Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 sep 2012 - Anul XVII, nr. 215 (5120)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


El lider Maxim

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Era cât pe-aci să pierdem această simbolică postură de lider din cauza Olandei, care s-a apucat să bată la unguri mai rău decât au făcut-o alţii cu echipele liliputane. Nici noi n-am stat pe roze cu băieţii din Andorra, de trei ori am înscris pe finaluri de repriză, când adversarii erau cu limba scoasă. Deh, aşa e când unii se antrenează la serviciu, iar alţii după serviciu. După declaraţiile ostentative ale lui Piţurcă, 1-0 era suficient, dar la el ştim că funcţionează psihologia inversă, ca la grădiniţă. Dacă ne dorim spectacol şi goluri, el ne dă peste nas că îl interesează rezultatul. S-ar putea să nici nu-l mai convoace pe pandurul Maxim, lider şi cu echipa de club, şi cu naţionala, că într-un sfert de oră a făcut mai multe driblinguri decât toată echipa României. Poate o ia şi ăsta pe urmele lui Sânmărtean, în privinţa căruia tot psihologia inversă a funcţionat. Dacă presa şi suporterii îl cer cu insistenţă, domnul Piţi îi sugerează să se retragă de bunăvoie de la naţională. În schimb, când lumea îl contesta la unison, ani de zile, pe Cociş, ăsta juca titular meci de meci. Aşa a strâns aproape 50 de selecţii (!), mai multe decât nume grele ale fotbalului românesc. Cât de mult înseamnă în cariera unui fotbalist ca un selecţioner să-l aibă la inimă! Sau, dimpotrivă, să-l marginalizeze. De pildă, acest Cociş are de două ori mai multe selecţii decât Gică Craioveanu, care a jucat peste 10 ani în Primera, şi de 5 ori mai multe decât Timofte II, şi el cu aproape 10 ani în Portugalia, la echipe ca Porto şi Boavista.

Urmează săptămâni pline de fotbal pe tot continentul, iar surprizele se vor ţine lanţ între campionate şi eurocupe, spre disperarea pariorilor. Până şi în gara noastră mică, poreclită liga lui mitică, pluteşte ceva în aer. Lumea se întreabă cât va mai rezista liderul fără s-o ia pe cocoaşă, iar răspunsul poate fi foarte aproape, la Ploieşti. Steaua ar vrea să profite, ducându-se la cu sacul după puncte, dar ceva îmi spune că ieşenii or să-i scuture zdravăn scara. Încă de azi e deranj mare la Arena Naţională, se reeditează Supercupa. Atunci s-a terminat egal între Dinamo şi CFR, acum ar fi un alt pas bătut pe loc pentru ambele echipe.

Profit de spaţiul în plus acordat cu generozitate pentru două vorbe despre întrecerea feminină de la US Open. Cum era de aşteptat, Serena a cîştigat la ea acasă, lejer până în finală, şi norocos apoi. Ajunsă la două mingi de meci, Azarenka a cedat psihic, ca o începătoare. În semifinale trecuse de o Maria Şarapova incapabilă să ofere altceva decât jocul în forţă. A oferit însă una din fazele deosebite ale competiţiei, când şi-a trecut racheta în mâna stângă pentru a ajunge la o minge plasată mult în exterior. Deosebit, dar în celălalt sens, a fost un serviciu al lui Venus Williams, mingea ei atingând întâi terenul propriu, ca la ping-pong!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului El lider Maxim.
 Vizualizări articol: 1477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
El lider Maxim0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei