Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iul 2012 - Anul XVII, nr. 155 (5060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Moartea lui Stalin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sora tatei, Margareta, măritată Tomescu, bunica nepotului meu Alexandru Tomescu, singurul din neamul meu care-a atins performanța în zona muzicală, cel cu Stradivarius, îmi povestea cândva cum au reacționat concetățenii noștri la moartea lui Stalin. Pe strada Vasile Lupu, unde locuia, în apropierea Gării de Nord, vecinele ei, multe, ieșiseră la porți și boceau. Una, pe care am cunoscut-o și eu când eram copil și veneam uneori în Capitală, la neamuri, își jumulea părul din cap la moartea Tătucului. Scenele acelea anticipau durerea bocită coral a nord-coreenilor la moartea Iubitului sau prea Iubitului Conducător. Socrul meu născut într-un sat din sudul Olteniei întregea acest peisaj cu relatarea unor rețete propagandistice pentru amețit copiii la școală în anii ‘50. În pod era suit din vreme omul de serviciu al școlii cu o paporniță de covrigi și felii de pâine. Cine vă dă vouă să mâncați copii? - întreba învățătorul. Doamne-Doamne! - răspundeau copiii. Nu, zicea învățătorul. Ia strigați voi, Staline, dă-ne pâine. Și copiii se conformau. Ca prin miracol, pe trapa din pod a clasei cădeau felii de pâine și covrigi. Țâncii înfometați după acei ani de război și secetă înfulecau recunoscători că Stalin le dă de mâncare.

Nu știu ce ne-a dat Băsescu în afara unui nesfârșit scandal, în afara îndatorării nesăbuite a țării, în afara îmbogățirii clicii lui de vasali, bărbați și cucoane, și sărăcirii majorității populației. Suspendarea lui, pe care eu o aștept și o găsesc absolut justificată, a început să fie subiect de scandal între cetățenii României. Unii dintre cei care văd o catastrofă prin înlocuirea lui Băsescu nici măcar nu-s dintre profitorii lui. Sunt niște amărâți care au dus-o rău și probabil o vor duce rău și mai departe. Ei sunt victimele unui mecanism extrem de bine pus la punct al propagandei de tip bolșevic duse de armata extrem de bine plătită a lui Traian Băsescu. Eu nu cred că Băsescu va fi dat jos ușor. Dacă USL va considera că lucrurile sunt tranșate, că Băsescu va fi trimis acasă cu entuziasm de popor, se înșală. Băsescu e în campanie electorală de câteva luni. Acea campanie a avut ca țintă demolarea, unul câte unul, a membrilor Guvernului pe care nu el l-a vrut. În parte a reușit. Mișcarea necesară întreprinsă de USL cu viteză fulgerătoare l-a năucit inițial. Acum își rânduiește strategia atacului. Pentru că el nu se apără. Ar fi dezastruos. A făcut atâtea fărădelegi, au murit oameni, mulți oameni, prin „modernizările” lui constând în desființări de spitale și alte porcării încât n-ar avea nici-o șansă. Șansa lui e să atace. Și va ataca. Dosarele pe care stă și pe care le-a strâns la Cotroceni vor da lăstari. Va arunca noi diversiuni, una deja exersată, cum e cea a alipirii referendumului cu o altă temă dragă publicului, ca micșorarea numărului parlamentarilor. Vreți ca președintele să rămână la Cotroceni și să vi se mărească de trei ori leafa? Se răspunde cu un da comun. Și altele de acest gen.

Băsescu, am scris-o de atâtea ori, e un cancer pentru poporul român. Pentru a ne vindeca de el e nevoie de un efort național inteligent și aproape eroic, fiindcă vindecarea de prostie, a noastră, a celor mulți, cere eroismul tratamentului de sine, autoasumat. Dacă nu, să ieșim la porți, așa cum au ieșit deja unii, și să-l bocim pe Stalin al nostru, care până una alta e viu și râde hăhăit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moartea lui Stalin.
 Vizualizări articol: 2487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Moartea lui Stalin5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 6 iul 2012, 11:15:22
Prin/peste timp,din vremuri de odinioară
Ne vin,amestecate,amintiri
Despre oameni ce p-alţi oameni expatriară
Ne vin dureri şi neiubiri

În/prin hipnoterapia zilelor de azi
Ne-au parvenit multe da’ n-am înţeles nimic
De ce cu cât înaintezi simţi că scazi ?
De ce ?!?! (dacă tu nu zici … nici eu nu zic )

Secolul României apune.Începe mileniul ţigăniei
Doamna RO(mânia) se supără cam repede
Să numim asta VIAŢĂ ?( în ospiciul României?)
Când român la gâtu’ românului se repede?

Azi poezia nu ne mai radiografiază sufletul
A devenit , doar , o armă de “urlet în masă”
Românu’ şi-a băut AND-ul îmbătându-şi pedigree-ul
Fraţilor,resemnarea minte(şi ucide) ..nu vă pasă?
2.   Bătaia șefilor - bucuria nebunilor! trimis de
( 6 iul 2012, 12:30:39
Lasă-i frate să se muște de beregată până n-or mai putea!
Uite-așa extincția neamurilor-proaste se va produce de la sine. Ca în Chicago-ul lui Al Capone în care bandele mafiote se căsăpeau cu voioșie proletară iar poliția stătea pe margine să se isprăvească măcelul, după care adunau hoiturile.

Lasă-i până în toamnă/iarnă să-și dea la cap, țurloaie și ficat până n-or mai putea.
Apoi or să vină adepții Căii de Mijloc tibetane ș-or să procedeze așe:
În loc de Marea Adunătură Națională (sau sanatoriul parlamentului cum îi zice amu’) o să reintroducem sfatul bătrânilor ca pe vremea ginților. Adică o să alegem din fiecare cătun al țărei câte un moșneag dintr-acela simpatic, cam cum era Brâncuși când ședea pe prispă și-i zburătăceau prin minte numai păsări măiastre. Aiștea moșnegi or să fie dintr-ăia matusalemici, uitați de Domnul Zeu pe pământuț, slăbuți și uscățivi, cu bărbi și musteți albe. Fiștecare o să aibă în mânuri câte un toiag dint-acela încovrigat cam cum au mitropoliții cu epoleți din ritul creștin oriental. Condițiile de bază la delegarea acestor REPREZENTANȚI ai poporului vor fi doar doo:
1. Moșneguții să aibă BUNUL- SIMȚ al ÎNȚELEPCIUNII și
2. Să nu aibă niciunul mai mult de clase primare, ca să dispară din actualitate tendința mizerabilă a acuzelor plagiatului.

În sala de ședințe aia mare a Palatului Ginților scoatem băncile alea în care stau neamurile-proaste la navigat cu tableta pe Youporn și RedTube și în loc punem în cerc niște lavițe dintr-alea de la Rășinari acoperite cu scoarțe moldovinești. Ca să nu se plictisească în meditații, le mai dăm moșnegilor câte o pașcă de tiutiun și ceva ziare (de opinie și atitudine din presa națională, din care să-și răsucească câte o țâgară inspirațională.
2.1  RE: Bătaia șefilor - bucuria nebunilor! trimis de
( 6 iul 2012, 12:31:27
Amu’ ce hotărâri or să pufăie Sfatul Bătrânilor o să le pună în aplicare NOUL APARAT ADMINISTRATIV! Fiindcă cel vechi or să fie destituiți, îmbarcați în bou-vagoane, apoi prin terminalul CFR din portul Constanța – Caramba Draaqului în Sahara unde să-și facă o țară numai a lor și unde să se f**ă între ei de câte ori or vrea și cum or vrea.
În locul actualilor puturoși bugetari o să punem numai Tineri competenți din rândurile Ligii Studenților Români din Străinătate. Cică-s vreo 60.000 și la așa număr ne ajunge să înlocuim de la president, miniștri și secretari de stat până la ultimul director de școală sau spital.

Undeva, se enunța o axiomă:
Conducere bună – executanți proști – treaba nu merge.
Conducere proastă – executanți buni – parcă începe să miște ceva!

Dar cu o conducere bună și executanți străluciți, cum ar fi? Aaaaaa?
Sounds tempting?
------------------
p.s. dacă mai reușim să-l aburim pe Charlie de Vântișor ca să-și priponească Cămilla-n Rromanica, atunci ne-am scos! Al patrulea Reich milenar e-al nostru!
AM ZIS!
3.   Hai Liberare!(pe măta...) trimis de
( 7 iul 2012, 22:24:44
Colonele,pe loc repaus!Înainte,înapoi,sp stânga spre dreapta,rupe-țI rândurile,MARS!Ce zici de-un 7,62 ?E bun?Cică cel mult trece prin 10,cam puțin nu ți se pare?
4.   Îi bun, îi bun! trimis de
( 8 iul 2012, 10:58:13
dar mai bună e o Armalite sau un MacMillan ca să fie borțile mai mari și să iasă treabă „gospodărească�
4.1  RE: Îi bun, îi bun! trimis de
( 8 iul 2012, 10:59:24
Cât despre la stânga și la dreapta s-au dus naibii toate punctele de reper.
Cică imediat după loviluție o luarăm cu toții la stânga ca să nu „întinăm idealurile de partid”.
Și TOVARĂSUL a văzut că lucrul acesta nu e bun. Și așa au fost primele 2 zile ale facerii democrației deșucheate din Rromanica (mandate) privite prin țâmburușului băștii hidro-moscovite.
Apoi s-a enunțat principiul că cei din urmă vor fi cei dintâi - când va ordona Domnul zeu ”la stânga-mprejur”. Și s-a făcut la stânga împrejur. Aceasta a fost a treia zi a capitalismului de cumătrie. Dar Domnul emil a văzut că și lucrul acesta nu e bun fiindcă l-au înfrânt îngerii cei decăzuți cu tot cu stelele de pe umeri în adâncurile Gheenei luptei neo-securiste.
Apoi au revenit tovarășul Il-içi și cu tovarășa AdrianNa care iară suciră modificarea schimbării prin schimbarea modificării. Și a fost a Patra zi a zorilor unei democrații dată naibii de originală.
Și s-a văzut că nici lucrul acesta nu a fost bun fiindcă peste pământ se lăsase o liniște mormântală ce prefigura desfacerea peceților apocaliptice.
Văzând că nici lucrul acesta nu e bun, Domnul Zeu ți-a trimis îngerii săi (Semyaza, Azazel, Asael, etc.) ca să-i învețe pe fii oamenilor lucruri bune. Acestea au fost zilele cinci și șase din succesiunea mandatelor cotroceniste.
Ce i-au învățat îngerii pe fiii oamenilor (sau mai mult pe Helenele oamenilor) este lesne de constatat în momentul de față prin asprimea usturimii kurului și încrâncenarea dinților scrâșniți.
4.2  RE: Îi bun, îi bun! trimis de
( 8 iul 2012, 11:00:33
Și a văzut că nici acest lucru nu este bun.
Și a fost ce-a de-a șasea zi a facerii (la buzunare, la urne, la fonduri, la drepturi).
Dar Domnul Zeu s-a uitat în călindarul creștin-ortodox și a văzut că urmează ziua de sabat, motiv pentru care, sătul de-atâtea experimente nereușite și scârbit de neascultarea seminției Rromânico-fanariote, și-a băgat piciorul în ea geneză și a plecat în veek-end la mare (of corse la Nisipurile de aur!)
Tot ce-a mai lăsat pentru trăitorii acestor locuri a fost promisiunea fermă a unui diluviu în care să stârpească toate semințiile cele spurcate și nerușinate ale tâlharilor deuteronomici cunoscuți îndeobște sub titlul generic de „clasă politică”.
Asta după ce îi trece ziua de odihnă, căci nu-i așa, la atâta neascultare și răzvrătire, chiar că merită și domnul Zeu un moment de respiro creațional.
-----------------
p.s. mersul acesta oscilatoiu de la stânga la dreapta se aseamănă cu drumul parcurs de o muscă (socială) de-a lungul benzii lui Moebius.
Poți s-o iei pe unde naiba vrei și în ce sens vrei că până la urmă tot la stânga revii și dai bot în bot cu feseneul tătucului ILICI!
AM ZIS!
P.P.S. nu m-ai felicitat cu ocazia avansării; dar să știi că la mine nu e câtuși de puțin la apelul bocancilor ci e drept urmare a campaniei din munții Ardeni și cucerirea Belgiei și a Franției, a campaniei din nordul Africii și ulterior apărarea coastei Normande. Toate sun directa comandă a Feldmareșalului Rommel.
Păi dacă în țara voastră de kăkat s-au făcut maiori din soldați neinstruiți (inapți chiar și pentru GAZ) și lenți-colonei din caporali, nu ți se pare corect ca să-mi fie recunoscute și mie stagiile de vechi combatant?

Hut-Hut!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei