Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 sep 2012 - Anul XVII, nr. 215 (5120)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opt echipaje canine, pregătite pentru a depista substanţe stupefiante în penitenciare

Vineri, 14 Septembrie 2012 (16:02:49)

Opt câini labrador retriever, alături de opt agenţi, au fost pregătiţi pentru depistarea substanţelor stupefiante în penitenciare de către personal specializat din vămi, echipajele participând vineri la festivitatea de absolvire, unde au primit diplome şi au prezentat exerciţii demonstrative.

Festivitatea de absolvire pentru cele opt echipaje care au fost pregătite pentru depistarea în mediul penitenciar a substanţelor stupefiante a avut loc la Centrul de instruire echipe mobile, formare echipe canine şi întreţinere a dresajului - Giurgiu, potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Stagiile de pregătire, derulate în perioada martie - septembrie, au fost realizate ca urmare a Protocolului de colaborare dintre Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Autoritatea Naţională a Vămilor privind pregătirea personalului specializat pentru combaterea traficului de stupefiante şi telefoane mobile în penitenciare.

Pregătirea echipajelor canine specializate pentru identificarea telefoanelor mobile din unităţile penitenciare va începe în perioada următoare.

Unităţile canine vin în completarea măsurilor adoptate de Administraţia Naţională a Penitenciarelor pentru combaterea fenomenului introducerii substanţelor stupefiante şi a obiectelor interzise în penitenciar, alături de achiziţionarea unor mijloace moderne de control, incriminarea ca infracţiune a introducerii de obiecte interzise în penitenciar şi limitarea accesului în sectorul de deţinere.

Necesitatea pregătirii acestor echipaje specializate a apărut ca urmare a cantităţilor de substanţe stupefiante şi a numărului ridicat de telefoane mobile descoperite în mediul penitenciar. În acelaşi timp, specialişti ai sistemului penitenciar apreciază că astfel vor fi descurajate şi persoanele predispuse să manifeste asemenea preocupări.

De la începutul anului şi până în 1 august s-au înregistrat 43 de cazuri în care s-au descoperit în penitenciare substanţe cu caracteristici similare stupefiantelor, unele fiind încă în curs de analiză în laborator.

Anul trecut, în penitenciare au fost 128 de cazuri în care s-au descoperit aceste substanţe, au precizat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Totodată, anul trecut s-au descoperit 9.876 de telefoane mobile asupra deţinuţilor sau la punctele de control, în pachetele pe care aceştia le primeau.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt echipaje canine, pregătite pentru a depista substanţe stupefiante în penitenciare.
 Vizualizări articol: 437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opt echipaje canine, pregătite pentru a depista substanţe stupefiante în penitenciare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei