Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2012 - Anul XVII, nr. 261 (5166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Programul ARD: Cota unică de 12%, salariu minim de 1.000 de lei în 2015, reducerea CAS cu 5%

ARD afirmă, în sinteza programului de guvernare făcut public marţi, că va introduce cota unică de 12%, va creşte salariul minim la 850 de lei în 2013 şi la 1.000 de lei în 2015, va reduce CAS cu 5% şi, de asemenea, că va pune capăt numirilor politice la Curtea Constituţională şi Avocatul Poporului.

"ARD va introduce unul din cele mai mici impozite pe venit şi profit din UE. Cota unică va scădea de la 16% la 12%", se arată în documentul ARD, în care se precizează că în România vor veni mai mulţi bani, mai multe investiţii străine, companiile româneşti vor rămâne cu mai mulţi bani pentru dezvoltare, iar fiecare român va avea mai mulţi bani în buzunar pentru că va plăti mai puţin la stat.

Potrivit documentului remis agenţiei MEDIAFAX, ARD promite ca salariul minim să ajungă 1.000 de lei în 2015.

"ARD va creşte salariul minim pe economie de la 700 de lei la 850 lei la 1 ianuarie 2013 şi la 1.000 de lei în ianuarie 2015", promite ARD, menţionând că astfel angajatorul corect va deveni mai competitiv în faţa celui care plăteşte la negru, iar angajatul va avea certitudinea că i se vor plăti contribuţiile sociale şi de sănătate aferente salariului minim.

Partidele componente mai precizează că vor reduce contribuţiile la asigurările sociale şi de sănătate (CAS) cu 5% din contribuţia angajatorului, începând cu 2015. "Pe termen mediu şi lung, reducerea CAS va conduce la creşterea încasărilor la bugetul asigurărilor sociale şi de sănătate. În acest fel pensiile şi serviciile medicale asigurate nu vor mai fi plătite din împrumuturi", se arată în document.

ARD susţine că va continua procesul de îmbunătăţire a actului de justiţie "început în 2005 şi blocat de USL în 2012". "Vom punem capăt numirilor politice la Curtea Constituţională a României şi la Avocatul Poporului. Nu politicienii trebuie să facă aceste numiri, ci reprezentanţii sistemului de justiţie", se arată în document.

Alianţa promite că va modifica procedura civilă în aşa fel încât să se reducă la minimum necesar înfăţişarea părţilor în faţa instanţei.

De asemenea, în document se arată că guvernarea ARD va relansa învăţământul românesc şi îl va plasa între sistemele de educaţie moderne care pregătesc absolvenţi competitivi în tot spaţiul european.

"ARD va asigura finanţarea şi va consolida parteneriatul între unităţile de învăţământ profesional şi companiile de profil din România. Noile generaţii de absolvenţi de învăţământ profesional vor umple golul de meseriaşi de pe piaţa muncii. În acest fel, sistemul de învăţământ va deveni un creator de locuri de muncă şi nu un generator de şomaj", se mai arată în document.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programul ARD: Cota unică de 12%, salariu minim de 1.000 de lei în 2015, reducerea CAS cu 5%.
 Vizualizări articol: 906 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Programul ARD: Cota unică de 12%, salariu minim de 1.000 de lei în 2015, reducerea CAS cu 5%4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Reporneste inima Romaniei trimis de
( 7 nov 2012, 11:44:38
Noul slogan al ARD reporneste inima Romaniei este grotesc.Deci pe de o parte ai adus tara in stare de infarct prin guvernarea ta si apoi vrei s-o resurcitezi tot tu?
Cand ma uit la aceste gogomanii electorale ma umfla rasul.Hai sa le vedem in antiteza:PDl a taiat salariile bugetarilor cu 25%.PDL a taiat pensiile cu 15 %.PDL a marit TVA de la 19% la 24%.A folosit cei 5 judecatori de la Curtea Constitutionala pentru a-l mentine pe mazilit in functie in ciuda celor 7,5 milioane romani care au votat pentru plecare.Ati dat afara profesori.Ati inchis scoli si spitale.Ati avut o guvernare dictatoriala,totalitara si corupta.Ati guvernat desfiintand parlamentul .Ati guvernat prin institutiile de forta ale statului total aservite voua.Si acuma veniti cu povestile astea?
2.   Mazilitul pe facebas trimis de
( 7 nov 2012, 12:33:28
S-a vazut clar la lansarea ARD de la opera ca aceasta formatiune prin retragerea lui Basescu nu mai are lider.Presedintele nu a avut curajul sa mearga la lansare(suspendarea il sperie)dar presedintele a prins glas pe facebook.. Într-un filmuleţ de mulţumire pentru fanii care l-au felicitat de ziua lui, Traian Băsescu îi asigură pe aceştia că, deşi a tăcut puţin, nu gândeşte altfel despre ţara lui şi vor vedea acest lucru, în curând.. Postarea de pe Facebook denota un munte de singuratate. Traian Basescu, ca un om care se plictiseste de moarte, si-a comandat un filmulet, in miscare, adica oaresicum artistic. A tinut sa precizeze cate felicitari, cate "like"-uri, cate mesaje a primit, ca un om care simte nevoia sa convinga si sa se convinga ca inca e popular, ca inca e iubit. Si cand ai nevoie de asemena autconfirmari, problema e mare. Dar a folosit si mesaje subliminale.Primul este sticla de apa(tragedia este ca era sigilata).Al doilea mesaj subliminal este cartusul cu glont antiblindaj calibrul 14,5 mm care statea pe masa lui de lucru.Asta da mesaj.
3.   Opera de trei parale trimis de
( 7 nov 2012, 12:42:01
MRU il suna pe Blaga.Sefu unde e lansarea ARD,pe stadionul national?Nu draga,noi suntem partid de dreapta,adica partidul clasei de mijloc.Noi nu suntem plevusca tarii,noi suntem intelectuali si mergem la Opera.MRU ajunge pe seara la opera.Intra in sala si nu era nimeni.Merge la fumoarul operei.Acolo erau liderii.Pai de ce e sala goala?Festivitatea se tine aici ca astia suntem toti.Se aude o muzica.Ce muzica este asta?Este muzica din baletul"Spargatorul de nuci".Si unde e spargatorul de nuci?M-am grabit si l-am uitat in sertarul de la bucatarie.Vorbeste MRU.Fostul premier informează grav că este prima oară când zâmbeşte în ultimele săptămâni şi că electoratul îşi face griji pentru ridurile dumisale.Atunci lumea din sala arunca cu creme,unguiente,betisoare de urechi,servetele,pasta de dinti pentru a-i reface stocul.
4.   The apartment of Nutzi trimis de
( 7 nov 2012, 12:53:49
Pinalti , Axinte si Sergiu Nicolaescu.Comisare Paraipan,vreau sa facem un film frumos cu Nutzi Udrea s-o aprecieze romascanii .Axinte vino sa-ti lichesc 100 euro pe frunte .Da, m-am gandit ca in rolul Elenei Udrea sa joace Nicoleta Luciu iar in rolul apartamentului chiar eu.Pe tine si pe Axinte va bag in film ca pistruiatul si roscovanul .Scenariul nu e gata inca dar am cateva idei:
*Într-o zi, Elena Udrea era să moară de foame pentru că n-a reuşit să găsească pe nimeni în tot judeţul Neamt să-i schimbe 500 de euro
*Într-o altă zi, Elena Udrea şi-a pierdut cheile de la apartament, aşa că şi-a mai cumpărat un apartament în acelaşi bloc.
-Un vecin care a inundat-o pe Elena Udrea, s-a trezit a doua zi cu ANAF-ul şi DNA-ul la uşă, iar la avizier au apărut nişte stenograme cu discuţiile dintre el şi nevastă-sa
Încă din prima zi, ca să-şi răsplătească vecinii, Elena Udrea a construit un patinoar şi un bazin olimpic în uscătorul blocului.
*Administratorul blocului se plînge că Elena Udrea de fiecare dată cînd plăteşte întreţinerea îşi trage şi ea un 20-25% din sumă
5.   PTR.RADUMAMII trimis de
( 7 nov 2012, 13:54:40
concret te rog sa-mi spui ce a facut PONTA si cacalau timp de 6 luni de cand sant la guvernare.Faceti si voi ceva concret ,sloganul vostru este jos BASESCU.
6.   Comentariu trimis de
( 7 nov 2012, 18:21:17
abia astept 9 decembriesa va luati rasplata , mi-as dori sa nu mai intrati in parlament at-i secatuitn tara cu premier videanu haha ha ha romani sinuciditiva........

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei