Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 sep 2012 - Anul XVII, nr. 214 (5119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ioan Ghişe a depus plângeri penale împotriva lui Traian Băsescu şi a şase judecători CC

Joi, 13 Septembrie 2012 (14:26:06)

Senatorul PNL Ioan Ghişe a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că a depus două plângeri penale, împotriva lui Traian Băsescu şi a şase judecători ai Curţii Constituţionale, şeful statului fiind acuzat de uzurpare de calităţi oficiale şi de propagandă în favoarea statului totalitar.

Ghişe a declarat că a depus cele două plângeri penale la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în nume personal.

Potrivit acestuia, prima plângere penală îl vizează pe preşedintele Traian Băsescu, pentru infracţiunile de uzurpare de calităţi oficiale, întrucât a ocupat sediul Administraţiei prezidenţiale, la data de 28 august, "cu ajutorul unor persoane îmbrăcate în uniforme ale SPP, ştiind că la respectiva dată era şi este, şi în prezent, în situaţia de suspendat din funcţia de preşedinte, conform hotărârii Parlamentului nr 33/2012".

Ioan Ghişe îl mai acuză pe Traian Băsescu de propagandă în favoarea statului totalitar, prin "încălcarea voinţei poporului, consemnată în rezultatele Biroului Electoral Central şi confirmate de Curtea Constituţională".

Senatorul PNL a mai depus o plângere penală pe numele judecătorilor Curţii Constituţionale care ar fi votat în favoarea invalidării referendumului: Augustin Zegrean, Aspazia Cojocaru, Petre Lăzăroiu, Mircea Ştefan Minea, Iulia Motoc şi Valentin Zoltan Puskas.

Judecătorii Curţii Constituţionale sunt acuzaţi de schimbarea ordinii de drept în România, prin anularea hotărârii nr. 6/2012 a CC, prin care s-a constatat valabilitatea referendumului.

În plus, Ghişe scrie în plângerea penală că cei şase judecători ai Curţii au anulat confirmarea rezultatelor constatate de Biroul Electoral Central, la referendumul din 29 iulie, iar punctele 4 şi 5 din hotărârea nr. 6 din 21 august a Curţii Constituţionale sunt neconstituţionale şi constituie abuz de drept, iniţiind "impunerea dictaturii în România".

Potrivit lui Ioasn Ghişe, infracţiunile pe care judecătorii CC le-au comis sunt propagandă în favoarea statului totalitar, comunicarea de informaţii false, abuzul în serviciu contra intereselor publice, abuzul în serviciu în forma calificată şi uzurparea de calităţi oficiale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Ghişe a depus plângeri penale împotriva lui Traian Băsescu şi a şase judecători CC.
 Vizualizări articol: 439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Ghişe a depus plângeri penale împotriva lui Traian Băsescu şi a şase judecători CC0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei