Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 sep 2012 - Anul XVII, nr. 221 (5126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu i-a decorat pe sportivul paralimpic Carol-Eduard Novak şi artistul Richard Demarco

Vineri, 21 Septembrie 2012 (15:07:33)

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat, vineri, pe campionul paralimpic Carol-Eduard Novak cu Ordinul Meritul Sportiv, precum şi pe artistul plastic Richard Demarco, cu Ordinul Meritul Cultural, pentru promovarea artei româneşti în Marea Britanie.

"În semn de înaltă apreciere pentru rezultatele remarcabile obţinute la Jocurile Paralimpice de la Londra, din perioada 29 august - 9 septembrie 2012, culminând cu câştigarea primei medalii de aur din istoria participării României la această manifestare, pentru dăruirea, devotamentul şi profesionalismul puse în slujba afirmării sportului românesc pe plan internaţional, domnul preşedinte Traian Băsescu conferă Ordinul «Meritul Sportiv» - clasa I domnului Novak Carol-Eduard", informează un comunicat transmis de Preşedinţie.

De asemenea, preşedintele i-a decorat şi pe membrii echipei tehnice a sportivului paralimpic cu Ordinul Meritul Sportiv: antrenorii Karoly Novak şi Cristiano Valopii, preşedintele şi secretarul general al Federaţiei Române de Ciclism, Ion Badea şi Vasile Selejan, contabilei-şef şi mecanicului Comitetului Naţional Paralimpic, Mariana Ilie şi Santa Arpad.

Totodată, "în semn de apreciere pentru întreaga sa carieră artistică, pentru eforturile depuse în vederea apropierii culturale româno-britanice şi promovarea de durată a artei contemporane româneşti în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord", preşedintele Băsescu i-a conferit Ordinul "Meritul Cultural" - în grad de Ofiţer, Categoria C – "Artele plastice", profesorului-doctor Richard Demarco.

La Jocurile Paralimpice de la Londra, rutierul Eduard Novak a adus României prima medalie de aur din istoria ţării în această competiţie.

Artistul plastic britanic, cu origini italiene, Richard Demarco, născut în 1930 la lângă Edinburgh este şi galerist şi promoter cultural. El este primul curator britanic care a invitat artişti şi scriitori români, în 1968, să participe la Festivalul Internaţional de la Edinburgh.

Pentru mulţi ani galeria lui Richard Demarco a promovat artişti din România precum Paul Neagu, Horia Bernea, Ovidiu Maitec, Vladimir Şetran.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu i-a decorat pe sportivul paralimpic Carol-Eduard Novak şi artistul Richard Demarco.
 Vizualizări articol: 591 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu i-a decorat pe sportivul paralimpic Carol-Eduard Novak şi artistul Richard Demarco0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei