Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 iul 2012 - Anul XVII, nr. 158 (5063)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


De la cap

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A luat sfârşit Wimbledon-ul. Adică turneul suprem, regina balului tenisistic.  Mai sunt turnee de grand slam, încă trei, dar Wimbledon este Turneul. Cine câştigă acolo intră direct în istorie. Dincolo de tehnică, de viteza serviciului, de formă, de rezistenţă la efortul de două săptămâni, cred că elementul cel mai important, decisiv, este capul. S-a văzut asta în fiecare meci, fie el de simplu sau dublu. O conjunctură fericită a făcut să pot vedea evoluţia favoritului meu, Roger Federer, meci de meci. Chiar mă întrebam dacă am mai avut norocul ăsta şi altă dată. Cred că nu. Iar momentul a fost unul cu totul special, întrucât acum doi ani, în momentul în care a fost detronat din fruntea clasamentului ATP, Roger Federer rămăsese nu „la mustaţă”, ci la un fir de mustaţă de recordurile lui Pete Sampras care, până la el, păruseră intangibile: 8 finale de Wimbledon, 7 câştigate, 286 de săptămâni în vârful ierarhiei mondiale. Acum, la Wimbledon, s-a ivit ocazia de a le egala pe toate şi implicit de a-l bate pe cel de durată la vârf, întrucât până săptămâna viitoare ne mai fiind vreun turneu important, aceea va fi cea de-a 287-a săptămână. L-am văzut pe Roger în primul meci. Se vedea în jocul lui o relaxare totală. Nu din aia păguboasă, de loser, ci una dublată de siguranţa celui puternic. Ştia că nu poate fi învins. Nu atunci, în primul meci, ci pur şi simplu că nu are cine şi cum să-l bată. Ştia că e turneul lui, că are misiunea de a rescrie istoria acestui sport, aşa cum (şi zău că mi-e greu să recunosc asta!) Barcelona a rescris istoria fotbalului în ultimii 3-4 ani. Siguranţa asta l-a făcut pe Roger să-i defiinţeze, pur şi simplu, atât pe Djokovici cât şi pe Murray în ultimele două meciuri. Dar a făcut-o cu atâta eleganţă, cu atâta decenţă şi bun simţ încât a reuşit să nu-i umilească. Între Federer şi absolut oricare altul este o distanţă cosmică. Iar totul porneşte de la cap. Dovada? Horia Tecău, probabil cel mai bun jucător de dublu din lume. Probabil că toată lumea ştie asta, mai puţin unul: însuşi Horia Tecău. Era să piardă singur semifinala. L-a scos Linstedt. A „reuşit” însă să piardă, doar el, finala. Iar totul pleacă de la cap.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De la cap.
 Vizualizări articol: 1041 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
De la cap4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei