Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 aug 2012 - Anul XVII, nr. 177 (5082)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boureanu: Sesizarea transmisă CC de preşedinţii Camerelor arată că Ponta l-a minţit pe Barroso

Miercuri, 1 August 2012 (16:14:28)

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a declarat, miercuri, că sesizarea transmisă Curţii Constituţionale de către preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului arată că "premierul Ponta l-a minţit pe preşedintele Comisiei Europene" şi că PDL cere demisia lui Victor Ponta.

"Sesizarea transmisă Curţii Constituţionale de către preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului ne dezvăluie că premierul Ponta l-a minţit pe preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Prin această sesizare, Valeriu Zgonea şi Petru Filip, în numele USL, atrag atenţia Curţii Constituţionale că legea care trebuie aplicată în validarea referendumului este Ordonanţa de Urgenţă 41. Reamintim că, în urmă cu două săptămâni, premierul Victor Ponta a garantat în faţa Comisiei Europene că referendumul de demitere a preşedintelui României se va desfăşura conform deciziei CC, care stabilea obligativitatea cvorumului de 50 plus unu", a precizat Cristian Boureanu, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că "fie premierul Victor Ponta i-a minţit pe oficialii europeni şi a premeditat acest moment, fie preşedintele PSD Victor Ponta nu-şi mai controlează propiul partid şi nici alianţa a cărui copreşedinte este".

"În oricare dintre cele două situaţii se impune demisia. Dacă Victor Ponta i-a minţit pe oficialii europeni, cerem demisia lui din funcţia de premier. Dacă susţine că nu i-a minţit, atunci se impune demisia lui Victor Ponta din fruntea partidului său, care nesocoteşte organismele internaţionale ale propiului preşedinte şi prim-ministru", a adăugat Boureanu.

Miercuri, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi preşedintele interimar al Senatului, Petru Filip, au sesizat Curtea Constituţională, susţinând, între altele, că baza legală în care a fost convocat referendumul din 29 iulie a fost OUG 41, care elimina cvorumul.

Curtea Constituţională este instituţia care validează sau invalidează rezultatele referendumului de demitere a preşedintelui României, prin hotărâre.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boureanu: Sesizarea transmisă CC de preşedinţii Camerelor arată că Ponta l-a minţit pe Barroso.
 Vizualizări articol: 463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boureanu: Sesizarea transmisă CC de preşedinţii Camerelor arată că Ponta l-a minţit pe Barroso0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei