Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2012 - Anul XVII, nr. 261 (5166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Prognoza meteo până în luna ianuarie

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare meteorologică pe termen lung, pentru intervalul noiembrie 2012 - ianuarie 2013. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare precum şi distribuţia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

În luna noiembrie, regimul termic mediu lunar al aerului se va situa în limite apropiate de normele climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând nordul şi nord-estul ţării, unde local valorile termice vor fi sub mediile multianuale.

Cantităţile lunare de precipitaţii se pot situa peste normele climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând sud-vestul şi sudul ţării, unde acestea vor fi normale.

În luna decembrie, regimul termic va fi normal în cea mai mare parte a ţării, iar în regiunile sud-estice sunt posibile medii ale temperaturilor mai ridicate decât normele climatologice.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi peste media climatologică în cea mai mare parte a teritoriului, iar în sud-est şi local în vestul ţării acestea se vor situa în limite normale.

În luna ianuarie, temperaturile medii lunare vor înregistra valori apropiate de mediile climatologice în majoritatea zonelor, local în sudul şi sud-estul ţării fiind posibile temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de media climatologică în majoritatea regiunilor ţării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prognoza meteo până în luna ianuarie.
 Vizualizări articol: 765 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.31/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 16 voturi
Prognoza meteo până în luna ianuarie4.3516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei