Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 sep 2012 - Anul XVII, nr. 221 (5126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alegeri parlamentare

PSD Suceava şi-a stabilit candidaţii din cinci colegii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biroul Permanent Judeţean al PSD Suceava a aprobat în şedinţa de ieri candidaturile a cinci social-democraţi pentru alegerile parlamentare din data de 9 decembrie 2012. Pentru Senat, până în momentul de faţă a fost stabilită candidatura lui Ovidiu Donţu în Colegiul nr. 2 Fălticeni. De asemenea, au fost definitivate candidaturile în patru colegii pentru Camera Deputaţilor. Este vorba despre candidatura lui Gavril Mîrza în Colegiul nr. 3 Cajvana, a lui Eugen Uricec în Colegiul nr. 4 Fălticeni, a lui Ioan Stan în Colegiul nr. 5 (Dolhasca – Mălini) şi a lui Eugen Bejinariu în Colegiul nr. 8 Siret.

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că persoanele care vor candida în celelalte trei colegii care au revenit social-democraţilor suceveni în cadrul negocierilor din cadrul USL urmează să fie stabilite în şedinţa de la sfârşitul săptămânii viitoare a Biroului Permanent Judeţean. Este vorba despre colegiile de Senat din Suceava şi din zona de munte a judeţului, precum şi de colegiul pentru Camera Deputaţilor nr. 7 – Vicov – Putna.

Nechifor a precizat că pentru aceste colegii şi-au anunţat intenţia de a candida mai mulţi membri ai PSD, motiv pentru care definitivarea candidaturilor se va face după consultarea prin vot a organizaţiilor locale din fiecare colegiu. Astfel, în Colegiul pentru Senat din zona de munte a judeţului vor să candideze Nicolae Bereanu şi Roman Boca, iar în Colegiul de Camera Deputaţilor Vicov – Putna şi-a depus candidaturile directorul economic al Direcţiei Silvice Suceava, Vasile Rusu, primăriţa comunei Voitinel, Maria Pleşca, şi fostul şef al Direcţiei Agricole Suceava, Atanasă Nistor. Nu în ultimul rând, Organizaţia Municipală Suceava a PSD l-a propus pe doctorul Tiberius Brădăţan pentru a candida în Colegiul de Senat Suceava.

Cătălin Nechifor a mai declarat că ţinta USL Suceava la alegerile parlamentare de anul acesta este să obţină peste zece mandate din cele 14 posibile.

 

Frondă a social-democraţilor din Colegiul 2 Suceava

Conducerea judeţeană a PSD Suceava se confruntă cu o adevărată frondă a oamenilor din organizaţiile aflate în Colegiul 2 Suceava. Aproximativ 15 persoane din cadrul organizaţiilor Mitoc, Pătrăuţi, Adâncata, Salcea, Ipoteşti şi Burdujeni, precum şi din partea Asociaţiei Pensionarilor CFR au fost ieri la sediul partidului pentru a discuta cu conducerea despre nominalizarea candidatului care va reprezenta USL la alegerile din 9 decembrie pentru Camera Deputaţilor. Oamenii sunt nemulţumiţi că acest colegiu a fost atribuit liberalilor, în condiţiile în care, spun ei, acest partid „aproape că nu are organizaţii în localităţi”.

„Am vorbit cu domnul preşedinte Cătălin Nechifor, care a spus că este depăşit din punct de vedere politic, iar decizia s-a luat la nivel naţional. În aceste condiţii, singura variantă pe care o luăm în calcul e aceea de a face non-combat. Noi nu putem susţine un candidat pe care nu-l cunoaşte nimeni şi care la alegerile locale şi la referendum nu şi-a făcut apariţia prin colegiu”, au spus la unison nemulţumiţii social-democraţi.

Oamenii spun că timp de mai bine de patru ani au pregătit un candidat, iar impunerea unei alte persoane este neavenită şi lipsită de logică.

„Chiar înainte de alegeri noi garantăm că USL va pierde acest colegiu. E un blat ordinar la care noi nu vrem să fim părtaşi, iar PDL poate bifa primul deputat din mandatul 2012-2016”, au mai arătat PSD-iştii din Colegiul 2 Suceava.

Potrivit ultimelor informaţii, candidat din partea USL pe acest colegiu va fi ales dintre Marius Zmău şi Brânduşel Nichitean, în timp ce PDL îl va trimite în bătălia electorală din decembrie pe deputatul Ioan Bălan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD Suceava şi-a stabilit candidaţii din cinci colegii.
 Vizualizări articol: 1912 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
PSD Suceava şi-a stabilit candidaţii din cinci colegii3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PACAT PSD! trimis de
(21 sep 2012, 12:23:10
Mare pacat ca ati piedut colegiul 2 si l-ati cedat liberalilor, un om mai competent si mai bine pregatit si sustinut in zona ca domnul Bosancu nu aveti!
Domnul Bosancu castiga alegerile si in 2008 daca domnul Marza si domnul Nechifor erau alaturi de el!
OARE NICI ACUM NU VOR FI ALATURI DE EL???
PACAT CA AVETI ASEMENEA OAMENI IN PARTID SI NU-I VALORIFICATI!
2.   BURDUJENI! trimis de
(21 sep 2012, 12:40:32
PACAT PSD !
AR FI FOST SINGURUL OM DIN BURDUJENI IN PARLAMENT SI CARE AR FI FACUT CEVA PENTRU ACEASTA ZONA, S-A ZBATUL PENTRU BURDUJENI DOMNUL BOSANCU!
DOMNUL Balan nu a facut nimic pentru Burdujeni, numai odata pe an da cate un concert!
Daca ar fi sustinut ar castiga domnul Bosancu!
BAFTA BOSANCU!
3.   EXTAZ DE WEEK END trimis de
(21 sep 2012, 14:18:49
IL ASTEPTAM PE DL. BOCA IN CAMPANIE LA C-LUNG,SA FACA DEZVALUIRI DESPRE ,,MANAREALA'' DE LA SPIT JUDETEAN IN CEEA CE PRIVESTE LABORATORUL DE CURIETERAPIE IN 2007,CAT SI DESPRE INCHIRIEREA UNUI SPATIU IN ANUL 2008 APARTINAND ACELUIAS LABORATOR.
SUCCESURI!
4.   COMPLETARE trimis de
(21 sep 2012, 14:27:22
LA C-LUNG D-LE BOCA AVETI MARI SANSE DE REUSITA LA ALEGERI.
LA O POPULATIE DE APROX. 16 MII DE LOC. AVEM PESTE 17 MII VOTANTI.ALELUIA!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei