Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 sep 2012 - Anul XVII, nr. 221 (5126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Videanu: PDL propune stoparea privatizării de la Oltchim

Vineri, 21 Septembrie 2012 (16:40:11)

Preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a declarat, vineri, că PDL propune stoparea actualului proces de privatizare de la Oltchim, care "este mostra de incompetenţă a actualui Guvern", şi demararea imediată a procedurilor pentru alte variante de privatizare.

"PDL vine cu două soluţii care ar trebui aplicate de mâine: stoparea acestui proces de privatizare care este mostra de incompetenţă a actualului Guvern şi imediat demarate procedurile pentru următoarele variante de privatizare: unu - conversia creanţelor AVAS şi Electrica SA faţă de Oltchim şi vânzarea pachetului rezultat de acţiuni în privatizare şi doi - conversia în acţiuni a tuturor creanţelor societăţilor cu capital majoritar de stat şi vânzarea în privatizare a întregului pachet de acţiuni rezultat", a precizat Videanu într-o conferinţă de presă.

El a criticat acţiunea de la Oltchim, arătând că strategia actuală de privatizare "este cea mai mare mostră de incompetenţă profesională", a Guvernului Ponta.

În opinia lui Videanu, neconvertirea creanţei în acţiuni nu avantajează decât acţionarul minoritar şi dezavantajează statul român. "Dacă se vând acţiunile şi creanţele la preţuri mici, cu discount, sunt avantajaţi investitorii şi acţionarii minoritari. Întreaga decizie luată de Guvernul Ponta, în a nu converti creanţele AVAS în acţiuni, dezavantejează statul român. Soluţia luată de Guvernul Ponta este soluţia optimă dacă se doreşte vânzarea la preţ mic şi eventual cu destinaţie a acţiunilor Oltchim", a apreciat Adriean Videanu.

În opinia liderului PDL, "lichidarea sau insolvenţa urmată de faliment sunt iminente dacă nu se intervine de urgenţă".

"Trebuie să punem capăt amatorismului în actul guvernamental", a spus Videanu, care a arătat că cel mai important lucru este găsirea unei soluţii pentru Oltchim şi a menţionat faptul că "clienţii Oltchim-ului nu vor aştepta o săptămână-două".

Oferta lui Dan Diaconescu pentru acţiunile Ministerului Economiei la Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) este de 203,14 milioane lei (45 milioane euro).

Oferta firmei Chimcomplex, a omului de afaceri Ştefan Vuza, pentru acţiunile Ministerului Economiei la Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) este de 18,8 milioane lei, iar pentru acţiuni şi creanţa Electrica este oferită suma de 221,4 milioane lei.

Oferta firmei Aisa, a omului de afaceri Ştefan Vuza, pentru acţiunile deţinute de Ministerul Economiei este de 30 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Videanu: PDL propune stoparea privatizării de la Oltchim.
 Vizualizări articol: 569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Videanu: PDL propune stoparea privatizării de la Oltchim0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei