Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 iul 2012 - Anul XVII, nr. 176 (5081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Domnule Flutur, recunosc: am fost un dobitoc!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul ministru ceauşist Tudor Postelnicu spunea în faţa instanţei, după revoluţia-lovitură de stat din decembrie 1989: „Am fost un dobitoc!”. Ei bine, mult stimate şi nestemate Gheorghe Flutur, vin în faţa dumneavoastră cu capul plecat şi mâncat de remuşcări şi vă spun: am fost un dobitoc! Domnule preşedinte al PDL Suceava şi secretar general al PDL la nivel naţional, decât să aflaţi din altă parte, vă spun eu că, în ziua de 29 iulie 2012, pe la ora 13 şi 45 de minute, mă aflam cu cartea de identitate în mână în faţa comisiei din secţia de votare la care sunt arondat. Din cauza soarelui care mă bătuse în cap, probabil, n-am făcut cale întoarsă în ultima clipă, am semnat, am luat ştampila şi buletinul de vot, am intrat în cabină, am pus ştampila pe „Da”, am împăturit hârtia, am introdus-o în urnă, mi-am luat cartea de identitate şi am plecat în treaba mea. Abia când am ieşit din secţia de votare amenajată în interiorul Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” mi-am dat seama că am greşit. Imediat mi s-a făcut ruşine de mine şi m-am uitat de jur împrejur, speriat să nu care cumva să mă vadă vreun cunoscut că am participat la lovitura de stat. Până seara târziu, cu inima tremurândă, am stat şi m-am rugat la Cel de Sus, la cel care este mult mai sus decât mult stimatul şi nestematul Traian Băsescu, ca referendumul să fie invalidat. Mă rugam şi mă gândeam cât am putut să fiu de dobitoc atunci când am crezut că domnul Băsescu este cel mai mare rău al României şi când am dat crezare propagandei făcute de nişte paiaţe, plagiatori, mincinoşi şi incompetenţi. Mi-am dat şi două palme de ciudă că, în nemernicia mea, am pus în pericol democraţia, pe care au adus-o cu mari eforturi în România Traian Băsescu, Elena Udrea, Roberta Anastase, Monica Macovei, Ioan Oltean, Cristian Preda, Vasile Blaga, Mihai Răzvan Ungureanu şi, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, dumneavoastră, domnule Flutur. Mult stimate şi nestemate Gheorghe Flutur, având în vedere că am recunoscut că am greşit că am participat la vot, că regret fapta şi că referendumul nu a fost validat, vă rog să fiţi mai bun cu mine! Vă rog cruţaţi-mi viaţa, domnule Flutur! Să-mi fie ruşine, Gheorghe Flutur!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Domnule Flutur, recunosc: am fost un dobitoc!.
 Vizualizări articol: 2396 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.19/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 16 voturi
Domnule Flutur, recunosc: am fost un dobitoc!3.2516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(31 iul 2012, 11:30:54
ironia-i şi scuză şi acuză
culpa (ironică) 'i un dentrificiu radioactiv
PDL-ui costeliv dar ARE călăuză
ce îi "ridică" până-i ÎNGROAPĂ ..DEFINITIVhappy

2.   Măi ce umilire! trimis de
(31 iul 2012, 14:23:15
Hai nestemabile dom' Sorin, zău aşa, nu vă mai umiliţi aşa de tare! Nu are rost să vă prefaceţi că vă pare rău, sau mai ştiu eu ce, că doară 'mneavoastră sunteţi cu domnu' Ponta, Antonescu, Voiculescu, Mang, Fenechiu şi tătî gaşca lor, aşa că sunteţi într-o companie selectă, deci staţi liniştit. Noi, care v-am "citit", vă ştim. Aşa că mereţi mai departe pe drumu' pe care apucarăţi, să fiţi sănătos şi să auzim de bine!
3.   Membru de partid trimis de
(31 iul 2012, 17:34:18
De cand ai devenit uslamist Sorine?De cand scrii si in Cotidianul?!! Pacat!Te rog eu frumos anunta ca esti membru de partid, faci propaganda partidului si nu mai am nici o problema.Dar macar spune-o cu subiect si predicat asa, ca sa stim cum stam!
4.   Kiar ca esti un dobitoc trimis de
( 1 aug 2012, 00:33:34
avrame........ce ai fost si ce ai ajuns, un pupa poale ca sa iti faci de un raki
5.   Pentru cine intelege trimis de
( 1 aug 2012, 12:54:29
Pacat ca nu oricine intelege ce ati scris. Si eu am votat DA. Ma alatur dumneavoastra, si il rog pe preamaritul, preaslavitul, preaiubitul salvator al democratiei, bunastarii, corectitudinii si cinstei, Domnul Gheorghe Flutur sa ma ierte si sa nu ma decapiteze. Si promit ca niciodata in viata mea, nu voi mai cracni in fata vointei Domniei Sale si il voi urma si apara pana cand...mintea omeneasca se va descetosa.
6.   Hai la vot, la vot, la vot/ Dacă vrei .... trimis de
( 1 aug 2012, 14:22:55
Băi sorinache, nu știu alții cum sunt dar eu când mă gândesc la cum arăta bolintinul meu de fotare nu mă consider câtuși de puțin un dobitoc.
Adicătelea ’nainte de a cerșuli ștampuța și bolintinul am stat să cujet bine dacă să-l cerșulesc de la comiția de fotare.
Șâ m-am gândit io așe: dacă vreunul din aiștea de-s la ciolan sau care vor să hăpăie tăt ciolanul DĂ careva ceva. Și nu mă meditam la vro șpagă neimpozabilă, un mic simbiotic țapului de bere, o pereche de ciubote sau vro găleată goală.
Nu, nu!
Mă gândeam dacă DĂ ceva bun din interiorul ființei lor (nenorocite și iremediabil afectată de boala puterii) astfel încât CETĂȚEANUL URBEI să aibă dreptul la traiul acela decent înscris fundamental în fițuica aceea violată Kama-Sutrian ce poartă numele de Com-s-ti-füție.
Adică să DEA LEGI bune și HOTĂRÂRI bune prin care locuitorii cetății să aibă locuri de muncă, să aibă o sursă de venit, un picuț de asistență medicală, ceva învățătură la copchii sau iluzia siguranței publice.
Ș-am concluzionat că NU DĂ!
Atunci am cerșulit bolintinul, m-am baricadat în toaleta aia de fotare, ș-am făcut cu ștampila taman cum mi-o ieșit la cugetare. Adică prima dată NU ș-apoi încă o dată pe DĂ.
Da cât am stat io acolo în wc-ul de votare (c-așa mi-era de greață ce sunt nevoit să fac) am senzaționat dintr-odată o angoasă teribilă transformată într-o panică teribilă când am conștientizat cam ce-o să ne facă Băsăscu la tăț’ ceia ce-or să fie găsiți cu timbrulețul RDPR pe reversul bolintinului identitar.
Ș-atunci am mai luat-o o dată la ștampilat bolintinul de fotare, că tuș pe ștampilă mi-o pus komisia cât pentru zăce buletine, nu de alta dar să se vadă de la Kremlin transparența opțiunii plebiscitare.
6.1  RE: Hai la vot, la vot, la vot/ Dacă vrei .... trimis de
( 1 aug 2012, 14:23:57
Ș-am luat-o în același sens antiorar in timp ce rosteam o invocație retorică la adresa lui băsăscu și compania, rostită pe un ton fierbinte și panicat asemenea celui cu care se ruga IOB la Domnul Zeu să nu-l mai urgisească că s-o săturat de austeritate ca de mere pădurețe.
Ș-am mai pus încă o dată pe … NU DA, domnule băsăscu, că suntem noi, Lăscărică! (gândindu-mă la ce ciuruială ne-așteaptă pe toți ceia ce-or semnat în copia listei electorale!)
Amu când am ieșit s-o văzut ce potlogărie am făcut pe bolintin chiar dacă l-am expediat în urnă cu iuțeala cu care se deplasează bosonul Higgs. Da de unde secretul fotului, că erea aclo un ciclop de purta un sângur ochi în frunte, împrumutat de la Horus, cu care se binocla la hârtiuța ta din mână, apoi se încrunta la tine, făcea o liniuță într-un vocabular ș-apoi punea mâna pe telefon și suna probabil la mama draaqului.
La mine o văzut că am ditamai 4 ștampile, mi-o arătat cu deștu’ index în dreptul obrazului și mi-o spus că sunt neserios fiindcă am votat multiplu de 4 ori și că o să belesc eu aia după ce achiziționează cu 2 meleoane de galbini, softul ăla antifraudă.
Așa că m-am dus iute acasă ș-am încercat să dezlipesc timbrul doveditor dar n-am reușit. Cred că cei din comiția de fotare mi l-o lipit cu superglu, așa că n-am reușit decât să-mi găuresc bolintinul.
Cum tremuram din toate încheieturile de teamă m-am înfricoșat și mai tare așa că am aruncat bolintinul identitar în foc unde-o ars cu tăte ștampilele alea de la ultimele 30 de fotări.
Am crezut c-am rezolvat problema dar azi când m-am dus la postu’ de poliție să declar buletinul perdut, mi-o tras dom’ polițist-șăf o amendă de 500 de lei ca să mă-nvăț minte altădată să fiu mai grijuliu cu actele de identitate.
6.2  RE: Hai la vot, la vot, la vot/ Dacă vrei .... trimis de
( 1 aug 2012, 14:25:02
Mi-o zâs că pot să plătesc în 24 de oare o giumatate din amendă, la perceptorul de la primărie.
Atunci fuga-fuguța am adunat toți banii de prin casă, am spart pușculițele de la copchii, i-am luat banii de franzelă de la nevastă și cei de bere din fondul FSN* da’ tot n-am strâns decât vro 46 de lei și 31 de bani**.
Cum n-am putut să sting debitul fiscal de la premărie, preceptorul o vrut să facă poprire pe venituri da o căutat în registre și o găsit ciu-ciu venituri pe care să le poți urmări fiscal.
Atunci nu s-o lăsat ș-o scris cu plaivazul dispoziție de sechestru asigurator pe ce-o găsit la îndemână, adică pe capra ceea din curte de dăde la copchii câte-o giumatate de litru de lapte. Zis și făcut, o luat capra de funie ș-o dus-o la primărie unde-o închis-o în arhivă.
Copchiii o-nceput să bocească, nevasta să mă suduie cum că cică-s molâu ca un snop de popșoi și cică să fac ceva.
Am făcut io ceva da’ mai bine nu mai făceam. Adică m-am prezentat cu cei 46,31 de Ron, plus o coșarcă de barabule noi săpate iute de pe tarla, la dom polițist-șăf ca să facă cumva și să rupă procestul-vrembal de sancționare contravențională.
Amu’ de unde draaqu să fi știut eu că le-o pus la tăți prin birouri camere video care-nregistrează și zborul muștelor.
Așa că dom’ polițist-șăf o chemat SPIRU, care o vinit, m-o pus să dau declarație și mi-o făcut dosar penal pentru tentativă de dare de mită.
Amu i-o stau pe prispă și fumez o țâgară (ce i-am cerut-o la un mascat de la SPIR) și mă întreb asea ca omul:
Și fotat, fără bolintin, amendat, fără capră și în divorț. Bașca dosarul penal ce-o să primească rezoluție de trimetere în fața giudelui.
D-altă dată să nu-mi bag eu powla în votările voastre?
------------
* FSN – fără știrea nevestei
** a draaqului coincidență – egzact ca proțentele și sutimile prezenței de la plebicisit!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei