Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 sep 2012 - Anul XVII, nr. 215 (5120)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproximativ 300 de oficiali NATO au sosit la Sibiu, unde începe reuniunea Comitetului Militar

Vineri, 14 Septembrie 2012 (18:51:01)

Aproximativ 300 de oficiali ai NATO au sosit, joi şi vineri, la Sibiu, unde începe întâlnirea Comitetul Militar al Alianţei şi unde va avea loc o ceremonie militară de primire şi o demonstraţie de mânuire a armamentului, în Piaţa Mare, oraşul fiind împânzit de forţe de ordine.

Comitetul Militar al NATO, cel mai înalt for de decizie militară al Alianţei, se întruneşte la Sibiu, de vineri şi până duminică, iar la reuniune vor participa 28 de şefi ai apărării din ţările membre ale NATO, în total fiind prezenţi aproximativ 300 de oficiali ai NATO.

Potrivit Monicăi Szlavik, şeful Centrului de Informare Publică, Direcţia de Informare şi Relaţii Publice din MApN, o parte din oficiali au sosit de joi la Sibiu, iar cei mai mulţi au ajuns vineri.

Conferinţa de la Sibiu va fi condusă de preşedintele Comitetului Militar al NATO, generalul Knud Bartels, printre participanţi aflându-se amiralul James Stavridis, comandantul Comandamentului Suprem Aliat din Europa (SACEUR), generalul Stéphane Abrial, actualul comandant al Comandamentului Suprem Aliat pentru Transformare (SACT), precum şi generalul Jean-Paul Paloméros, viitorul comandant al SACT. De asemenea, la Sibiu, se va afla generalul John Allen, comandantul Forţei Internaţionale de Asistenţă de Securitate (ISAF), care va prezenta audienţei ultimele informaţii despre misiunea Alianţei din teatrul de operaţii Afganistan.

Pregătirile pentru ceremonia militară de întâmpinare a oficialilor NATO au început de vineri dimineaţă, în Piaţa Mare fiind amplasat un podium pe care sunt instalate şi drapelurile ţărilor membre NATO. Ceremonia va avea loc de la ora 17.15 şi va dura un sfert de oră.

"Preşedintele Comitetului Militar al NATO, generalul Knud Bartels, va fi primit cu onoruri militare. Regimentul 30 Gardă va prezenta onorul. În finalul ceremoniei, militarii Regimentului 30 Gardă vor prezenta un spectacol de tip «Drill Team», de mânuire a armamentului", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Monica Szlavik.

Forţele de ordine sunt desfăşurate în tot oraşul, fiecare intersecţie importantă din Sibiu fiind supravegheată de poliţişti, iar traficul este îngreunat în aceste condiţii.

Şefii apărării din cele 28 de ţări membre ale NATO vor discuta la Sibiu despre operaţiile Alianţei aflate în desfăşurare, precum şi aspecte-cheie de pe agenda Organizaţiei.

Potrivit reprezentanţilor MApn, conferinţa se va concentra pe provocările mediului general de securitate, precum şi pe operaţiile aliate aflate în desfăşurare în Afganistan şi în Balcanii de Vest. Discuţiile se vor axa, de asemenea, pe stadiile transformării NATO şi pe revizuirea structurii Statului Major Militar Internaţional (IMS), care este partea executivă a Comitetului Militar. Conferinţa se va încheia cu alegerea noului director general al IMS.

Invitaţi speciali ai preşedintelui Comitetului Militar al NATO sunt ambasadorul Stephen Evans, asistentul secretarului general al NATO pentru Operaţii, şi generalul-locotenent Arne Bård Dalhaug, comandantul Colegiului de Apărare NATO de la Roma.

În marja conferinţei, generalul-locotenent Ştefan Dănilă, şeful SMG, gazda reuniunii, va avea întâlniri bilaterale cu omologi din alte ţări, în cadrul cărora vor fi abordate aspecte privind participarea ţării noastre în teatrele de operaţii la misiuni aflate sub mandat NATO, procesul de transformare a Armatei României şi modalităţile de întărire a cooperării militare bilaterale.

Aceasta este prima reuniune a şefilor apărării în acest format, după summit-ul NATO de la Chicago, şi prima care se desfăşoară în România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 300 de oficiali NATO au sosit la Sibiu, unde începe reuniunea Comitetului Militar.
 Vizualizări articol: 715 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproximativ 300 de oficiali NATO au sosit la Sibiu, unde începe reuniunea Comitetului Militar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei