Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2012 - Anul XVII, nr. 261 (5166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Întreg universul conspiră în favoarea Stelei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Domnilor microbişti, marele derby a fost un fâs. Grande Bonetti, de la Dinamo, are un stil de joc cu care putea bate Steaua, la noroc, dar n-are şanse să treacă de Bistriţa sau Ceahlăul. De fapt, acest italian este un impostor în ale antrenoratului, nu este dedicat muncii sale, îl interesează să aibă cât mai mult timp liber şi are războaie de dus pe prea multe fronturi. De exemplu, nu mă poate convinge nimeni că un atacant ca Andrei Cristea a devenit aşa repede un jucător nevolnic. Mai nevolnic decât numitul Alvarez, care se rupe o dată la două sprinturi?! Nici găselniţa cu Grigore mijlocaş nu i-a ieşit. Acesta are pe conştiinţă golul doi, când a preluat pe respingerea defensivei steliste, pe la 40 de metri, şi a stricat o fază promiţătoare cu o pasă între cei doi coechipieri din flancul stâng. A urmat contraatacul stelist, pe aceeaşi parte, Grigore a încercat să închidă în tuşă, dar mingea i s-a strecurat printre picioare, a ajuns la Tănase, apoi mai departe spre Rusescu. Deci, la o singură fază, Grigore s-a făcut de râs şi la construcţie, şi la recuperare. Nici cal, nici măgar. Un alt om foarte slab al dinamoviştilor a fost Cătălin Munteanu. În prima repriză l-am suspectat că trimite centrări prin spatele porţii doar ca să mai crească numărul şuturilor în caseta tehnică! Iar desăvârşirea prestaţiei sale a fost la acea intrare din spate asupra lui Chipciu. Într-adevăr, poate un arbitru britanic n-ar fi dat penalty, dar de ce să-i oferi belgianului circumstanţe? După meci am auzit poveşti aiuritoare despre jumătăţi sau sferturi de penaltiuri, de ajungi să crezi că nu se mai poate nici strănuta în careu. Singura culpă deplină a arbitrului este intervenţia lui Chipciu la Matei, una de roşu, pe lângă lovitura de pedeapsă cuvenită. Însă şi aici există o anume conjunctură. Ţucudean se prăbuşeşte ca la sincron cu Matei, obturând câmpul vizual al fluieraşului străinez, care n-a putut vedea de ce a căzut Matei şi, cum la carte scrie că nu dai dacă nu eşti sigur, a lăsat jocul să curgă. Un arbitru mare mai are şi intuiţie, dar aici n-a fost cazul. Mai bine să-i acordăm lui Rusescu laudele ce i se cuvin pentru plasament, inteligenţă în joc şi acurateţea absolut remarcabilă cu care loveşte mingea. Nu degeaba îl cheamă Raul!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întreg universul conspiră în favoarea Stelei.
 Vizualizări articol: 806 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Întreg universul conspiră în favoarea Stelei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei