Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 iul 2012 - Anul XVII, nr. 158 (5063)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL: Decizia CC stabileşte că preşedintele poate fi demis cu 50% plus unu din alegătorii înscrişi

Marţi, 10 Iulie 2012 (16:33:35)

PDL consideră că, în privinţa Legii referendumului, CC a declarat acest proiect neconstituţional, a afirmat, marţi, prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda, arătând că decizia Curţii stabileşte că preşedintele poate fi demis doar cu 50% plus unu din numărul alegătorilor înscirşi pe liste.

"Ultima decizie a Curţii Constituţionale ca întotdeauna PDL o respectă. Această decizie a stabilit că preşedintele României poate fi demis numai cu prezenţa la vot la 50% plus unu din numărul alegătorilor, adică nouă milioane de alegători. Decizia Curţii a declarat neconstituţional proiectul iniţiat de USL", a spus Preda.

El a arătat că proiectul USL şi Ordonanţa de urgenţă privind referendumul "ar fi permis" demiterea cu doar trei voturi a preşedintelui României, preşedinte care a fost ales cu 5 milioane de voturi.

Întrebat ce se va întâmpla cu ordonanţele date de guvernul Ponta privind referendumul şi limitarea atribuţiilor Curţii Constituţionale, Cezar Preda a răspuns: "Cred că în ceea ce înseamnă referendumul, având în vedere că textul ordonanţei este suprapus cu textul legii analizat de Curte nu mai sunt dubii în privinţa modul în care românii vor vota.

Cezar Preda a mai spus că guvernul USL a acaparat şi o altă instituţie a statului, Institutul Naţional de Statistică căruia i-a schimbat conducerea "pregătind interzicerea dreptului de vot al românilor din străinătate".

Curtea Constituţională a decis, marţi, că legea prin care se fac modificări la articolul 10 din Legea referendumului este constituţională în măsura în care asigură participarea a cel puţin jumătate plus unu din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL: Decizia CC stabileşte că preşedintele poate fi demis cu 50% plus unu din alegătorii înscrişi.
 Vizualizări articol: 600 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL: Decizia CC stabileşte că preşedintele poate fi demis cu 50% plus unu din alegătorii înscrişi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei