Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 iul 2012 - Anul XVII, nr. 158 (5063)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drame

Val de sinucideri şi tentative de suicid, sub canicula din ultimele zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei cazuri de sinucideri şi o moarte suspectă în care anchetatorii merg tot pe varianta unei sinucideri au fost descoperite în ultimele zile în judeţ, numărul dramelor de acest gen fiind foarte mare pentru o perioadă atât de scurtă. Şi la „Urgenţele” Spitalului Judeţean s-au înregistrat patru tentative de suicid în trei zile, după cum confirmă şi psihologii, perioadele lungi de caniculă accentuând depresiile oamenilor şi putând favoriza gândurile de suicid.

 

Un ultim caz în care varianta unei sinucideri este aproape certă s-a petrecut ieri dimineaţă, la Hotelul Gloria. Un bărbat în vârstă de 60 de ani, C.A., domiciliat în municipiul Botoşani, care era cazat la etajul II de la Gloria, a fost găsit mort în curtea interioară a unităţii hoteliere. A fost alertată imediat poliţia, care a demarat o anchetă la faţa locului. Poliţiştii au constatat, în prezenţa personalului hotelului, că uşa era încuiată cu cheia hotelului, pe interior, fără urme de forţare, fiind deschisă cu o cheie de rezervă. În cameră, poliţiştii nu au găsit nici un fel de urme de răvăşire, iar unul din geamuri era larg deschis. 

 

Se cazase singur de o săptămână şi era depresiv

Reprezentanţii hotelului au declarat că bărbatul de 60 de ani era cazat singur la Gloria de pe 2 iulie, spunând la un moment dat că lucrează în Italia şi este venit în concediu în ţară. El petrecea foarte mult timp în cameră, singur, fără a intra în discuţii cu personalul hotelului şi fără a crea probleme. Deşi varianta unei căderi accidentale nu este total exclusă, anchetatorii au mers pe varianta că bărbatul s-a aruncat de la etaj, mai ales după ce au aflat că acesta era depresiv în ultima perioadă şi consuma destul de mult alcool.   

 

Sinucideri la 17 şi 80 de ani

Într-un alt caz, vinerea trecută, într-o zonă de pădure din comuna Ulma a fost descoperit cadavrul unui minor în vârstă de 17 ani. Acesta era spânzurat de un copac, la o distanţă de aproximativ 500 de metri de casa în care locuia, împreună cu tatăl şi bunica sa. Poliţiştii au stabilit că nu există suspiciuni privind comiterea unei fapte penale, fiind vorba în mod clar de o sinucidere din motive ce nu au putut fi stabilite. 

Cu o zi mai înainte, joi, 5 iulie, şi-a pus capăt zilelor şi o bătrână în vârstă de 80 de ani. L.D., din comuna Vereşti, a fost găsită spânzurată în locuinţa sa, de clanţa uşii camerei în care locuia, macabra descoperire fiind făcută de fiica ei. Bătrâna de 80 de ani era cunoscută cu afecţiuni psihice, anul trecut mai având tentative de suicid.

 

La 32 de ani, s-a spânzurat de uşa de la baia apartamentului

Un al patrulea caz s-a petrecut miercuri, 4 iulie, într-un bloc din municipiul Suceava. Un bărbat în vârstă de 32 de ani, I.N., şi-a pus capăt zilelor într-un mod groaznic, fiind găsit spânzurat de uşa de la baia apartamentului în care locuia împreună cu soţia şi fiica sa. Bărbatul, I.N., se afla singur în locuinţă, când a fost găsit de familie fiind deja decedat. 

Cea mai plauzibilă variantă în acest caz este cea a unei sinucideri din cauza problemelor financiare.

 

Tentative de suicid cu medicamente

Dacă în cazul acestor oameni nu se mai poate face nimic, alte patru persoane au avut tentative de suicid. Ieri, medicul Liviu Cîrlan, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Suceava a declarat: „În ultimele trei zile am avut patru pacienţi cu tentativă de suicid, în urma unor intoxicaţii cu medicamente sau substanţe necunoscute. Este un număr mare de cazuri pentru o perioadă atât de scurtă”.

Aceste tentative de suicid cu medicamente sunt tipice pentru tinerii cu decepţii în dragoste sau probleme şcolare, care de cele mai multe ori vor doar să se victimizeze.

De altfel, atât poliţiştii, cât şi medicii spun că mai ales tentativele de suicid sunt mai multe decât de obicei de aproximativ două săptămâni, perioadă care coincide cu intervalul de la care temperaturile au crescut şi au rămas constant la un nivel ridicat.

 

Psiholog: „O persoană cu un comportament suicidal este mai vulnerabilă în astfel de perioade”

Am contactat şi un psiholog, pentru a ne explica dacă o perioadă de caniculă poate duce la creşterea dramelor de acest gen.

Psihologul Alina Achiţei, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului şi Suceava, ne-a declarat: „Starea de oboseală apărută pe fondul temperaturilor ridicate şi disconfortul termic accentuează dezamăgirile oamenilor şi depresiile acestora. O persoană cu un comportament suicidal este mai vulnerabilă în astfel de perioade şi în mod clar canicula poate influenţa indirect o astfel de decizie”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Val de sinucideri şi tentative de suicid, sub canicula din ultimele zile.
 Vizualizări articol: 2692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Val de sinucideri şi tentative de suicid, sub canicula din ultimele zile4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   NEDUMERIRE trimis de
(10 iul 2012, 19:34:08
NUMAI LA DECONCENTRATE NU AJUNGE ,,VALUL''.HMMM!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei