Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 sep 2012 - Anul XVII, nr. 221 (5126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mechel: Producţia la combinatul Oţelu Roşu va fi suspendată temporar în luna octombrie

Vineri, 21 Septembrie 2012 (15:15:11)

Mechel va suspenda temporar în octombrie producţia la combinatul Oţelu Roşu, conform planurilor de încărcare a capacităţilor grupului rus din România, a transmis Mechel agenţiei MEDIAFAX, după ce portalul Platts a scris, citând surse, despre închiderea combinatului pe termen nedefinit.

Portalul Platts, parte a McGraw-Hill, a scris, citând surse de la Mechel România, că producătorul de oţel va închide în luna octombrie combinatul Ductil Steel Oţelu Roşu pe termen nedefinit, acesta fiind activul cu cele mai mari şanse să fie scos la vânzare.

Sursele Platts au afirmat că este implementat un plan care prevedea închiderea permanentă a combinatului din ianuarie 2013, întrucât Oţelu Roşu este activul Mechel cu cele mai mari şanse de a fi scos la vânzare. Conform informaţiilor Platts, combinatul ar fi urmat să rămână închis pe termen nedefinit şi să fie repornit doar la îmbunătăţirea condiţiilor din piaţă.

Mechel a redus în ultima perioadă producţia şi forţa de muncă la Câmpia Turzii, din cauza cererii reduse pentru produsele combinatului. Mechel Câmpia Turzii a început, în luna iunie, disponibilizarea colectivă a 800 de angajaţi, în trei etape, procesul urmând să se încheie în septembrie.

Astfel, la Mechel Câmpia Turzii ar urma să mai rămână doar 238 din cei 1.050 de angajaţi.

Premierul Victor Ponta i-a cerut, miercuri, ministrului Economiei să verifice rapid dacă Mechel şi-a respectat angajamentele la combinatul de la Câmpia Turzii, ministrul delegat Liviu Pop anunţând însă deja, vinerea trecută, că a fost verificat contractul de privatizare, iar concluzia este că acesta a fost respectat.

Contractul de privatizare a combinatului de la Câmpia Turzii a fost încheiat în 2003.

Sindicatul de la Mechel Câmpia Turzii i-a cerut premierului Victor Ponta, într-o scrisoare, ca prin intermediul instituţiilor statului să monitorizeze activitatea combinatului şi să stopeze tăierea şi înstrăinarea utilajelor, pentru evitarea închiderii acestuia.

Directorul financiar al Mechel, Stanislav Ploschenko, a declarat în mai, într-un interviu pentru Bloomberg, că profitabilitatea scăzută a combinatelor siderurgice deţinute de Mechel în România le face candidate pentru o posibilă vânzare, adăugând însă că nu poate confirma vânzarea acestor operaţiuni.

Grupul rus a intrat pe piaţa românească în 2002 şi deţine combinatele Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte, Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mechel: Producţia la combinatul Oţelu Roşu va fi suspendată temporar în luna octombrie.
 Vizualizări articol: 375 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mechel: Producţia la combinatul Oţelu Roşu va fi suspendată temporar în luna octombrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei