Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 oct 2012 - Anul XVII, nr. 244 (5149)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANCOM a amendat Poşta Română şi alte trei firme pentru nemarcarea trimiterilor poştale

Joi, 18 Octombrie 2012 (16:20:56)

ANCOM a sancţionat Poşta Română şi Poşta Atlassib Curier Rapid (Sibiu), cu amenzi de 10.000 de lei fiecare, şi firmele Bârsan Trans (judeţul Alba) şi Expres Line Bucureşti cu amenzi de 5.000 de lei fiecare pentru nerespectarea obligaţiei de a marca în mod corespunzător trimiterile poştale.

"Constatăm că apare o nouă practică ilegală în rândul furnizorilor de servicii poştale: nerespectarea obligaţiei de a marca trimiterile poştale. Acest lucru poate afecta buna funcţionare a serviciului şi, cel mai grav, nu permite destinatarului să identifice furnizorul care i-a livrat trimiterea şi să adreseze eventuale reclamaţii. În situaţia în care această practică va ajunge la cote îngrijorătoare, nu vom ezita să mărim cuantumul acestor amenzi şi, în cazurile în care gravitatea faptei o justifică, vom putea decide chiar retragerea dreptului de a furniza servicii poştale. Obiectivul urmărit de ANCOM este acela de a încuraja o concurenţă corectă pe o piaţă care urmează să fie liberalizată complet începând cu 1 ianuarie 2013", a declarat directorul Direcţiei Executive Monitorizare şi Control din ANCOM, Cristin Popa.

Conform legislaţiei din domeniul serviciilor poştale, furnizorii au printre altele obligaţia de a inscripţiona în mod lizibil toate trimiterile poştale introduse în reţeaua lor poştală cu denumirea sau marca comercială a furnizorului, precum şi cu data acceptării trimiterilor poştale înregistrate sau data colectării trimiterilor poştale neînregistrate, cu excepţia trimiterilor poştale care fac obiectul serviciului de publicitate prin poştă francate cu amprente obţinute cu presă de imprimerie sau un alt procedeu de imprimare ori de timbrare.

Nerespectarea acestor prevederi poate conduce la apariţia unor confuzii în ceea ce priveşte apartenenţa trimiterilor poştale şi poate îngreuna sau periclita circulaţia lor corectă.

În afară de aceste amenzi, de la începutul anului 2012 ANCOM a mai amendat Poşta Atlassib Curier Rapid, cu 7.000 de lei, şi FAN Courier, cu 5.000 de lei, pentru acelaşi tip de abateri.

Cuantumul total al amenzilor aplicate în acest an pentru nerespectarea obligaţiei de a marca corespunzător trimiterile poştale este de 42.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANCOM a amendat Poşta Română şi alte trei firme pentru nemarcarea trimiterilor poştale.
 Vizualizări articol: 563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANCOM a amendat Poşta Română şi alte trei firme pentru nemarcarea trimiterilor poştale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei