Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 oct 2012 - Anul XVII, nr. 244 (5149)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Dorim reconectarea României cu Libia

Joi, 18 Octombrie 2012 (14:22:14)

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, joi, la Cotroceni, pe prim-vicepremierul de la Tripoli, Moustafa Abu Shagur, afirmând că România doreşte o reconectare cu Libia, având în vedere şi participarea la misiunea militară şi sprijinul oferit misiunilor ONU şi UE legate de această ţară.

"Noi vom continua să vă susţinem cât putem de mult, am participat la evenimentele militare cu misiunea de a bloca accesul de muniţie şi armament. De asemenea, vom continua să contribuim cu resurse la misiunile ONU şi UE şi, în acelaşi timp, am dori să reconectăm România de Libia şi viceversa", a afirmat Băsescu.

Şeful statului s-a interesat de situaţia din Libia şi a apreciat că aceasta este în prezent stabilă.

El l-a felicitat pe oficialul de la Tripoli pentru faptul că primele alegeri organizate după răsturnarea regimului Gaddafi au fost "democratice şi libere".

Moustafa Abu Shagur a afirmat că ţara sa este acum într-un proces de tranziţie la o nouă democraţie, iar Băsescu a arătat că şi România a avut această experienţă şi înţelege procesele care sunt acum în derulare în Libia.

"Da, s-au întâmplat cam aceleaşi lucruri, dar noi sperăm să facem tranziţia mai repede", a spus Moustafa Abu Shagur.

Băsescu i-a răspuns exprimându-şi speranţa ca Libia să reuşească să aibă o tranziţie cât mai rapidă, adăugând sfatul că este important să urmeze propria cale în formarea noului stat democratic, deoarece multe dintre soluţiile care vin din exterior nu sunt aplicabile.

"Domnule vice-prim-ministru, elementul esenţial este să urmaţi propria cale în formarea noului stat. Soluţiile care vin din afară, în mai multe cazuri, nu sunt aplicabile, în raport cu mentalităţile oamenilor. A fost o dezbatere la nivel european, la un moment dat, şi s-a susţinut foarte mult ideea că ţările care au fost implicate în aceste transformări, precum Libia sau Egipt, trebuie să urmeze propria cale pentru că din punct de vedere cultural avem cu totul alte abordări faţă de ţările arabe", a afirmat Băsescu.

Moustafa Abu Shagur se află în aceste zile la Bucureşti pentru a participa, în calitate de invitat, la Congresul PPE. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Dorim reconectarea României cu Libia.
 Vizualizări articol: 595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Dorim reconectarea României cu Libia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei