Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 iul 2012 - Anul XVII, nr. 158 (5063)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reguli

Nechifor vrea revenirea la preşedinţia rotativă a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, vrea să se revină la preşedinţia rotativă a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Practic, Nechifor vrea să se respecte regulamentul de funcţionare al acestui organism care prevede că şefia sa este deţinută anual prin rotaţie de către fiecare dintre preşedinţii celor şase Consilii Judeţene componente ale Regiunii de Dezvoltare Nord-Est, Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Neamţ şi Bacău. Şeful administraţiei judeţene a arătat că regula a fost încălcată în anii trecuţi, când fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, la înţelegere cu omologii săi de aceeaşi culoare politică din Iaşi, Neamţ şi Botoşani, a deţinut şefia Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est trei ani consecutivi.

”Am avut discuţii cu preşedinţii Consiliilor Judeţene Vaslui, Bacău şi Iaşi şi o să-i abordez şi pe colegii mei de la Neamţ şi Botoşani pe tema preşedinţiei acestui organism care se cheamă Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Regula este ca preşedinţia să fie deţinută rotativ de fiecare judeţ în parte, iar această regulă a fost dată peste cap în ultimii ani şi nu este normal să continuăm aşa. E firesc ca fiecare judeţ să asigure preşedinţia rotativă anual şi cu proxima ocazie când va fi convocat acest consiliu regional o să vedem cine-l va conduce în primul an. Din păcate s-a politizat şi decizia la nivelul acestui organism. A fost o decizie politică luată de Iaşi, Suceava, Neamţ şi Botoşani, care aveau aceeaşi culoare politică şi au impus ca Suceava să rămână permanent la conducerea Consiliului. Eu nu vreau să fac acest lucru. Vreau ca fiecare judeţ să aibă acces legal la conducere”, a declarat Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor vrea revenirea la preşedinţia rotativă a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.
 Vizualizări articol: 932 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nechifor vrea revenirea la preşedinţia rotativă a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cu USL la guvernare... trimis de
(10 iul 2012, 13:34:38
D-le Nechifor, am înţeles recent că lucrările la şoseaua de centură a Suceavei se vor opri din lipsă de fonduri. E adevărat? Pentru că deja mai mulţi maiştri şi muncitori au fost ori concediaţi, ori trimişi în alte locaţii din ţară şi se pare că astfel lucrările se vor opri. Ştim că înainte de alegeri prin luna mai, dl. Flutur spunea că în luna iunie se va da drumul pe porţiunea între DN17 de după Rulmentul, Şcheia, şi până la ieşirea din oraş, la Iţcani spre Pătrăuţi pe E85. Lucrările la şoseaua de centură au mers constant pe perioada mandatului d-lui Flutur. Urma ca cel târziu în luna octombrie să se finalizeze integral toată lucrarea. Acum, să înţelegem că nu vor mai fi bani nici măcar pentru a se finaliza lucrările de infrastuctură începute şi atât de necesare? Aşteptăm şi din partea mass-mediei locale, inclusiv a ziarului pe a cărui pagină de Internet ne putem exprima, să aducă clarificări în acest sens.
2.   CU PDL LA GUVERNARE trimis de
(10 iul 2012, 15:47:27
Am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa.Pe vremea imparatului Base paharnicul Flutur si Ministreasa Anca Boagiu au alocat banii pentru soseaua de centura in transe pana in 2014.Mai trebuie 143 milioane pana la finalizarea lucrarii.In 2011 firma SC Colas nu a primit nici un leu.Apropo de faptul ca paharnicul ar sti sa aduca bani si au mers constant pe perioada mandatului Au mers constant nefacand platile..Povesti nemuritoare.
.

3.   INTREBARE trimis de
(10 iul 2012, 19:20:32
D-LE PRES. DE CJ DIN SV.
CE S-AU FACUT CU FONDURILE NERAMBURSABILE PTR MEDIU,ALE AG.NORD -EST ,IN 2007???PROGRAM PHARE 2005-COEZIUNEA ECONOMICA SI SOCIALA!
CE STITI DESPRE ,,MAFIILE DESEURILOR TOXICE'' SAU DESPRE ,,NAPOLI-CONSTANTA,
CROAZIERE TOXICE''????
4.   RECOMANDARE trimis de
(10 iul 2012, 19:23:57
COL. FLUTUR SI LT.COL BOUREANU SA SE OCUPE DE CELE P[REZENTATE IN COMENTARIU.
INDICATIV-,,RADU CEL RAPANOS''-AICI FIIND VORBA SI DE MENINGITA!!!
5.   INTREBARE trimis de
(10 iul 2012, 19:30:03
TOV VAL GOREA,MAI TRAIESTE SAU,, S-A DAT DOAR LA FUND''???
PRIETENII STIU DE CE!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei