Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 sep 2012 - Anul XVII, nr. 215 (5120)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blaga: Duminică PDL semnează protocolul cu Forţa Civică şi cu PNŢCD

Vineri, 14 Septembrie 2012 (18:48:53)

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat, vineri, la Şcoala femeilor democrat-liberale de la Costineşti, că PDL va semna duminică protocolul cu Forţa Civică şi cu PNŢCD, arătând că, începând cu această dată, toţi vor fi "în aceeaşi barcă".

"Duminică dimineaţă vom semna protocolul cu Forţa Civică şi cu PNŢCD", a spus Vasile Blaga, menţionând că speră ca într-un termen destul de scurt Mihail Neamţu să reuşească să-şi înregistreze formaţiunea, Noua Republică.

Blaga a menţionat că PDL nu are probleme să intre în Parlament şi "nu are nevoie de salvatori", pentru că "are bărbaţi şi doamne să se bată pentru acest lucru", dar că este nevoie de această "coagulare" a forţelor de dreapta.

El şi-a exprimat speranţa că democrat-liberalii vor înţelege cu toţii că adevăraţii adversari sunt cei de la USL, "nu ca oameni, ci modul lor de guvernare, de a face politică" este cel cu care trebuie să se confrunte democrat-liberalii.

"De duminică suntem în aceeaşi barcă", a mai spus Vasile Blaga despre coagularea forţelor de dreapta.

Partidul Noua Republică nu va putea semna protocolul Alianţei România Dreaptă din cauza faptului că înregistrarea partidului la tribunal a fost contestată şi nu mai este timp pentru rezolvarea acestei situaţii, a declarat, miercuri, liderul PNR, Mihail Neamţu.

Neamţu a precizat, într-o conferinţă de presă, că PNR era în situaţia de a fi obţinut, în 28 iunie, o decizie favorabilă privind înregistrarea partidului la Tribunalul Bucureşti, dar între timp a apărut o contestaţie care practic blochează înregistrarea.

El a explicat că traseul dosarului a fost blocat între Tibunal şi Curtea de Apel, iar Curtea de Apel va rezolva situaţia în 15 zile, fiind prea târziu ca PNR să semneze protocolul alianţei.

Neamţu a precizat că, pentru respectarea calendarului electoral, protocolul alianţei trebuie semnat până luni.

Mihail Neamţu a mai spus că Noua Republică rămâne partener al alianţei în Comisiile de selectare a candidaţilor, de integritate şi Comisia politică şi că partidul nu este împiedicat să participe la procesul de selectare a candidaţilor.

"Noua Republică explorează, în acest moment, căi şi soluţii juridice pentru a avea candidat care să participe pe listele alianţei, la alegeri. Avem sentimentul că vom găsi o soluţie până marţi, miercuri. Noua Republică va avea zeci de candidaţi", a adăugat Mihail Neamţu.

Vasile Blaga (PDL), Mihai Răzvan Ungureanu (ICCD), Mihail Neamţu (PNR), Aurelian Pavelescu (PNŢCD) şi Adrian Papahagi (FCD) au semnat, în urmă cu două săptămâni, un manifest politic comun, care reprezintă un preambul la protocolul de formare a alianţei de centru-dreapta între formaţiunile pe care aceştia le reprezintă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blaga: Duminică PDL semnează protocolul cu Forţa Civică şi cu PNŢCD.
 Vizualizări articol: 479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blaga: Duminică PDL semnează protocolul cu Forţa Civică şi cu PNŢCD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei