Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 oct 2012 - Anul XVII, nr. 244 (5149)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Grevă generală în Grecia, în ziua summitului european

Joi, 18 Octombrie 2012 (14:23:23)

Grecia este afectată joi de o grevă generală a sindicatelor, a patra din acest an, organizată în semn de protest faţă de măsurile de austeritate impuse, în aceeaşi zi în care la Bruxelles se reunesc liderii europeni, relatează AFP.

Serviciile publice şi transporturile vor fi puternic perturbate, circulaţia trenurilor şi feriboturilor fiind întreruptă, iar zborurile fiind anulate. Cele două sindicate principale GSEE şi Adedy vor să trimită astfel un mesaj că un al treilea an consecutiv de tăieri bugetare masive nu va putea fi suportat de greci, în timp ce ţara plonjează într-o recesiune-depresie.

La Atena, circulaţia metroului va fi oprită până la ora 06.00 GMT (09.00 ora României), iar taxiurile nu vor circula toată ziua.

Manifestaţii sunt prevăzute la Atena începând cu ora 08.00 GMT (11.00 ora României), dar şi la Salonic (nord). O asociaţie a comercianţilor le-a cerut membrilor săi să închidă magazinele.

La rândul său, Guvernul de coaliţie condus de premierul conservator Antonis Samaras continuă să discute cu troika (formată din UE, BCE şi FMI) pe tema ultimelor detalii ale programului de ajustare economică, ce presupune noi tăieri bugetare, ce urmează să fie pus în aplicare în schimbul unui împrumut de 31,5 miliarde de euro.

Miercuri seara, Executivul european a anunţat că reprezentanţii troikăi au părăsit Grecia în urma unor discuţii "fructuoase". Autorităţile elene şi troika "au convenit asupra principalelor măsuri necesare pentru (...) a deschide calea unei finalizări a examinării", afirmă Comisia într-un comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grevă generală în Grecia, în ziua summitului european.
 Vizualizări articol: 465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grevă generală în Grecia, în ziua summitului european0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei