Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iul 2012 - Anul XVII, nr. 155 (5060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Evaluare

Specialişti din Ministerul Sănătăţii spun că epidemia de meningită din judeţ nu prezintă risc major pentru populaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O echipă de specialişti epidemiologi din cadrul Ministerului Sănătăţii şi de la Institutul Naţional de Sănătate Publică au evaluat situaţia epidemiei de meningită din judeţul Suceava.

Pe baza evaluărilor efectuate şi a datelor colectate atât din sistemul sanitar, cât şi din cel de învăţământ local, specialiştii epidemiologi au constatat că, în prezent, nu există o epidemie cu risc major pentru starea de sănătate a populaţiei, dar se înregistrează un număr crescut de cazuri de îmbolnăvire. „Din această cauză este necesară menţinerea cu rigurozitate a măsurilor de igienă privind aprovizionarea cu apă potabilă, prelucrarea şi neutralizarea apelor reziduale de canalizare cu deversare în apele de suprafaţă, precum şi respectarea normelor de igienă personală (spălatul frecvent pe mâini) pentru a evita apariţia focarelor epidemice în comunităţile urbane şi rurale din aceste zone”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Toate cazurile de meningită acută virală înregistrate au fost cazuri uşoare sau medii, fără deces. Mulţi dintre cei afectaţi au fost complet vindecaţi şi externaţi după ce au primit îngrijiri medicale.

În condiţiile atmosferice din ultima perioadă de căldură extremă,  enterovirusurile cauzatoare de infecţii digestive, în special la copii, s-au înmulţit.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Suceava s-au mai înregistrat încă şapte cazuri noi de îmbolnăvire. Şase persoane sunt internate la în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava şi unul în Secţia de Boli Infecţioase din Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc. Ultimii pacienţi confirmaţi cu meningită au vârste între 1 şi 15 ani şi sunt din Udeşti, Hânţeşti, Frumosu, Dumbrăveni, Frasin, Suceava şi Vicovu de Jos.

Până în prezent, 154 de persoane din judeţ s-au îmbolnăvit de meningită. 95 de pacienţi au fost externaţi, iar 59 sunt încă în spital.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Specialişti din Ministerul Sănătăţii spun că epidemia de meningită din judeţ nu prezintă risc major pentru populaţie.
 Vizualizări articol: 958 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Specialişti din Ministerul Sănătăţii spun că epidemia de meningită din judeţ nu prezintă risc major pentru populaţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   COMPLETARE trimis de
( 6 iul 2012, 14:20:31
NICI ,,VLADIMIRESTII' NU MAI SUNT PREA MULTI.DACA MAI PLEACA O SERIE SA-SI ,,IA TARA INAPOI'',RAMAN SI MAI PUTINI!!!
SLAVA DOMNULUI SI DOAMNE AJUTA!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei