Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iul 2012 - Anul XVII, nr. 155 (5060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zgonea: Am primit avizul CC, sunt îndeplinite condiţiile pentru continuarea procedurii de suspendare

Vineri, 6 Iulie 2012 (15:25:01)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, vineri, că a primit avizul Curţii Constituţionale privind suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, fiind îndeplinite astfel toate condiţiile pentru continuarea procedurilor parlamentare.

Zgonea a anunţat că a transmis la rândul său avizul CC tuturor parlamentarilor, precizând însă că nu a citit pe fond documentul.

"A trimis avizul consultativ al Curţii Constituţionale, avizul consultativ, eu în acest moment am cerut să fie distribuit liderilor grupurilor parlamentare, să fie pus la căsuţe pentru toţi parlamentarii şi membrii Biroului Permanent", a spus Zgonea.

"Curtea a respectat termenul nostru (de 24 de ore - n.r.), deşi este un termen foarte strâns, a fost corectă şi avizul consultativ a fost transmis (...) Aşa cum am şi spus în Biroul Permanent reunit, Curtea este o instituţie fundamentală a statului român, nimeni nu va exercita presiuni asupra ei şi ea prin termenul stabilit de Parlament prin plenul său va transmite acest raport", a menţionat preşedintele Camerei Deputaţilor.

El a ţinut să mulţumească Curţii Contituţionale pentru promptitudinea cu care s-a pronunţat, apreciind că "este un exemplu că în România justiţia este independentă".

Zgonea a fost întrebat dacă este mai degrabă un aviz negativ decât unul pozitiv. "Curtea are aviz consultativ, Curtea nu se pronunţă clar (...). Nu am citit pe fond argumentele pentru cele 7, 8, 10 să zicem capete de acuzare pe care grupurile parlamentare PSD şi PNL le-au transmis, voi citi cu multă atenţie acest aviz, dar este un aviz consultativ", a mai susţinut preşedintele Camerei.

El a subliniat că în acest moment sunt îndeplinite toate condiţiile pentru continuarea procedurilor privind suspendarea preşedintelui. "Suntem astăzi în îndeplinirea tuturor condiţiilor stabilite de Constituţie şi de Regulamente ca, la ora 17.00, aşa cum am şi semnat împreună cu domnul Antonescu, plenul reunit să înceapă, iar preşedintelui Traian Băsescu i-a fost deja trimisă scrisoarea să fie invitat pentru ora 17.00", a mai susţinut Zgonea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zgonea: Am primit avizul CC, sunt îndeplinite condiţiile pentru continuarea procedurii de suspendare.
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zgonea: Am primit avizul CC, sunt îndeplinite condiţiile pentru continuarea procedurii de suspendare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei