Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 sep 2012 - Anul XVII, nr. 225 (5130)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

E.ON:Coşurile de fum trebuie curăţate înaintea sezonului rece; anual sunt zeci de persoane asfixiate

Miercuri, 26 Septembrie 2012 (14:44:34)

E.ON şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă recomandă cetăţenilor să verifice şi să cureţe coşurile de fum de cel puţin două ori pe an şi neapărat înaintea începerii sezonului rece, atenţionând că în fiecare an zeci de oameni au decedat sau au fost intoxicaţi cu monoxid de carbon.

Un număr de 67 de persoane au decedat în ultimii trei ani asfixiate cu monoxid de carbon, iar alte 194 au fost la un pas de moarte din cauza intoxicaţiei cu monoxid de carbon, a precizat, miercuri, compania E.ON România, într-un comunicat de presă.

Cauza principală a deceselor a fost utilizarea unor surse de încălzire alimentate cu gaze naturale, racordate la coşuri de fum necurăţate sau înfundate, construite necorespunzător sau chiar folosirea unor aparate de încălzire improprii, deteriorate sau neracordate la coşuri.

"Cele peste 260 de victime înregistrate în decursul ultimilor trei ani reprezintă doar cazurile din aria de activitate a E.ON Gaz Distribuţie. Numărul total al victimelor asfixiate sau intoxicate cu monoxid de carbon este, cu siguranţă mult mai mare, în condiţiile în care sunt şi alte tipuri de combustibili care prin ardere degajă monoxid de carbon şi generează astfel de cazuri", a precizat sursa citată.

În cadrul campaniei "Împreună pentru siguranţă", lansată în luna septembrie, E.ON şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă atrag atenţia asupra necesităţii curăţării coşurilor de fum şi a întreţinerii căilor de ventilare. Aceste măsuri de siguranţă sunt esenţiale pentru evitarea intoxicaţiilor şi asfixierilor cu monoxid de carbon, dar şi pentru prevenirea incendiilor.

Oamenii trebuie să cureţe coşurilor de fum de cel puţin două ori pe an, una dintre verificări trebuind să fie efectuată neapărat înaintea începerii sezonului rece, exclusiv prin intermediul firmelor de coşărit sau al persoanelor autorizate să efectueze asemenea intervenţii, a precizat sursa citată.

"Această operaţiune cu rol de prevenire a incidentelor grave este obligatorie, fiind stipulată atât în legislaţia română cât şi în cea europeană", se mai arată în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului E.ON:Coşurile de fum trebuie curăţate înaintea sezonului rece; anual sunt zeci de persoane asfixiate.
 Vizualizări articol: 622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
E.ON:Coşurile de fum trebuie curăţate înaintea sezonului rece; anual sunt zeci de persoane asfixiate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei