Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 sep 2012 - Anul XVII, nr. 209 (5114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Conducerea UUPAR: Bacalaureatul profesional, un progres care nu ne satisface pe deplin

Vineri, 7 Septembrie 2012 (15:23:23)

Preşedintele Uniunii Universităţilor Private Acreditate din România (UUPAR), Aurel Ardelean, afirmă că introducerea bacalaureatului profesional este un progres care nu satisface pe deplin mediul academic pentru că reduce considerabil accesul în învăţământul superior al absolvenţilor.

Preşedintele UUPAR, Aurel Ardelean, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că susţine ideea introducerii bacalaureatului profesional, doar că proiectul actual ar trebui să sufere unele modificări, pentru înlesnirea accesului spre învăţământul universitar.

Ardelean, care este preşedintele Universităţii de Vest "Vasile Goldiş" din Arad, a afirmat că "este un pas înainte propunerea doamnei ministru Andronescu de introducere a bacalaureatului profesional".

"Apreciem acest demers pe care Senatul l-a aprobat în cadrul Comisiei, dar nu ne satiface pe deplin întrucât bacalaureatul profesional reduce accesul spre bacalaureatul naţional. Absolvenţii vor trebui să parcurgă o perioadă de examene, de diferenţe. Este necesar ca un număr mai mare de elevi cuprinşi în bacalaureatul profesional să poată să aibă acces spre învăţământul academic, asta ar fi o soluţie mult mai realistă", a declarat Ardelean.

Conform sursei citate, propunerea ministrului Ecaterina Andronescu "este un progres faţă de bacalaureatul din ultimii doi ani, care a redus considerabil accesul spre învăţământul superior".

Preşedintele UUPAR spune că forma adoptată de Senat "mai are nevoie de corecţii" întrucât "piaţa muncii nu ar putea prelua numărul mare de absolvenţi ai liceelor cu statut de şcoli profesionale", iar învăţământul superior le-ar oferi unora dintre ei şansa să se reprofileze.

Comisia de educaţie din Senat a aprobat, miercuri, introducerea în Legea educaţiei a unui amendament care prevede opţiunea Bacalaureatului profesional.

Potrivit ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, bacalaureatul profesional are comun cu bacalaureatul naţional probele de competenţă, apoi cei care optează pentru această variantă trebuie să susţină un proiect, o probă practică şi un examen scris la educaţia antreprenorială, care este comună tuturor liceenilor.

Andronescu spunea, sâmbătă, după şedinţa de Guvern, că bacalaureatul de anul viitor, probabil, va fi diferenţiat, iar liceenii care nu vor să urmeze o facultate, ci doresc să intre pe piaţa muncii, pot da bacalaureatul profesional, care va fi o nouă formă de finalizare a studiilor liceale.

Ministrul Educaţiei afirma că, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu mai mulţi directori de şcoală, precum şi cu reprezentanţi ai inspectoratelor, s-a ajuns la concluzia că trebuie introdusă o nouă formă de finalizare a studiilor liceale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea UUPAR: Bacalaureatul profesional, un progres care nu ne satisface pe deplin.
 Vizualizări articol: 444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conducerea UUPAR: Bacalaureatul profesional, un progres care nu ne satisface pe deplin0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei