Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 aug 2012 - Anul XVII, nr. 177 (5082)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Marga: Nu am solicitat certificat ORNISS pentru că legea spune că demnitarii nu au nevoie

Miercuri, 1 August 2012 (16:53:36)

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a precizat, miercuri, că nu a solicitat certificatul ORNISS după ce a preluat mandatul deoarece Legea 182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate prevede că demnitarii nu au nevoie de acesta pentru accesul la informaţiile secrete.

"Articolul 7 din Legea 182 din 2002 spune aşa: accesul la informaţii clasificate se constituie secret de stat, respectiv secret de serviciu. Accesul este garantat sub condiţia alegerii sau numirii şi a depunerii jurământului pentru următoarele categorii de persoane: preşedintele României, primului-ministru, miniştri, deputaţi şi senatori. Aceştia, în concordanţă sunt îndreptăţiţi să aibă acces la informaţii clasificate fără îndeplinirea procedurilor de la art.28, alin.1-3. Aceste categorii nu intră în reglementările uzuale privind accesul la secrete", a afirmat Marga.

Potrivit lui Marga, un demnitar atunci când depune jurământul se angajează "însă păstreze cu sfinţenie" secretele de stat.

De asemenea, el a precizat că după ce a preluat portofoliul MAE pe 7 mai, a depus la structura de securitate din minister pe 10 mai "ceea ce se numeşte angajament de confidenţialitate până la îndeplinirea procedurilor legale în baza Art.7 din Legea 182 privind protecţia informaţiilor clasificate".

"Mi-au fost aduse la cunoştinţă normele cadru privind protecţia informaţiilor naţionale, NATO şi UE clasificate, proces continuat apoi în cadrul întâlnirilor cu şeful structurii de securitate din minister. Deci sunt instruit", a spus Marga, adăugând că are acces şi la informaţii secrete de importanţă deosebită ale NATO, fără de care nu ar fi putut participa la Summitul de la Chicago din mai.

Întrebat dacă beneficiază de sporul de 12,5% pentru utilizarea informaţiilor cu cifru de stat, Marga a răspuns că el ca demnitar nu are salariu, ci o indemnizaţie şi nu ştie dacă pe fluturaşul de plată există o rubrică specială pentru acest spor, adăugând că o să verifice şi o să comunice public acest lucru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marga: Nu am solicitat certificat ORNISS pentru că legea spune că demnitarii nu au nevoie.
 Vizualizări articol: 631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marga: Nu am solicitat certificat ORNISS pentru că legea spune că demnitarii nu au nevoie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei