Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 oct 2012 - Anul XVII, nr. 244 (5149)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blaga, despre acuzaţiile legate de fostul şef de la ANRMAP: Copilării ale domnului Ponta

Joi, 18 Octombrie 2012 (14:17:54)

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, că acuzaţiile la adresa fostului şef de la ANRMAP sunt "copilării" ale lui Victor Ponta, el menţionând că Cristina Trăilă va avea răspunsuri la "punctele de vere" ale Corpului de control al premierului.

Întrebat despre acuzaţiile la adresa Cristinei Trăilă, Blaga a răspuns: "Copilării ale domnului Ponta. Pe de altă parte, dacă domnia sa, Corpul de control, are anumite puncte de vedere, sunt absolut convins că doamna Trăila va avea răspuns pentru ele".

Corpul de control al premierului va sesiza organele de urmărire penală asupra activităţii fostei conduceri a Autorităţii de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice, pe care o acuză de faptul că a acoperit nereguli la Primăria sectorului 3, Metrorex, Primăria Târgu Mureş şi CJ Galaţi.

Concluzia rezultă în urma verificărilor efectuate la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) pentru perioada 1 ianuarie 2009-30 iunie 2012, legat de modul de respectare a prevederilor legale privind organizarea, funcţionarea şi exercitarea atribuţiilor de către personalul ANRMAP.

Potrivit raportului redactat de inspectori, în urma acţiunii de control s-a constatat că, la 28 martie 2012, Ministerul Afacerilor Europene a transmis preşedintelui ANRMAP faptul că în sistemul EU Pilot a fost introdusă o solicitare de informaţii din partea Direcţiei Generale Piaţa Internă şi Servicii din cadrul Comisiei Europene, privind legalitatea atribuirii de către Primăria Sector 3 - Bucureşti, în perioada 2008-2010, a unui număr de 77 de contracte prin procedura "negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare", solicitandu-se, totodată, transmiterea răspunsului oficial până la 30 aprilie 2012.

Fostul şef al ANRMAP Cristina Trăilă a anunţat că va ataca în instanţă raportul Corpului de Control al premierului, în care este acuzată de nereguli privind achiziţii publice, şi arată că doar noua conducere a Autorităţii este vinovată de rezultatele în cazul contractelor Primăriei sectorului 3.

Într-o declaraţie transmisă MEDIAFAX, Cristina Trăilă arată că, la 25 aprilie 2012, data la care s-a primit solicitarea oficială de control din partea Ministerului Afacerilor Europene, singurul document care ar fi putut sta la baza demarării verificărilor, Guvernul Ungureanu era demis prin moţiune de cenzură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blaga, despre acuzaţiile legate de fostul şef de la ANRMAP: Copilării ale domnului Ponta.
 Vizualizări articol: 572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blaga, despre acuzaţiile legate de fostul şef de la ANRMAP: Copilării ale domnului Ponta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei