Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 sep 2012 - Anul XVII, nr. 221 (5126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Abramburicii PDL, Blaga, Preda şi Funeriu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unde-s vremurile în care, vorba lui Paleologu ăl mic, Băsescu era o adevărată pleaşcă pentru PDL? Mă uit cu milă la marii mahări şi la marii bogătani ai partidului care, cu mici excepţii, sunt tot ăia, adică şi tari în voce şi mari în portofel, cum mimează ei opoziţia în numele poporului suveran şi cum, rezon, fac dreptate plebei. Nu m-aş fi îngrijorat foarte tare de viaţa şi prestaţia acestor purtători de pietroi Băsescu la gât (e limpede pentru oricine că talismanul respectiv, mimând cândva argintul, a devenit din fontă grea, trăgând în groapă chiar şi un partid al îngerilor) dacă nu i-aş fi văzut acum opintindu-se într-o moţiune. Pe ce temă? A învăţământului. Haida-de! Abrambureala, zice Cezar Preda, voce care-a reuşit să bage ţărână în vuittoanele sonore ale Elenei Udrea, suind baritonal pe scenă, abrambureala învăţământului, ţipă el năduşit, va continua. Vom pune la punct Guvernul, pufăie din fălci Blaga, personaj care când nu-i vânăt de furie, e vânăt de la reziduurile chefurilor. Cezar Preda jumătate de an e pro-băsist înfocat şi jumătate de an schelălăie cu un curaj înfricoşat câte ceva împotriva acestuia, gen „e adevărat că domnul Băsescu e genial, dar eu am curajul să afirm că nu în fiecare clipă geniul său este remarcat atât cât trebuie, iar pentru asta nu e vinovat domnia sa, cât noi”. Lovitură în plex! Demnitate suită pe moţul mămăligii! Mă rog, domnul cu mustaţă regulată zilnic cu foarfeca, uneori grăbit fiindcă face scări sub nas, afirmându-se uneori bearcă, scapă lângă ironia cu abrambureala (Abramburica era porecla aplicată profesoarei Andronescu) şi ideea continuităţii. Continuitatea abramburelii! Păi măi nea Buzău, pentru ca abrambureala să-şi merite pălăria continuităţii ar fi trebuit să nu existe Funeriu. Între Andronescu şi Andronescu s-a strecurat combinezonul franţuzit al domnului Funeriu, expert în micşorat viteza cu care Băsescu articulează scatoalce copiilor şi distrugător calificat al învăţământului românesc. Cum poţi, domnule Preda, matale care nici măcar nu eşti prost, că te-am auzit vorbind odată articulat la televizor, să faci abstracţie de consilierul de azi al lui Zeus, pecingine cu urme de neşters peste şcoală? L-ai extirpat din istoria învăţământului românesc? N-ai cum. Funeriu a distrus atât de mult încât e nevoie de o eternitate pentru reparaţii. Cum poţi să uiţi anii în care ministrul fără diplomă de bacalaureat şi partidul păstorit azi de Blaga (vorba vine partid, că PDL e o turmă împrăştiată în patru pustiuri), a omorât tot cu pretinsa lui reformă?

N-am citit textul moţiunii, pe care aş numi-o moţiunea-tupeu, dar sunt convins că toate avânturile critice asupra sistemului şcolar se potrivesc mai întâi groparului Funeriu, înrudit de altfel, onomastic, cu pompele funebre. Domnule Preda, aibi pietate! E prea devreme să vă moscoliţi cu magiun pe nas. Lumea vă ştie, vă cunoaşte şi nu vă iartă. În decembrie, mi-a zis unul care e chiar din Buzău, pot vota şi stâlpul de telegraf din colţ, dar niciodată un partid în care să se pitească pedeleii! Eşti ca ăla care, crezându-se în păpuşoi, îşi dă nădragii în vine, dar el e pe scenă şi i se vede dindărătul. Şi pe dindărătul lui gol e scris numele ăluia demis despre care matale – o tot ţii gaia maţu – zici că nu e demis.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Abramburicii PDL, Blaga, Preda şi Funeriu.
 Vizualizări articol: 2588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Abramburicii PDL, Blaga, Preda şi Funeriu3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(21 sep 2012, 11:12:48
Fluture,hai ! mai ai o şansă să te “remarci” !
Taie pădurile , să scăpăm de urşii ce ne omoară !
Eşti un Rambo al copacilor ! doar tu poţi să-mpaci
Codru cu gateru’ … şi-un urs c-o căpreoară

Doar urmele “inteligenţei” se văd,azi,prin păduri
Clubul vietăţilor sordide vrea să extermine urşii
Pentru hoţii de mâine n-au mai rămas decât 2 iepuri
Pfui ! ce bine că ne vânează Barosso şi nu ruşii ?!

Ne căutăm copacii oriunde numai-n pădure nu
Fluturul pleşuv a tăiat fin , în timp , sistematic
Dacă-i cercetezi pe băsişti ..nu-i vinovat niciunu’
Totul a fost legal , logic şi democratic !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei