Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 aug 2012 - Anul XVII, nr. 177 (5082)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blaga: PDL cere USL să accepte că a pierdut la referendum şi să respecte prevederile legii

Miercuri, 1 August 2012 (13:55:45)

 

PDL cere USL să accepte că a pierdut la referendum, să respecte prevederile legii şi să convoace, după decizia Curţii Constituţionale, şedinţa Parlamentului, a declarat, miercuri, preşedintele PDL, Vasile Blaga.

El a spus, într-o conferinţă de presă, că rezultatele finale şi oficiale comunicate de BEC arată că referendumul pentru demiterea preşedintelui ţării este invalid.

"PDL cere USL să accepte că a pierdut şi să respecte prevederile legii, aşa cum a promis românilor şi partenerilor europeni. Cerem ca imediat după ce Curtea Constituţională se pronunţă, USL să convoace Birourile Permanente reunite ale Camerelor, care, la rândul lor, să convoace şedinţa comună a Camerelor pentru a putea fi citită decizia Curţii. Dacă nu vor face acest lucru, vom face noi demersurile necesare convocării Parlamentului pentru a putea fi citită decizia Curţii Constituţionale", a precizat Vasile Blaga.

El a arătat că referendumul "este un capitol încheiat" şi USL "trebuie să treacă în sfârşit la guvernarea ţării".

De asemenea, Blaga a arătat că familia socialistă europeană din care face parte PSD le-a dat reprezentanţilor USL un sfat bun, cerându-le să accepte revenirea preşedintelui la Cotroceni şi să înceapă să se ocupe de problemele reale ale României.

"PDL este deschis dialogului şi considerăm că prima condiţie pentru un dialog eficient este ca USL să renunţe la încălcarea repetată a legii şi să recunoască rezultatele referendumului şi să nu mai facă deosebire între cetăţeni români care au votat «Da», care au votat «Nu» şi care nu s-au prezentat la vot. Ei trebuie să guverneze naţiunea română de 22 de milioane de cetăţeni", a precizat Vasile Blaga.

Întrebat despre cazul în care Curtea Constituţională ar lua în calcul alte date decât cele prezentate la referendum, Vasile Blaga a spus că "nu are cum şi nu crede acest lucru".

"Nu are cum. E absurd, dar dacă asta va fi, asta va fi. Nu cred, nu are nicio logică", a adăugat Vasile Blaga.

Curtea Constituţională se va întruni miercuri, la ora 14.00, pentru a lua în discuţie rezultatele referendumului din 29 iulie privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Documentele cu rezultatele finale ale referendumului din 29 iulie privind demiterea preşedintelui au ajuns de la Biroul Electoral Central la Curtea Constituţională.

Participarea la referendum a fost de 46,24%, iar dintre alegători, 87,52% au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu, iar 11,15% s-au pronunţat împotrivă, potrivit rezultatelor finale ale referendumului din 29 iulie, anunţate miercuri de BEC.

Din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, de 18.292.464, au participat la referendum 8.459.053, reprezentând 46,24%.

Din aceştia, 7.403.836 (87,52%) persoane au votat "Da", 943.375 (11,15%) au votat "Nu", iar 111.842 (1,32%) au fost voturi nule.

Curtea Constituţională este instituţia care validează sau invalidează rezultatele referendumului de demitere a preşedintelui României, prin hotărâre.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blaga: PDL cere USL să accepte că a pierdut la referendum şi să respecte prevederile legii.
 Vizualizări articol: 528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blaga: PDL cere USL să accepte că a pierdut la referendum şi să respecte prevederile legii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei