Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iul 2012 - Anul XVII, nr. 155 (5060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România va avea indicatori pentru măsurarea fenomenelor care ţin de copil, prin proiect european

Vineri, 6 Iulie 2012 (14:01:39)

Specialişti români vor elabora, în cadrul unui proiect european, un ghid de monitorizare a drepturilor copilului, care va fi transformat în act normativ şi va permite evaluarea unor fenomene precum pruncuciderea sau copiii fără identitate, despre care în prezent există date puţine sau deloc.

România are puţini indicatori şi în puţine domenii, prin care poate măsura cât de eficiente sunt politicile publice sau serviciile pentru copil, astfel încât sunt fenomene care nu au fost niciodată evaluate şi pentru care România nu poate prezenta cifre oficiale, dar şi fenomene care sunt măsurate în mod diferit de instituţii diferite, neexistând de fapt o imagine reală.

Direcţia pentru protecţia copilului din Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale implementează un proiect, cofinanţat prin Fondul Social European, pentru creşterea capacităţii instituţiilor responsabile de a colecta şi analiza datele statistice necesare pentru monitorizarea implementării Convenţiei ONU cu privire la drepturile copilului.

Directorul direcţiei pentru protecţia copilului, Elena Tudor, a declarat vineri, că valoarea proiectului este de 4,2 milioane de lei şi se urmăreşte stabilirea unor indicatori comuni care să permită obţinerea unor rezultate reale la nivel central şi local, astfel încât să poată fi corelate.

"Practic, aceşti indicatori vor permite măsurarea oricărui fenomen care ţine de copil: justiţie juvenilă, educaţie, sănătate, protecţie socială şi va exista şi o interpretare unitară la nivelul tuturor ministerelor care au atribuţii legate de copii", a spus Elena Tudor.

Managerul de proiect, Isabela Popa, a precizat că ghidul de monitorizare va fi finalizat în câteva săptămâni, acesta urmând să fie analizat şi transformat în act normativ.

În cadrul proiectului, peste 600 de profesionişti vor fi formaţi privind procesul de colectare şi analiză a informaţiilor referitoare la respectarea drepturilor copilului şi vor fi elaborate cinci manuale dedicate specialiştilor din sistem.

Directorul Direcţiei pentru protecţia copilului a mai precizat că obiectivele proiectului fac parte din recomandările făcute României de către Comitetul ONU pentru drepturile copilului cu ocazia prezentării ultimului raport de monitorizare prezentat în 2009.

România trebuie să prezinte un nou raport privind progresele făcute în domeniul protecţiei copilului în toamna acestui an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România va avea indicatori pentru măsurarea fenomenelor care ţin de copil, prin proiect european.
 Vizualizări articol: 596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România va avea indicatori pentru măsurarea fenomenelor care ţin de copil, prin proiect european0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei