Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 iul 2012 - Anul XVII, nr. 158 (5063)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Angela Merkel consideră "inacceptabilă" încălcarea statului de drept în România

Cancelarul german Angela Merkel a declarat ieri că statul de drept a fost încălcat "în mod inacceptabil" în România în timpul luptei pentru putere dintre liderii ţării, relatează Bloomberg.

Merkel a discutat, ieri, la telefon cu preşedintele român Traian Băsescu, iar acesta i-a confirmat motivele îngrijorării, a anunţat biroul de presă al Guvernului german.

Valorile comune ale Uniunii Europene se aplică şi României, a subliniat acesta.

"Cancelarul consideră inacceptabil ca principiile de bază ale statului de drept să fie încălcate într-o ţară membră a Uniunii Europene", potrivit comunicatului, care nu face alte precizări.

Săptămâna trecută, în doar patru zile, în România au fost schimbate atribuţiile Curţii Constituţionale, a fost revocat Avocatul Poporului, au fost schimbaţi rapid şi controversat preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, a fost depusă şi citită cererea de suspendare a şefului statului şi a fost modificată Legea referendumului, astfel încât preşedintele poate fi demis de 50% plus unu din numărul celor care vin la vot.

Traian Băsescu a fost suspendat din funcţia de preşedinte, vineri seară, de Parlament, cu 256 de voturi "pentru". El a atacat decizia la CC, menţionând că face acest lucru pentru a epuiza şi ultima cale de atac.

 

Procedura de destituire a preşedintelui României, "inacceptabilă"

Germania consideră "inacceptabilă" procedura de destituire din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, considerând că sunt încălcate principiile statului de drept, relatează AFP.

"Demersurile Guvernului român condus de premierul Victor Ponta şi procedura de destituire a preşedintelui Traian Băsescu sunt inacceptabile", a reacţionat purtătorul de cuvânt al Guvernului german, Steffen Seibert.

Valorile comune ale Uniunii Europene se aplică şi României, a subliniat acesta. "Cancelarul consideră inacceptabil ca principiile de bază ale statului de drept să fie încălcate într-o ţară membră a Uniunii Europene", potrivit comunicatului, care nu face alte precizări.

Seibert a subliniat că Berlinul şi Uniunea Europeană aşteaptă ca Guvernul României "să restabilească încrederea în România şi respectarea statului de drept".

Vineri, Seibert emitea "dubii serioase în legătură cu legitimitatea" reformelor iniţiate de Cabinetul Victor Ponta pentru modificarea legii Curţii Constituţionale.

 

Ponta: Foarte bine. O să vorbim şi noi la telefon

Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, comentând discuţia telefonică dintre Angela Merkel şi Traian Băsescu că democraţia înseamnă schimbare, el arătând că, dacă Băsescu trebuie ţinut la putere pentru că vorbeşte la telefon, atunci şi USL poate vorbi la telefon.

"Exact standardele care se aplică în toată Europa vreau să se aplice şi României. Nu pentru noi sunt reguli speciale: la noi trebuie să stea Băsescu şef. Că dacă nu stă Băsescu şef nu se mai respectă. S-au schimbat şi preşedintele Franţei, s-a schimbat şi primul-ministru al Spaniei, s-a schimbat şi primul-ministru al Italiei. Asta înseamnă democraţie. Sau în România nu ai voie să faci democraţie? În România trebuie să-l ţii pe domnul Băsescu că vorbeşte la telefon. Foarte bine. O să vorbim şi noi la telefon", a spus Ponta.

Premierul a precizat că, din punct de vedere politic, creştin-democraţii germani, respectiv popularii germani, îl sprijină pe Traian Băsescu fără să ştie toate abuzurile şi toate încălcările pe care le-a comis Traian Băsescu.

"Până la urmă, nimeni nu poate, după 29, să conteste dreptul poporului român de a se pronunţa asupra preşedintelui României. Eu nu cred că cineva în Europa vreodată poate să conteste un vot democratic exprimat de către popor", a spus Ponta.

El a subliniat că procedura de suspendare a şefului statului este constituţională şi că acesta, mai departe, va trebui să-şi "rezolve problema" cu poporul.

"A? Că nu avem voie să-l aducem pe Traian Băsescu în faţa poporului? Aşa ne ziceau şi în '89, că nu avem voie. Cum nu avem voie? Scrie în Constituţie, s-a votat suspendarea, după care domnul Băsescu are de rezolvat o problemă cu poporul român. Dacă poporul vrea să-l ţină în funcţie, îl va ţine, dacă poporul vrea să nu mai fie domnul Băsescu, cred că nimeni din Europa şi din lume nu poate contesta acest drept", a spus Ponta.

 

Ponta: Pe 30 iulie nici un creştin-democrat german nu îi va mai jigni pe românii. Ce, suntem colonie?

Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, că este convins că pe 30 iulie, imediat după referendumul de demitere a şefului statului, nici un creştin democrat german n-o să-şi permită să mai jignească poporul român şi să spună că România este o dictatură, el întrebând, retoric: "Ce, suntem colonie?".

"Sunt convins că pe 30 iulie nici un creştin democrat german n-o să-şi permită să mai jignească poporul român şi să spună că suntem vreo dictatură. Eu ştiu că şi în Germania oamenii decid la vot. Sau în Germania e democratic să decidă oamenii la vot şi în România nu e democratic? Ce, suntem colonie?", a spus Ponta.

El a precizat că încearcă să le explice creştin-democraţilor germani faptul că nu Guvernul român l-a suspendat din funcţie pe Traian Băsescu, ci Parlamentul, uzând de o procedură constituţională.

"Creştin democraţii germani ori toţi au fost păcăliţi, ori...Toţi vorbesc de Guvernul care l-a suspendat pe prietenul lor, domnul Băsescu, şi eu tot încerc să le spun că nu l-a suspendat nici un Guvern. În Constituţia României se spune foarte clar că Parlamentul poate să-l suspende pe preşedinte şi Parlamentul l-a suspendat", a spus Ponta.

 

Iliescu, despre reacţia lui Merkel: E o solidaritate de partid faţă de Băsescu

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, ieri, că reacţia cancelarului german, Angela Merkel, în ceea ce priveşte situaţia din România reprezintă un gest de "solidaritate de partid" faţă de Traian Băsescu.

Iliescu a fost întrebat cum vede reacţiile unor lideri europeni faţă de situaţia din România din ultima săptămână. "Ehh, care lideri, dom’le?", a replicat Iliescu.

În momentul în care i-a fost exemplificat cazul cancelarului german, Angela Merkel, el a precizat că este vorba de o solidaritate de partid din partea acesteia.

"Păi doamna Merkel face parte din aceeaşi familie politică şi e o solidaritate de partid la nivel european, dar se joacă cu chestii de-astea...", a mai susţinut Iliescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angela Merkel consideră "inacceptabilă" încălcarea statului de drept în România.
 Vizualizări articol: 738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Angela Merkel consideră "inacceptabilă" încălcarea statului de drept în România1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce tare o fost +Vi+Ctor+Aș! trimis de
(10 iul 2012, 11:04:36
I-o zâs lu’ Anhela cu tupeu că-i Deutsch-anschafferin-babă, c-are măsura XXL la gogoșari, c-are un Fotze mai hâd ca purgatoriul lui Dante și că o să-și perpetueze spița prin partenogeneză sau metoda arschficken.
Mai trebuia să-i recite „Ich bin Jung, Frau!” a lui Dinescu și ne rostogoleam pe sub mese de râs.
+Vi+Ctor+Aș era bun când s-o negociat acordurile și cu alte FeMeI, alea masonice, să-i pingelească o țâră tălpile lui Jefri Franc. Sau să-i arate semnul acela al armoniei internaționale (mijlociul erect) ca să priceapă și mormonul că Rromânica nu-i nici Hawaii, nici Marshall, nici Insulele minore din Caraibe sau Federatele Microneziei.
---------
p.s. care știi, uăi, de-a cui din Pârtești îi +Vi+Ctor+Aș? Că prea are sânjele iute în iel !
1.1  RE: Ce tare o fost +Vi+Ctor+Aș! trimis de
(10 iul 2012, 11:28:09
Cu şoapte fierbinţi la ureche ( după o sticlă de Jack)
Băse alintă “omida” nemţească ce-aduce Democraţie
Se ştie că Puterea e cel mai puternic aphrodisiac
Nu ştim să muncim nemţeşte ! d-aia avem aşea o sărăcie

Anhela , România-i rezolvată,ce facem cu Mongolia,fată ?
O băgăm şi pe ea-n Ieuropa , sau … unde-o băgăm ?
Ce dreq ? eşti cancelar-jucător (de te-a apucat aşea,deodată ) ?
Noi facem ieforturi disperate(acilea) pe Băse să-l uităm

2.   Comentariu trimis de
(10 iul 2012, 11:11:55
Poate n-o fi bun Basescu dar nici efeminatii si imaturii de Ponta si Antonescu, cu astia ne stricam toate relatiile externe pe care, cu chiu cu vai, le-am obtinut pana acum.
3.   * trimis de
(10 iul 2012, 11:20:25
E cazul ca şi Barosso să-şi dea demisia de onoare
Gâdea o sună pe Angelica,baba şi-a-nchis telefonu’
Duduia pretinde că-i femeie , de ce , oare ?
În ţoale de bărbat se poartă ş-apasă-n buzunar butonu ?!

Duduie , mai ia cu lămâie ! ( că te văd crispată )
I-ai băgat democraţia-n cap Băsescului Traian ?
Eşti,cumva,cu Adolf ,din întâmplare, împerecheată ?
Poate nu ştii da’ la noi e-o singură “voce” : PT. CIOLAN !
4.   Ptr.abcdar trimis de
(10 iul 2012, 11:39:02
dispari cu ilici in CUBA
4.1  RE: Ptr.abcdar trimis de
(10 iul 2012, 12:20:57
am fost,băsistule,acolo , şi m-oi m-ai duce
ultima oară m-a'ntrebat Fidel de tine
mi-a spus: unde-i ăla care fură trabuce ?
i-am zis că-i la ţuhau,trăieşte bine !
am greşit ? stai să-l întreb pă Ilici(o secundă)
-alo , tovarăşi poleiţi cu cucu de la bonetă
am un băsist c-o-ntrebare ..cine să-i răspundă ?
-cine-a tras,după Capitalism,apa la toaletă ?
că pe el(PE marinaru) prostia în cap îl inundă
spune-i să stea liniştit,tovarăşe, să nu se-agite
ipochimenii nespălaţi oricum n-o să priceapă niciodată
mai vrea(în continuare)politici băsiste nesimţite ?
-nu ştiu ! ştiu,doar,că l-am băgat în seamă .. ultima dată

5.   Alegeri trimis de
(10 iul 2012, 13:02:17
nu sunt fan USL., dar , avind in vedere tineretea noilor capi, sa speram ca, daca nu se va face nimic in mandatul lor, macar sa se mentina cele bune care s-au facut cu chiu cu vai in mandatul PDL>
o sa ne spunem totusi , cuvintul pe 29 iulie......nu-i nimic inca pierdut......
6.   FIARA REVINE trimis de
(10 iul 2012, 13:11:38
USL ESTE CEL MAI CINSTIT PARTID ,NUMAI CA ESTE FORMAT DIN PSD=HOTI SI PNL TRADATORI
7.   Dezinformarea UE de col.a V-a portocalie trimis de
(10 iul 2012, 13:24:54
Traducerea punctului de vedere a purtatorului de cuvant al Guvernului german, Steffen Seibert a fost distorsionata si reintrerpretata de propaganda basista.
EUobserver "este" de fapt jurnalista Valentina Pop
"The Economist" este, de fapt, Liliana Ciobanu, fost reporter la Realitatea TV.
Curtea Constituţională a validat, luni seară, suspendarea lui Traian Băsescu, recunoscându-l în acelaşi timp pe Crin Antonescu drept preşedinte interimar al României. De asemenea, CC a respins sesizările privind hotărârile prin care Vasile Blaga şi Roberta Anastase au fost revocaţi din fruntea Senatului, respectiv a Camerei Deputaţilor. Deci totul s-a facut legal si cu respectarea totata a constitutiei Romaniei(spre disperarea Monicai Macovei care a facut atac de panica)
7.1  RE: Dezinformarea UE de col.a V-a portocalie trimis de
(10 iul 2012, 14:34:57
Ce probe ti-a dat Ponta la angajare?
1. Cum se da copy?
2. Cum se da paste?

90% din postarile tale sunt copiate de pe net...
8.   NU o să-mi fie dor de Traian Băsescu trimis de
(10 iul 2012, 13:30:25
In momentele acelea l-am urât pe Traian Băsescu așa cum l-am urât, cândva, pe Ion Iliescu. Pentru încercarea de a dezmembra singurul, poate, serviciu de stat care merge impecabil în țara asta – SMURD-ul. Pentru tupeul cu care a încercat să înlocuiască creatorul acestui sistem de urgență cu un neica-nimeni stupid, care nu ar fi reușit să gestioneze eficient nici măcar un dispensar de sat. Pentru cinismul cu care, închipuindu-se etern și intangibil, a vrut să demoleze această impecabilă mașinărie sanitară, în timp ce, concomitent, ministrul lui închidea spitale după spitale, conform unor „judecăți” care, ulterior, s-au dovedit în parte eronate. Pentru că, în tot acest timp, ei se tratează la Viena, nababi bugetari ai unei țări sărace și-n continuă sărăcire.L-am urât pe Băsescu și atunci când, mimând voința populară, și-a trimis fiica peste hotare, să ne reprezinte. Ființa aceea, agramată și incultă, nu era altceva decât un nou „Prințișor”, o nouă Zoe arătată poporului, spre nemeritată proslăvire. Cu diferența că, spre deosebire de Nicușor, EBA n-a pus niciodată mâna pe o carte.L-am urât, de asemenea, pe Băsescu cel ce dansa cu Bercea Mondial, pe Băsescu cel ce se pupa pe bot cu Gigi Becali.
L-am urât pe Băsescu cel ce chipurile lupta cu sistemul, deși sistemul era, ca-ntotdeauna, produsul șefului haitei, adică al lui. PDL-ul n-a fost un partid de anarhiști, fiecare dintre membrii lui acționând de sine stătător, după comanda propriului cerebel. Din contră. Videanu, Negoiță, Udrea, Boc – aceste personaje anoste, corupte și caraghioase nu ar fi existat fără Băsescu. Lăsate singure, într-o lume a competiției politice ideale, aceste false elite politice n-ar valora nici cât jumătate de ceapă degerată.
8.1  RE: NU o să-mi fie dor de Traian Băsescu trimis de
(10 iul 2012, 14:36:01
Ce probe ti-a dat Ponta la angajare?
1. Cum se da copy?
2. Cum se da paste?

90% din postarile tale sunt copiate de pe net... ceva idei proprii nu ai?
9.   AVÂNTUL PURITĂŢII trimis de
(10 iul 2012, 13:42:38
Elena s-a umplut de alb. Roberta e drapată-n alb. Monica Ridzi – alb, alb, alb. Eba – tot alb, Sulfina – alb.Pinalti – poate cel mai alb. Oltean nu-i alb? Ba da, e alb, căci Botiş e şi el mai alb Apostu însuşi – trist şi alb. Alb Flutur, alb Berceanu. Albi. Videanu – albul absolut. În vara asta toţi sunt albi. ... Ce văd spre orizontul alb? Punctul acela negru-nchis, care se-apropie decis...
9.1  RE: AVÂNTUL PURITĂŢII trimis de
(10 iul 2012, 14:33:11
Ce probe ti-a dat Ponta la angajare?
1. Cum se da copy;
2. Cum se da paste?

90% din postarile tale sunt copiate de pe net...
10.   Doar zgomot trimis de
(10 iul 2012, 14:40:12
Nimanui nu-i pasa ce spune Merkel. Latra si ea a interes. Se va opri singura ori cineva o sa arunce cu un papuc in ea sa latre mai incolo.
11.   LUPTAM SI PLAGIEM trimis de
(10 iul 2012, 14:46:48
Plagiem plagiem
regimul Basescu il demolam
Apropo de plagiat
Adevăratul broscoi din gâtul lui Ioan Oltean: când eşti dottore în administraţie, eşti tare! Doctoratul lui Oltean – plagiat
12.   FELICITARI DOMNULE PRESEDINTE trimis de
(10 iul 2012, 20:34:05
Am vazut primul discurs al lui Antonescu in calitate de presedinte interimar.Stiam ca Antonescu este cel mai mare orator politic in viata.Acum a demonstrat ca este cel mai reprezentativ presedinte de la 90 incoace.Un discurs de om inteligent,cult,stapanitor al verbului si al logicii,expresiv.puternic.Cata diferenta fata de discursul greoi,chinuit,
lipsit de vigoare academica al marinarului.Il vad pe Antonescu la intalnirile cu sefii Europei,drept(nu garbovit),stralucitor si purtand mesajul ca Romania este o tara puternica si profund europeana.E un moment de referinta dupa revolutia din 90.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei