Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 aug 2012 - Anul XVII, nr. 177 (5082)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Marga: MAE pregăteşte un desant în ţările UE de explicare a referendumului de duminică

Miercuri, 1 August 2012 (16:13:49)

Ministrul de Externe, Andrei Marga, a declarat, miercuri, că MAE pregăteşte "un desant" de explicare în capitalele ţărilor UE a "reconfigurării democratice a scenei politice" din România, precum şi de lămurire a condiţiilor legale în care s-a desfăşurat referendumul de duminică.

"În legătură cu referendumul, este pregătită, dacă vreţi, o acţiune a MAE, o numim un desant, dar să nu cumva să se creadă că desantul îl facem altfel decât cu braţele şi cu genţile şi cu argumentele şi cu hârtiile, dacă vreţi, pentru a arăta ceea ce s-a întâmplat în România, şi anume o reconfigurare democratică a scenei politice. Sunt materiale pregătite, dacă vreţi, de la extrase din legislaţie, toată evoluţia ei din 2010 până la această oră, incluzând reglementările date de Parlament şi de Guvern în iulie. Este pregătită o relatare factuală a ceea ce s-a petrecut şi sigur, de mâine încolo, se foloseşte timpul de către ministru, secretari de stat, de către directori generali pentru a purta discuţiile respective în diferite capitale. Au şi început la nivel de discuţii telefonice în urmă cu o săptămână", a afirmat Marga, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, el a precizat că astfel de explicaţii au fost date în capitalele ţărilor europene şi înainte de referendum şi nu numai de către MAE, ci şi alte instituţii ale Guvernului român.

"Acum, sigur, ne preocupă să lămurim cum s-a derulat referendumul, care au fost premisele lui legale, pentru că trebuie să repet în continuu că puţine ţări au mecanismul suspendării preşedintelui", a spus Marga.

El a ţinut să sublinieze că niciun minister de externe, guvern sau preşedinţie nu au făcut declaraţii privind situaţia politică din România, în cazul ministerelor de externe de la Paris şi Berlin fiind vorba de unele răspunsuri ale unor oficiali la întrebări adresate de jurnalişti în conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, guvernele din ţările UE au lăsat Comisiei Europene evaluarea situaţiei din România, iar raportul Comisiei Europene pe MCV este cunoscut la Bucureşti. "Cele 11 puncte, care sunt partea mai politică a raportului MCV, este tratată cu toată atenţia şi Guvernul României aplică, aşa cum s-a angajat prin primul ministru, aceste puncte", a mai spus Marga.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marga: MAE pregăteşte un desant în ţările UE de explicare a referendumului de duminică.
 Vizualizări articol: 612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marga: MAE pregăteşte un desant în ţările UE de explicare a referendumului de duminică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei