Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 iul 2012 - Anul XVII, nr. 158 (5063)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Voicu: Antonescu va decide dacă va promulga Legea referendumului sau o retrimite la Parlament

Marţi, 10 Iulie 2012 (17:40:26)

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat, marţi, că iniţiativa legislativă care reglementează desfăşurarea referendumului, asupra căreia s-a pronunţat Curtea Constituţională, va merge la preşedintele interimar, Crin Antonescu, care va decide dacă o promulgă sau o retrimite Parlamentului.

"În continuare, acest proiect de lege declarat constituţional merge la promulgare, la preşedintele interimar Crin Antonescu. Acesta, conform prerogativelor pe are le are, timp de 20 de zile, se poate gândi şi va lua desigur o decizie pe care ne-o va comunica - dacă promulgă legea sau o retrimite la Parlament", a spus Voicu.

El a menţionat că, luând în considerare sceanariul în care proiectul de lege va fi retrimis spre reexaminare, Parlamentul va trebui să se reunească pentru a aduce modificările necesare, fie pe cele sugerate în obiecţiunile preşedintelui, fie pe cele din cuprinsul deciziei CC.

Întrebat dacă, în acest caz, Parlamentul se va reuni în şedinţă extraordinară pentru a reexamina proiectul de lege şi dacă noul proiect, pus în acord cu decizia Curţii, va sta la baza organizării referndumului de demitere a şefului statului, Voicu a spus că decizia convocării unei sesiuni extraordinare poate fi luată de către Birourile Permanente, iar un act normativ adoptat prevalează asupra actelor normative anterioare.

Voicu a spus că în acest moment este în vigoare OUG nr. 29/2012 care reglementează organizarea referendumului şi nu actul normativ declarat constituţional de către Curte, care nu are putere de lege, el trebuind să meargă de acum înainte spre promulgare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Voicu: Antonescu va decide dacă va promulga Legea referendumului sau o retrimite la Parlament.
 Vizualizări articol: 589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Voicu: Antonescu va decide dacă va promulga Legea referendumului sau o retrimite la Parlament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei