Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2012 - Anul XVII, nr. 261 (5166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liderul Holtstein către protestatarii de la Guvern: Înapoi la gard şi la treabă!

Miercuri, 7 Noiembrie 2012 (14:59:17)

Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Vaci Holstein, Costel Caraş, a comunicat protestatarilor de la Guvern că jandarmii au aruncat cu gaze lacromigene în dreptul unui manifestant, iar pe altul l-au bătut într-o dubă, el îndemnându-i pe manifestanţi: "Înapoi la gard şi la treabă!".

Costel Caraş a precizat că liderii Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România şi ai Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România au încercat să afle ce se întâmplă cu cei doi răniţi în timpul confruntărilor cu jandarmii, însă nu au fost lăsaţi să ajungă la aceştia.

Mitingul de miercuri, intitulat "SOS - Salvaţi agricultura!" şi autorizat de Primăria Capitalei ca adunare publică, are loc în Piaţa Victoriei, între orele 11.00 şi 15.00. Protestul este organizat în contextul nemulţumirilor legate, printre altele, de recuperarea subvenţiilor şi acordarea ajutorului de 220 de euro pe hectar.

Manifestaţia a fost paşnică până în jurul orei 14.00, când participanţii au devenit nervoşi pentru că nimeni de la Guvern nu a venit să le asculte doleanţele, astfel că gardurile de împrejmuire au fost folosite ca arme de atac faţă de jandarmi. În acest context, gaze lacrimogene au fost lansate înspre recalcitranţi, iar efective de jandarmi au intervenit pentru stingerea conflictului. Patru persoane au fost luate de jandarmi, însă oficialii Jandarmeriie spun că doar doi manifestanţi au fost ridicaţi.

O ambulanţă a fost solicitată, miercuri, în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a acorda îngrijiri unui protestatar care ar fi fost agresat în timpul intervenţiei jandarmilor contra celor care aruncat cu garduri în forţele de ordine, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale. Bărbatul avea leziuni la nivelul feţei, însă nu a fost nevoie să fie dus la spital.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) afirmă că protestatarii din domeniul agricol care pichetează sediul Guvernului nu acţionează în numele fermierilor pe care ar trebui să-i reprezinte, ci în numele unor interese pur politice.

"Eforturile ministerului sunt cunoscute şi încurajate de importante asociaţii din agricultură, care, deşi nu s-au manifestat în favoarea unei mişcări de protest, au fost anunţate ca parte a mişcării de stradă. Astfel, din cinci organizaţii care ar fi trebuit să protesteze astăzi în capitală doar două au continuat acest demers. Din păcate, atât LAPAR cât şi Holstein Ro nu acţionează în numele fermierilor pe care ar trebui să-i reprezinte, ci în numele unor interese pur politice", se arată într-un comunicat al ministerului.

Reprezentanţii MADR spun că preşedintele Holstein Ro, Costel Caraş, este şi preşedintele unui partid politic, ceea ce "devalidează" întreaga acţiune organizată.

"Elocvent este faptul că protestul poartă aceeaşi denumire ca şi moţiunea simplă depusă în Parlament de către ARD. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va continua consultarea permanentă cu reprezentanţii fermierilor, astfel încât bugetul anului 2013 să reflecte creşterea sprijinului pentru sectorul agricol, proces care a început în perioada mai-octombrie 2012", se arată în comunicat.

Reprezentanţii ministerului spun că stimulentele acordate agicultorilor au crescut în acest an. Astfel, sprijinul pe suprafaţă (SAPS + CNDP) a fost majorat cu 16%, până la aproape 155 de euro pe hectar, plăţile pentru bovine au urcat cu 22%, la 500 de lei pe animal, pentru păsări s-au majorat cu 11% şi pentru porci cu 13%. Totodată s-au înfiinţat noi forme de sprijin, cum ar fi cel pentru bivoliţele de lapte, de 187,5 euro pe animal, şi cel pentru taurine din rasa de carne, de 300 de euro.

Jandarmeria anunţa că sunt aşteptaţi miercuri 10.000 de participanţi la miting, însă aproximativ zece la sută au participat.

Două rânduri de garduri de împrejmuire a sectorului de pichet au fost aranjate de jandarmi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderul Holtstein către protestatarii de la Guvern: Înapoi la gard şi la treabă!.
 Vizualizări articol: 459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liderul Holtstein către protestatarii de la Guvern: Înapoi la gard şi la treabă!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei