Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iul 2012 - Anul XVII, nr. 155 (5060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc:Avocatul Poporului să sesizeze CC despre neconstituţionalitatea OUG privind Legea referendumului

Vineri, 6 Iulie 2012 (16:50:36)

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc cere Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională (CC) cu privire la neconstituţionalitatea OUG de modificare a Legii referendumului, în caz contrar acesta putând fi acuzat de partizanat politic şi de nerespectarea atribuţiilor pe care le are.

Boc a declarat, vineri, presei, că Avocatul Poporului are posibilitatea să îşi demonstreze imparţialitatea politică sesizând CCR, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cer explicit şi clar Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la neconstituţionalitatea OUG de modificare a Legii referendumului, pentru că intervine într-un domeniu unde nu se poate prin ordonanţă de urgenţă să reglementezi drepturi electorale şi să constate că există deja o lege adoptată de Parlament şi care se află în examinarea CCR şi, în consecinţă, CCR trebuie să constatate această neconstituţionalitate. De asemenea, Curtea să constatate că nu este posibil să schimbi regulile jocului în timpul jocului cu privire la desfăşurarea referendumului. Avocatul Poporului are posibilitatea să îşi demonstreze imparţialitatea politică sesizând CCR. Dacă nu o va face, poate fi acuzat explicit şi direct de partizanat politic şi de nerespectare a atribuţiilor pe care le are", a spus Boc.

Potrivit acestuia, în cazul în care Avocatul Poporului nu va sesiza CCR, lumea va şti că acesta a fost numit pentru "a da liber" USL la suspendarea preeşdintelui.

"Nu poţi să stai, să ai o OUG care contravine Constituţiei, să fii singurul care poţi să o sesizezi la CCR şi să taci din gură, să te faci că nu există. Dacă nu va sesiza CCR, atunci toată lumea va putea şti foarte clar, cu subiect şi predicat, că Avocatul Poporului a fost schimbat pentru ca actualul, care a fost pus, să nu sesizeze CCR şi să dea drumul liber USL spre suspendarea preşedintelui prin modificarea procedurii referendumului", a spus fostul lider al PDL.

El a precizat că vrea, prin acest demers, să atragă atenţia asupra modificării Legii referendumului de către Guvern, prin Ordonanţă de Urgenţă, unde a constatat "încălcări majore" ale legii.

"Se schimbă regulile jocului în timpul jocului pentru că procedura de suspendare a preşedintelui a fost demarată înainte de şedinţa de Guvern, prin prezenţa preşedintelui în Parlament şi citirea actului de suspendare, şi nu se poate ca după demararea unei proceduri să se modifice legislaţia cu privire la o asemenea procedură şi, în al doilea rând, ordonanţele de urgenţă, potrivit art. 115 din Constituţie, nu pot interveni în domeniul drepturilor electorale. Or referendumul acest lucru îl face. OUG intervine într-un domeniu care nu poate fi reglementat prin OUG şi Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale legi şi ordonanţe pentru acest motiv", a explicat Emil Boc.

Ordonanţa de Urgenţă prin care Guvernul a modificat Legea referendumului, stabilind că preşedintele poate fi demis cu majoritatea voturilor valabil exprimate ale cetăţenilor participanţi, a fost publicată în Monitorul Oficial joi seară, la circa două ore după avizul Executivului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc:Avocatul Poporului să sesizeze CC despre neconstituţionalitatea OUG privind Legea referendumului.
 Vizualizări articol: 579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc:Avocatul Poporului să sesizeze CC despre neconstituţionalitatea OUG privind Legea referendumului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei