Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 oct 2012 - Anul XVII, nr. 244 (5149)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Angela Merkel vrea ca UE să poată respinge bugetul unei ţări membre

Joi, 18 Octombrie 2012 (14:21:35)

Cancelarul german Angela Merkel a apărat, joi, ideea de a acorda comisarului european pentru Afaceri Economice drept de veto asupra bugetelor naţionale ale statelor membre, într-un discurs susţinut în Bundestag, relatează AFP.

"Credem, şi o spun în numele Guvernului german, că am putea face un pas înainte acordând Europei un drept real de ingerinţă în bugetele naţionale", a declarat ea, susţinând ideea de a acorda drept de veto în acest domeniu comisarului european pentru Afaceri Economice.

"Când vom avea un mecanism capabil să declare nevalid un buget (...) vom fi în punctul în care vom avea, bineînţeles, nevoie de cineva în cadrul comisiei care să aibă autoritate în materie şi doar comisarul pentru Afacei Europene poate face acest lucru", a declarat ea.

"Ştiu că multe state membre nu sunt încă pregătite pentru aşa ceva, din nefericire (...) dar aceasta nu schimbă cu nimic faptul că ne vom lupta pentru acest lucru", a declarat ea, stârnind ropote de aplauze.

Ea i-a criticat pe cei care au respins imediat această idee exprimată recent de ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schäuble.

"Sunt uimită că imediat ce cineva face o propunere pentru ameliorarea credibilităţii (Europei) se strigă: nu va merge, Germania se izolează, nu vom face acest lucru. Nu în felul acesta construim o Europă credibilă", a subliniat ea.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angela Merkel vrea ca UE să poată respinge bugetul unei ţări membre.
 Vizualizări articol: 545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angela Merkel vrea ca UE să poată respinge bugetul unei ţări membre0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei