Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 sep 2012 - Anul XVII, nr. 225 (5130)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anghel: Crearea de locuri de muncă în domeniul productiv va fi dificilă în următorii ani

Miercuri, 26 Septembrie 2012 (16:04:16)

România va putea crea locuri de muncă în următorii zece ani dacă va dezvolta proiecte în infrastructură, energie şi agricultură, scăderea cererii globale făcând dificilă lansarea de noi capacităţi de producţie, a declarat Lucian Anghel, preşedintele BVB şi economist-şef al BCR.

"În următorii zece ani va fi foarte greu pentru România să creeze locuri de muncă în domeniul productiv şi să le menţină pe cele actuale, pentru că există supracapacităţi de producţie la nivel european şi, prin urmare, în momentul de faţă se caută pieţe de desfacere, ceea ce înseamnă că e greu să creezi noi capacităţi de producţie în condiţiile în care şi cererea globală scade", a afirmat Anghel într-o conferinţă de presă.

El a arătat că zona euro este una care exportă şi depinde de cererea internaţională, aceasta fiind afectată de condiţiile economice.

Anghel a menţionat că în aceste condiţii România trebuie să identifice soluţii interne pe care trebuie să le adopte, variantele fiind proiecte în domeniul infrastructurii, energiei, resurselor minerale şi al agriculturii.

"Orice proiect în domeniul infrastructurii, inclusiv Coridorul IV sau un prim parteneriat public-privat, gen Comarnic-Braşov, ar asigura creare de locuri de muncă", a spus Anghel.

El a arătat că dezvoltarea proiectelor în aceste sectoare ar genera valoare adăugată şi ar duce la creşterea economică de care România are nevoie.

Anghel a mai spus că în agricultură este nevoie de un sistem de irigaţii, unde trebuie să se implice şi statul, care poate participa inclusiv cu fonduri europene, care pot fi atrase prin programul următor, din perioada 2014-2020.

El a dat exemplul Poloniei şi Turciei, care au avut succes în urma dezvoltării de proiecte în diverse domenii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anghel: Crearea de locuri de muncă în domeniul productiv va fi dificilă în următorii ani.
 Vizualizări articol: 509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anghel: Crearea de locuri de muncă în domeniul productiv va fi dificilă în următorii ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei