Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 sep 2012 - Anul XVII, nr. 215 (5120)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zeci de educatori au protestat la Iaşi, întrucât 38 de grădiniţe rămân fără personalitate juridică

Vineri, 14 Septembrie 2012 (17:47:59)

Câteva zeci de educatori din mai multe grădiniţe ieşene au protestat, vineri, în faţa Prefecturii din Iaşi, nemulţumiţi că 38 de grădiniţe din judeţ şi-au pierdut personalitatea juridică, acestea trecând în administrarea celor mai apropiate şcoli, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit liderului Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi, protestul a fost spontan, fiind generat de "o decizie lipsită de raţiune" a fostului ministru al Educaţiei Daniel Funeriu.

Protestatarii au purtat pancarte cu mesaje precum "Ne-am săturat de promisiunile voastre", "Opriţi experimentele, Nu suntem cobai" şi "Vrem grădiniţele înapoi".

"În judeţul Iaşi sunt 38 de grădiniţe în această situaţie, din care 29 sunt numai în municipiul Iasi. A fost desfiinţată personalitatea juridică la toate aceste unităţi", a spus Laviniu Lăcustă.

Liderul sindical ieşean susţine că nu înţelege raţiunea pentru care fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, a luat această decizie, întrucât nu este vorba de o economie bugetară.

"Nu e vorba de bani aici, dar faptul că managementul şi partea legată de fonduri trec la şcolile care au preluat grădiniţele poate constitui o problemă. E ca şi cum ai avea o vilă cu pivniţă, de ce te ocupi mai întâi, de vilă sau de pivniţă? Aşa e şi cu şcolile la care au trecut grădiniţele", a precizat Laviniu Lăcustă.

El a precizat că, în fiecare grădiniţă vor fi desfiinţate câteva posturi, cele de director şi contabil, dar că nu exclude şi concedieri în rândul personalului auxiliar.

O delegaţie a protestatarilor a fost primită de prefectul judeţului Iaşi, Romeo Olteanu, căruia i-a fost înmânată lista cu revendicările educatorilor ieşeni.

"Am trimis memorii şi la ministerul Educaţiei. Trebuie verificată legalitatea acestei decizii, pentru că ea nu s-a aplicat în toate judeţele. Iaşiul a fost cobai", a mai spus liderul sindical ieşean.

Protestul a durat aproimativ o oră şi a fost lipsit de incidente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de educatori au protestat la Iaşi, întrucât 38 de grădiniţe rămân fără personalitate juridică.
 Vizualizări articol: 483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de educatori au protestat la Iaşi, întrucât 38 de grădiniţe rămân fără personalitate juridică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei