Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2012 - Anul XVII, nr. 261 (5166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Cererile de principiu pentru sprijin în agricultură se justifică, dar alocările sunt majorate

Miercuri, 7 Noiembrie 2012 (17:47:15)

Cererile de principiu pentru sprijinirea agriculturii se justifică, dar Guvernul a majorat cuantumul plăţilor din acest sector, a declarat premierul Victor Ponta, adăugând că ministrul Agriculturii şi cel de Finanţe vor continua discuţiile cu asociaţiile de fermieri, care au protestat în Capitală.

Începând de la ora 11.00, aproximativ 1.000 de producători agricoli au pichetat sediul Guvernului, aceştia reclamând că agricultura este lăsată de izbelişte şi cerând demiterea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin.

La solicitarea presei de a comenta pe această temă, premierul Ponta a afirmat că agricultura reprezintă un sector important al economiei şi a prezentat câteva date ale Ministerului Agriculturii din care reiese că sprijinul acordat fermierilor în acest an a crescut semnificativ faţă de anul trecut.

El şi-a exprimat speranţa că protestele fermierilor nu au avut loc miercuri tocmai pentru că ministrul Agriculturii se află în această zi la Bruxelles pentru a discuta cu comisarul pentru agricultură, Dacian Cioloş.

"Ministrul Agriculturii m-a întrebat dacă să-şi anuleze întâlnirea cu comisarul Cioloş şi să stea aici. I-am spus că nu, să meargă la Bruxelles, pentru că până pe 22 noiembrie avem de dat o uriaşă bătălie pentru politica agricolă comună", a declarat premierul.

Acesta a adăugat că cinci dintre asociaţiile de fermieri s-au delimitat de proteste şi s-au arătat mulţumite de sprijinul oferit de Guvern, iar cele două asociaţii care protestează sunt asociaţii "care au o opţiune politică".

Primul-ministru a mai arătat că a discutat despre protestele fermierilor şi cu ministrul de Interne, Mircea Duşa, care l-a asigurat că "lucrurile nu au deviat prea mult de la ceea ce era legal".

Mitingul s-a încheiat în jurul orei 15.10, după ce liderii participanţilor le-au spus protestatarilor să meargă acasă, precizând că, în următoarele două zile, va fi discutat "planul B" de acţiune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Cererile de principiu pentru sprijin în agricultură se justifică, dar alocările sunt majorate.
 Vizualizări articol: 636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Cererile de principiu pentru sprijin în agricultură se justifică, dar alocările sunt majorate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 7 nov 2012, 19:11:04
guvernul usl a ramas in campanie...nu au si nu vor avea solutii de viitor pentru agricultura...ideea de a avea
2.   ... trimis de
( 7 nov 2012, 19:16:07
...nu e un motiv suficient sa ai doua vaci si 6 porci ca sa ceri subventii de la stat...asta e un model comunist care ne face de ras in toata europa ...e un model care numai usl il poate promova si baga in ochii oamenilor macar pana la alegeri...si eventual in timpul mandatului...ca dupa...nu mai e treaba lor..o sa lase iar pe altcineva sa castige si o sa fie iar din nou in opozitie....cu traditionalul si eternul slogan "jos basescu,jos boc"....
- "Romania ,trezestete!!!"

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei