat că fonduri europene în sumă de aproape 13 miliarde de euro sunt în pericol în acest moment întrucât patru axe, POSDRU, transporturi, infrastructură regională și competitivitate, sunt în procedură de pre-suspendare, din cauza dezinteresului și incompetenței Guvernului USL.

„Guvernul USL a ratat complet absorbția fondurilor europene. În luna septembrie absorbția fondurilor europene a fost zero”, a spus Bălan. El a adăugat că inflația a ajuns la 5,3%, mult peste ținta prognozată pentru acest an, subliniind că banii românilor își pierd valoarea pe zi ce trece. „Guvernul USL dă cu o mână și ia înapoi cu două. Toate creșterile salariale au fost anulate de inflația crescută și întreținută de Guvernul USL. Banii românilor își pierd valoarea pe zi ce trece. Pe lângă inflație, românii au acum un leu mai slab cu 4% față de luna aprilie. Adică la o rată bancară de 300 de euro pe lună, românii plătesc cu 50 de lei mai mult decât plăteau în aprilie. Tot mai mulți români sunt restanți la bancă. Restanțele au crescut cu 16,5% în luna septembrie față de luna aprilie 2012. Cea mai mare creștere au avut-o restanțele la creditele în euro, de 22,5%. O familie din România are din ce în ce mai puțini bani. Mai puțini cu aproape 100 de lei decât în aprilie”, a spus parlamentarul democrat-liberal.

Bălan a continuat să zugrăvească tabloul guvernării USL, arătând că numărul șomerilor a crescut cu 7.000 persoane în septembrie față de luna anterioară. „Tot mai puține firme noi sunt înființate sub guvernarea USL. Numărul de firme înființate a scăzut cu peste 13.000 în perioada iunie-septembrie 2012, față de aceeași perioadă din anul precedent. În plus, cu 9% mai multe firme au fost radiate”, a încheiat Ioan Bălan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bălan susține că România este blocată de „incompetența guvernării USL”.
 Vizualizări articol: 1026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.41/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 17 voturi
Bălan susține că România este blocată de „incompetența guvernării USL”2.4517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Demagogie si ipocrizie trimis de
( 7 nov 2012, 11:35:24
Se pare ca demagogia si ipocrizia si-au gasit un nume.Cat tupeu trebuie sa ai sa vii in fata alegatorilor cu asemenea minciuni si aberatii.Noul slogan al ARD "reporneste inima Romaniei este grotesc".Deci pe de o parte ai adus tara in stare de infarct prin guvernarea ta si apoi vrei s-o resurcitezi tot tu?Nu, trebuie sa suni la 112 pentru asta.Se vorbeste de crestere economica cand in 2010-2011 tara era in recesiune.Se vorbeste de invcestitii cand se stie ce investitii s-au facut:stadioane,patinoare,part de schi,telegondole,sali de sport la tara,parcuri la tara si parcuri in paduri -investitii pentru a sifona banul public prin firmele clientelare.Ce s-a intamplat cu banii care s-au furat bugetarilor si pensionarilor?Ce s-a intamplat cu cei 20 miliarde euro care s-au imprimutat de la FMI?Dar culmea este sa vorbesti de fondurile europene blocate in valoare de 13 miliarde euro.UE a facut auditul in periada 2010-2011 cand PDL a gestionat fraudulos aceste fonduri prin licitatii trucate si aranjate.E culmea sa vorbesti de firme infiintate cand guvernarea PDL a dus la inchiderea a 300.000 firme prin introducerea impozitului forfetar.
2.   Opera de trei parale trimis de
( 7 nov 2012, 12:24:22
În prima lor campanie electorală fără Traian Băsescu, democrat-liberalii nu au cu cine umple golul lăsat de acesta, după cum s-a putut observa la lansarea candidaţilor. Iar lipsa unui lider cu priză la alegători este, când lupta politică este excesiv personalizată, ca la noi, cel mai mare handicap pentru un partid.PD-L plăteşte, astfel, preţul de a fi rămas prea multă vreme legat şi tutelat de un singur om, care, astăzi, din diverse considerente, nu-şi mai poate permite să interpreteze rolul de „locomotivă electorală”, care îi plăcea atât de mult.Din bezna lojilor Operei Naţionale sticlesc ochelarii Ancăi Boagiu, blondul proaspăt aranjat al pletelor Elenei Udrea şi oftează melancolia fără leac a Robertei Anastase.Pe o muzică sumbră este introdus Vasile Blaga. MRU se plange ca i-au parut riduri(i s-a terminat stocul de creme si unguiente).Mihail Neamtu recita versuri legionare.Gata
3.   Comentariu trimis de
( 7 nov 2012, 13:57:12
facem pareu ca nu castigi?
4.   PTR.RADUM.. trimis de
( 7 nov 2012, 14:02:17
CIUMA ROSIE A DISTRUS ROMANIA.
5.   Comentariu trimis de
( 7 nov 2012, 14:08:40
portocalii au adus progres si modernizarea statului.sa asteptam 10 decembrie calmi slugii ai lui basescu,cate m-ai sunt
6.   * trimis de
( 7 nov 2012, 16:48:00
ARD toţi de nerăbdare să-nmoaie ştampila-n tuş
şi-apoi să puie peste feţii frumoşi din firul de tutun
mai să juri că puşca-i la ei şi vor ultimu' "cartuş"
s-alunge duhurile corupţiei şi din cel mai mic cătunhappy
7.   RESPECT RADUMAMII trimis de
( 7 nov 2012, 19:50:54
Radule mi-ai citit gandurile.
ce mai poti ressucita daca ati lasat romania un cadavru fara certificat de deces. A, a mai ramas pomana de la praznic.ARDeti sa o resuscitati si pe aia.
De ce nu vreti voi sa resuscitati bunul simt, respectul fata de cei de langa tine, fata de omul sarac si muncitor care reprezinta acum Romania. Vreti voi iar sa necrofilati, tot voi.
Dar la copii nostrii nu va mai ganditi, numai la voi?
resuscitatorilor,
7.1  RE: RESPECT RADUMAMII trimis de
( 8 nov 2012, 08:14:37
Bai da ce va mai gasiti voi comunistii unul pe altul, si va incurajati si va sustineti.....Oricum, sper ca pana o sa creasca mare fiumiu voi astia cu Icoana lui nea Nelu Iliescu pe perete sa nu mai existati.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei