Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 sep 2012 - Anul XVII, nr. 214 (5119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Viitoarele reglementări pentru tutun ţin de sănătatea populaţiei şi nu afectează producătorii-Cioloş

Joi, 13 Septembrie 2012 (18:29:52)

Viitoarele restricţii impuse de Comisia Europeană producătorilor de ţigarete ţin de sănătatea şi protecţia consumatorilor şi nu de producătorii de tutun, a declarat joi comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, la conferinţal Mediafax Talks about Agriculture.

"Nu este vorba de tutun, este vorba de aditivi. În primul rând, nu este legat de agricultură, nu e o măsură care este legată de comisarul pentru Agricultură şi de producția de tutun ca atare", a spus Cioloș.

El a adăugat că este vorba de o reglementare care va fi propusă probabil de comisarul pentru sănătate și protecția consumatorului, reglementare care se referă la unele restricții privind aditivii care se adaugă în tutun pentru a stimula fumatul.

"Deci, dacă faptul că vin niște reglementări mult mai stricte privind aditivii ăștia dumneavoastră considerați că asta afectează producătorii de tutun care-și fac treaba cinstit, o judecați dumneavoastră. Din punctul meu de vedere sunt niște lucruri care țin de sănătatea și de protecția consumatorilor, și nu de producătorii de tutun", a adăugat comisarul european.

În mai puţin de trei luni, Comisia Europeană va finaliza un proiect de modificare a directivei privind reglementarea produselor de tutun, care se referă la fabricarea, prezentarea şi comercializarea produselor de tutun în statele membre.

Directiva vizează alinierea legislaţiei din statele membre cu privire la nivelul de gudron, nicotină şi monoxid de carbon al ţigaretelor, folosirea avertismentelor de sănătate şi a altor informaţii pe ambalajele produselor de tutun, interzicerea termenilor descriptori precum mild sau light, anumite măsuri cu privire la ingredientele folosite în produsele de tutun, precum şi cu privire la interzicerea tutunului pentru uz oral.

Alte propuneri ale CE vizează interzicerea afişării produselor la punctele de vânzare, mărirea pictogramelor şi stabilirea unei liste comune de ingrediente permise sau interzise pentru utilizarea în produsele de tutun.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viitoarele reglementări pentru tutun ţin de sănătatea populaţiei şi nu afectează producătorii-Cioloş.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Viitoarele reglementări pentru tutun ţin de sănătatea populaţiei şi nu afectează producătorii-Cioloş0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei