Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 sep 2012 - Anul XVII, nr. 221 (5126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prefect: Ursul care i-a atacat pe cei doi pădurari a fost împuşcat

Vineri, 21 Septembrie 2012 (15:03:37)

Prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, spune că ursul care a atacat doi pădurari, vineri, în timpul unei partide de vânătoare organizată în pădurea din localitatea argeşeană Corbeni a fost împuşcat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am luat legătura cu cei de la Direcţia Silvică Argeş şi am aflat că a fost o vânătoare organizată, iar acest urs care a atacat a fost împuşcat. Este vorba de doi pădurari care au fost răniţi. Probabil că ar fi trebuit să fie mai atenţi, în mod normal nu ar fi trebuit să se întâmple un asemenea eveniment la o vânătoare organizată. Este un accident de muncă practic, cei doi erau în timpul serviciului, iar evenimentul va fi cercetat în acest condiţii şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş. Este pentru prima oară când se întâmplă aşa ceva în Argeş sper să fie şi ultima", a declarat prefectul de Argeş, Cristian Soare.

Potrivit prefectului, în acest caz a fost constituită o comisie de anchetă.

"Probabil că vor fi şi sancţiuni la Direcţia Silvică. Deocamdată nu mă pot pronunţa, dar în aproximativ zece zile voi avea concluziile. Acest caz din Argeş nu este similar celor din Dâmboviţa. La noi a fost o vânătoare organizată, iar animalele nu constituie un pericol pentru populaţia din nordul judeţului Argeş, deci oamenii nu trebuie să se teamă că acestea vor ajunge la locuinţele lor", a adăugat Soare.

La rândul lor, reprezentanţii Direcţiei Silvice Argeş spun că primele cercetări arată că au fost respectate regulile prevăzute de legislaţia în domeniu referitoare la vânătorile organizate, iar ancheta internă este în desfăşurare.

Aceştia au precizat că vânătoarea fusese organizată pentru împuşcarea a doi urşi, unul dintre ei fiind cel care i-a atacat pe pădurari.

Doi pădurari au fost atacaţi, vineri, de un urs, în timp ce participau ca gonaci la o partidă de vânătoare organizată de Ocolul Silvic Vidraru.

"Vânătoarea a avut loc în zona Tulburea-Corbeni, în timp ce pădurarii goneau doi urşi, iar la un moment dat unul dintre animale s-a întors spre ei. Se pare că, speriat, unul dintre pădurari a tras un foc de armă, iar apoi ursul l-a atacat. Celălalt pădurar a încercat să îşi salveze colegul, fiind şi el rănit", declara purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, Adelina Florescu.

Unul dintre pădurari este rănit la o mână, iar celălalt are leziuni la şold şi la un picior, ambii fiind transoportaţi la Spitalul Municipal din Curtea de Argeş.

Potrivit medicilor, niciunul dintre bărbaţi nu este în stare gravă.

Tot în localitatea argeşeană Corbeni, în iulie 2009 un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost ucis de un urs în timp ce se afla pe un câmp din apropierea localităţii, animalul fiind omorât apoi de câţiva localnici, cu furci şi topoare.

În ultimele zile, două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte două au fost rănite, după ce au fost atacate de urşi, în judeţul Dâmboviţa.

Primele incidente au avut loc sâmbătă, în satul Dealu Frumos, comuna Pietroşiţa, respectiv în satul Dealu Mare, comuna Buciumeni, cele două localităţi fiind învecinate. Animalul a fost împuşcat, iar în urma analizelor s-a stabilit că acesta era turbat, în zonă fiind insituită carantina.

Miercuri, un bărbat de 63 de ani a fost ucis de un urs, în localitatea dâmboviţeană Moroieni, în zona de carantină, animalul nefiind prins până vineri. În acest caz, autorităţile au stabilit că a fost vorba despre braconaj, ursul rămânând prins într-un laţ, de unde a reuşit să scape, atacându-l pe bărbatul de 63 de ani.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefect: Ursul care i-a atacat pe cei doi pădurari a fost împuşcat.
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefect: Ursul care i-a atacat pe cei doi pădurari a fost împuşcat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei