Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 sep 2012 - Anul XVII, nr. 221 (5126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din sala de jocuri, în celulă

Afaceristul care a şters imaginile video ale unei tentative de omor a fost arestat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Magistraţii Tribunalului Suceava au decis, ieri după-amiază, arestarea preventivă a patronului SC Royal Club SRL, Andrei Hatmanu, în vârstă de 27 de ani, acuzat că a încercat să acopere o tentativă de omor petrecută în sala de jocuri de noroc pe care o deţine în cartierul George Enescu al municipiului Suceava.

Hatmanu a fost încarcerat pentru 29 de zile sub acuzaţia de favorizarea infractorului, fiind acuzat de procurori și pentru mărturie mincinoasă.

Tentativa de omor calificat s-a petrecut în dimineaţa zilei de 17 august a.c., în jurul orei 4:00, atunci când un agent de pază al firmei RPG, Ilie Paul Buruiană (39 de ani), l-a bătut cu sălbăticie în sala de jocuri a SC Royal Club pe un tânăr care a ajuns în stare gravă la spital (hemoragii intracraniene), fiind nevoie de o intervenţie chirurgicală pentru a-i salva viaţa.

Victima, Gabriel Marian Moşneagu (28 de ani), era în stare avansată de ebrietate şi a intrat în sala de jocuri unde se afla agentul Buruiană şi un coleg de-al acestuia, care au fost chemaţi cu puţin timp înainte să aplaneze un scandal între gestionară şi doi clienţi.

Moşneagu, susţin anchetatorii, a folosit un limbaj trivial la adresa agenţilor şi a angajatei sălii de jocuri, însă reacţia lui Ilie Paul Buruiană (arestat între timp pentru tentativă de omor calificat) a fost total nejustificată.

Potrivit anchetatorilor, agentul Ilie Paul Buruiană l-a bătut cu pumnii şi picioarele pe tânărul în stare de ebrietate şi, deşi victima era la pământ, a lovit-o şi cu un scaun metalic din sala de jocuri.

Ulterior, tânărul în vârstă de 28 de ani a fost scos din sala de jocuri şi abandonat pe un trotuar din apropiere, de unde a fost preluat apoi de o ambulanţă.

Cel care a sunat la 112 pentru a solicita o ambulanţă la faţa locului, susţin surse judiciare, a fost chiar patronul sălii de jocuri, Andrei Hatmanu, care le-a spus operatorilor de la dispeceratul apelurilor de urgenţă că nu ştie nimic despre împrejurările în care a ajuns acolo victima.

Sala de jocuri era prevăzută cu sistem de supraveghere video, însă camerele nu înregistraseră nimic chiar în acea noapte, ceea ce le-a dat de bănuit anchetatorilor.

 

Prima minciună a patronului sălii de jocuri. Apararul de stocare a imaginilor video a fost formatat la câteva ore după tentativa de omor

Audiat în calitate de martor de procurorul de caz, Andrei Hatmanu, un tânăr din judeţul Vaslui, care locuieşte fără forme legale în municipiul Suceava, a declarat că nu a intervenit în nici un fel la unitatea pe care se înregistrează imaginile video suprinse în sala de jocuri, susţinând că nici nu se pricepe să umble la acea aparatură.

Cu toate astea, DVR-ul pe care sunt stocate imaginile suprinse de camerele de supraveghere video a fost ridicat de anchetatori şi supus unei expertize la Institutul Naţional de Criminalistică al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Concluzia: hard discul a fost formatat chiar în ziua tentativei de omor, la câteva ore după ce s-a comis fapta.

În urma cercetărilor, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului de caz, au stabilit că singura persoană instruită cum să utilizeze acel DVR şi cum să acceseze acele imagini, atât de la serviciu, cât şi de la domicili, era chiar patronul Andrei Hatmanu.

 

Dat de gol de convorbirile telefonice

O altă minciună care l-a adus pe Andrei Hatmanu în spatele gratiilor, vecin de celulă cu agentul Ilie Paul Buruiană, a fost aceea că în dimineaţa zilei de 17 august, când a avut loc tentativa de omor, cât şi în ziua următoare, nu a purtat nici o discuţie telefonică cu agentul de pază.

Anchetatorii l-au întrebat la audieri dacă a fost sunat de Buruiană şi i s-a cerut să şteargă acele imagini video, însă patronul de la sala de jocuri a ţinut-o una şi bună, cum că nu a existat nici o discuţie între el şi agresor, subliniind că nu ştie absolut nimic despre împrejurările în care a avut loc agresinea în propriul său local.

Procurorul criminalist care coordonează cercetările în acest dosar a stabilit însă că între Andrei Hatmanu şi Paul Ilie Buruiană au avut loc atât în cursul zilei de 17 august, cât şi 18 august, mai multe convorbiri telefonice, în care agentul de pază îi cerea patronului SC Royal Club să facă dispărute înregistrările video ale tentativei de omor.

“Pe parcursul urmăririi penale, cu ocazia audierii sale în calitate de martor, inculpatul Hatmanu Andrei a făcut afirmaţii mincinoase şi nu a spus tot ce ştia cu privire la împrejurările esenţiale asupra cărora a fost întrebat”, se arată într-un comunicat al anchetatorilor.

În aceste condiţii, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au decis să emită o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Andrei Hatmanu, iar ieri au cerut instanţei arestarea preventivă a acestuia, măsură însuşită de judecători.

 

Martorii mincinoşi, pedepsiţi cu închisoarea sau cu amenzi penale drastice

Prin arestarea lui Hatmanu, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au transmis un avertisment celor predispuşi la a comite infracţiuni de mărturie mincinoasă.

În urmă cu câteva luni, o femeie din oraşul Broşteni a fost condamnată recent de Judecătoria Suceava să plătească 6.000 de lei, pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă.

Respectiva, Steluţa Mihaela Mihuţ (fostă Pinna–Mihuţ), în vârstă de 38 de ani, a minţit în cadrul procesului penal împotriva unui fost comisar de la Serviciul Public Comunitar Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, Mugurel Cristian Străchinescu, acuzat că, la sfârşitul lui 2006 - începutul anului 2007, i-a facilitat femeii obţinerea unui permis de conducere, deşi respectiva nu s-a prezentat la examene.

Un alt caz de anul aceste este al unei adolescente în vârstă de 17 ani, din municipiul Suceava, care a fost condamnată la patru luni de închisoare cu suspendare după ce a încercat să-i mintă pe procurori, pentru a-l face scăpat pe individul care i-a violat o colegă de liceu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afaceristul care a şters imaginile video ale unei tentative de omor a fost arestat.
 Vizualizări articol: 4282 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Afaceristul care a şters imaginile video ale unei tentative de omor a fost arestat5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(21 sep 2012, 16:28:27
Cica afaceristul......ha ha ha ha ... poate ,,haimanaua,,,..........

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei