Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 sep 2012 - Anul XVII, nr. 221 (5126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

În PNL Suceava există o concurenţă de 2-3 pe un loc de candidat la alegerile parlamentare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În PNL Suceava există o concurenţă de doi-trei pe un loc de candidat pentru alegerile parlamentare din data de 9 decembrie 2012. Anunţul a fost făcut de preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, Alexandru Băişanu, care a adăugat că pentru desemnarea candidaţilor se vor organiza sondaje în toate cele şase colegii de parlamentar care le-au revenit liberalilor suceveni în urma negocierilor din cadrul USL. El a arătat că rezultatele sondajelor vor conta într-o foarte mare măsură în desemnarea candidaţilor PNL Suceava la alegerile parlamentare. Realizarea sondajelor este cât se poate de surprinzătoare, în condiţiile în care în momentul de faţă se ştiu deja în proporţie de aproape 100% toţi candidaţii care vor reprezenta PNL Suceava în alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor. Cu toate acestea, Alexandru Băişanu a declarat ieri în cadrul unei conferinţe că în prezent „nimeni din PNL Suceava nu este bătut în cuie drept candidat. Nimeni. Doar Delegaţia Permanentă poate hotărî candidaturile”.

El a arătat că Biroul Judeţean al PNL Suceava a stabilit în şedinţa de miercuri seara un calendar de acţiuni pentru desemnarea finală a candidaţilor liberali. Astfel, în perioada 19-22 septembrie va avea loc  depunerea candidaturilor la secretariatul PNL Suceava, după care între 24 şi 27 septembrie se va face selectarea firmei care va efectua sondajele şi va stabili chestionarele. Alexandru Băişanu a mai spus că între 24 septembrie şi 7 octombrie, candidaţii îşi vor face campanie în colegiile în care vor să fie aleşi parlamentari, iar sondajele de opinie vor fi efectuate în perioada 28 septembrie şi 7 octombrie. Rezultatele finale ale sondajelor de opinie vor fi prezentate pe 7 octombrie urmând ca Biroul Permanent Judeţean să propună lista de candidaţi.

 

Băişanu spune că Pardău şi Prodan au concurenţi pentru candidaturile în colegiile pe care le reprezintă în momentul de faţă

Alexandru Băişanu a ţinut să sublinieze că Delegaţia Permanentă a PNL Suceava va fi cea care va stabili prin vot viitorii candidaţi liberali pentru alegerile parlamentare.

Se pare că declaraţiile liderului liberalilor suceveni îi vizează direct pe deputatul de Vatra Dornei, Dumitru Pardău, şi pe senatorul de Siret – Rădăuţi, Tiberiu Prodan, veniţi recent în acest partid. Cei doi parlamentari veniţi în PNL de la PDL şi-au negociat la nivel central candidaturile pentru un nou mandat în colegiile pe care le reprezintă în momentul de faţă. Mai mult, la nivel central, în cadrul USL, s-a stabilit în mod clar că actualii parlamentari în funcţie pot candida în colegiile în care au fost aleşi în 2008. Cu toate acestea, Alexandru Băişanu a declarat în cursul zilei de ieri că în Colegiul nr. 4 pentru Senat (Siret) există mai mulţi liberali care vor să candideze, respectiv actualul senator Tiberiu Prodan, dar şi viceprimarul Sucevei Ovidiu Doroftei, fostul deputat PNL Mihai Sandu Capră şi preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, Marius Zmău. Băişanu a mai declarat că şi în Colegiul nr. 9 pentru Camera Deputaţilor (Vatra Dornei), postul de deputat deţinut în prezent de Dumitru Pardău mai este vizat şi de fostul primar din Vatra Dornei Ioan Moraru şi de o persoană care lucrează în domeniul silvic.

 

Adrian Artene ar vrea să candideze din partea PNL în Colegiul nr. 2 pentru Camera Deputaţilor

Alexandru Băişanu a arătat că printre cei care doresc să candideze în Colegiul nr. 2 Suceava (Burdujeni şi localităţile limitrofe) se numără viceprimarul Sucevei Ovidiu Doroftei, dar şi un profesor de la Universitatea „Ştefan cel Mare” şi un om de afaceri. Liderul liberalilor a spus că după ce a fost exclus din Partidul Poporului – Dan Diaconescu, fostul lider al organizaţiei judeţene Suceava a acestei formaţiuni, Adrian Artene, şi-a manifestat intenţia de a candida în Colegiul nr. 2 Suceava pentru Camera Deputaţilor. Băişanu a mai precizat că şi în Colegiul pentru Camera Deputaţilor Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc există doi posibili candidaţi. Cu toate acestea, în cazul acestui colegiu, o decizie finală cu privire la candidatul PNL o vor lua primarii liberali din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Fundu Moldovei.

Din spusele lui Alexandru Băişanu, singurul colegiu în care până în momentul de faţă nu există concurenţă este Colegiul nr. 1 Suceava. În acest colegiu şi-a manifestat intenţia de a candida Alexandru Băişanu.

Preşedintele PNL Suceava a mai afirmat că în situaţia în care în urma sondajelor care vor fi realizate se va constata că nici unul dintre cei care doresc să candideze nu are şanse să câştige alegerile, există posibilitatea ca liberalii să desemneze un candidat din afara partidului, „din viaţa culturală, ştiinţifică sau civică a Sucevei”.

Băişanu a arătat că PNL Suceava nu intenţionează să cedeze vreo candidatură conservatorilor, acest lucru fiind însă posibil doar dacă se va decide la nivel central.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În PNL Suceava există o concurenţă de 2-3 pe un loc de candidat la alegerile parlamentare.
 Vizualizări articol: 1548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
În PNL Suceava există o concurenţă de 2-3 pe un loc de candidat la alegerile parlamentare2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CIUMA ROSIE trimis de
(21 sep 2012, 11:21:20
LUPTA PENTRU CIOLAN A INCEPUT IN TOATE COCINILE (PARTIDELE)
2.   CIUMA PORTOCALIE trimis de
(21 sep 2012, 11:35:00
Corect,doar ca Base si PDL iau toata carnita de pe ciolan inclusiv maduva,ba mai dau si lui Barosso.Mai lasa si la stupid people nea omu! mai nou gasca portocalie nu mai consuma carnita de pe oasele romanesti ci consuma carnita de vita de Kobe(s-au emancipat frate).
3.   SECURISTU TRABUC trimis de
(21 sep 2012, 11:39:47
După o şedinţă de înfrumuseţare şi o băuturică, orice om cu obraz subţire (cu cheltuială de la buget se ţine!) îşi aprinde un trabuc!
- umidor pt. trabucuri - 3 buc
- brichete pt trabuc (model CALIBRI - cu cater) - 3 buc
- cater pt trabuc - 3 buc
- Trabucuri - Romeo şi Julieta nr 2
4.   PNL trimis de
(21 sep 2012, 12:07:14
Imi plac toti , mai ales traseistii si penalii Traiasca PNL
5.   INTREBARI INTREBATOARE ANTI-SOMN trimis de
(21 sep 2012, 14:09:05
CEI CE AU FOST PARLAMENTARI,DE CE VOR SA MAI CANDIDEZE?
NU NE-AU BAGAT DESTUL IN DATORII INCEPAND CU ,,INUTILITATILE IN MEDIU'' SI PANA LA GROPILE ECO DE GUNOI DE LA MOARA SI POJORATA,TELEGONDOLE SI PARTII DE SCHI,
BORDURIADE SI ASFALTARI CALITATIVE CA SI EXECUTANTII,FARA SA MAI VORBIM DE PROGRAMELE ,,ISPA'' SI ,,SAMTID''?
DE CE SUNT INCA LIBERI CEI IMPLICATI???AU ,,COTIZAT'' MAI DEPARTE? SUNT RUDE CU CEI ,,ABILITATI SI ,,COMPETENTI''???
6.   Pentru domnul Baisanu trimis de
(26 sep 2012, 16:28:21
Iata doar o mica parte, din CV-ul "omului de afaceri" Adrian Artene,care a fost exclus din PP DD Suceava. M-am interesat si am aflat urmatoarele lucruri,despre omul de afaceri, Adrian Artene: Dupa ce a divortat de prima sotie, pe care a distrus-o in bataie, s-a dus sa lucreze ca muncitor necalificat, in fabrica de cherestea din Rasca, a carui proprietar, era domnul Petrache. A f***t-o mai intai pe fiica proprietarului, a lasat-o gravida, a luat-o de sotie si dupa aceea, a f***t-o si pe soacra. Din fericire, aceasta a avut mai multa experienta si nu a ramas gravida. Dar omul de afaceri, Adrian Artene, nu era interesat sa-si intemeieze o familie, ci voia sa puna mana pe cat mai multi bani, pentru a avea ce juca la roulette si barbut. Asa ca s-a prezentat la tribunalul din Suceava, unde a inceput actiunea de divort. Cand presedinta de tribunal si-a dat seama ca s-ar putea imbogati impreuna cu el, i-a propus EA, casatorie…Divortul nu a durat mult timp, deoarece viitoarea sotie, era presedinta de tribunal din Suceava. Tot ca urmare a acestui fapt, fabrica de cherestea din Rasca, a fost trecuta pe numele omului de afaceri, Adrian Artene. Dupa casatorie, Adrian Artene, s-a pus pe furat brazii de prin munti, pe care ai facea chrestea, iar proaspata lui sotie, s-a pus pe luat spaga prin tribunal. Iar domnul Petrache, adevaratul proprietar al gaterului din Rasca, a murit de necaz si suparare. Cu toate acestea, "omul de afaceri" Adrian Artene, sustine ca este un om credincios si cu frica de Dumnezeu…Deci fie ca Dumnezeu, sa-l rasplateasca dupa fapte ! Nu v-am scris nimic, despre studiile pe care le are "omul de afaceri' Adrian Artene, deoarece acestea, lipsesc cu desavarsire…Domnul Dan Diaconescu, a descoperit la timp, cine este adevaratul om de afaceri Adrian Artene si de aceea, l-a eliberat din functie si chiar l-a exclus din partid. Oare Dvs domnule Baisanu, chiar nu cunoasteti cine este cu adevarat, acest om de afaceri ?! De ce vreti sa compromiteti PNL-ul ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei